korzen16 Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Nie mam ozonatora. Kłopotem jest to, że nie wszędzie mam odstęp, bo przeszkadzają mi parowniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Chlorem ją, ja lodówkę regularnie myję cifem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 4 godziny temu, korzen16 napisał(a): przeszkadzają mi parowniki Jaki to model zamrażarki, bo jakoś sobie wyobraziłem skrzyniową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Zwykła szufladowa. Parowniki były pod każda szufladą, ale już nie są 😁. Teraz mieści się już fermentor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 10 godzin temu, korzen16 napisał(a): Parowniki były pod każda szufladą, ale już nie są Z ciekawości: dały się wygiąć czy trzeba było wycinać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 14 godzin temu, korzen16 napisał(a): Zwykła szufladowa. Parowniki były pod każda szufladą, ale już nie są 😁. Teraz mieści się już fermentor. Szacun. Miałem starą lodówkę do przerobienia dla fermzilli 55l.Podczas wyginania jedna rurka w dolnej komorze pękła i pomysł szlag trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 (edytowane) Powyginałem do góry. Żadna z rurek nie pękła i poddały się dość łatwo. Popracowała po mojej przeróbce przez kilka dni i niczego niepokojącego nie zauważyłem. Mój Apollo Snub Nose też się raczej zmieści. Duże wiadro (33L) wchodzi na styk. Parowniki są jeszcze niedoczyszczone, dlatego tak wyglądają. Edytowane 10 Października 2023 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 13 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 (edytowane) wiecie coś o tych sterownikach temperatury?: a) DIIVOO EOP20 https://allegro.pl/oferta/cyfrowy-regulator-temperatury-diivoo-eop20-czarny-13359111638 b) ELITECH https://allegro.pl/oferta/termostat-gniazdkowy-z-wifi-regulator-temperatury-10189124944 bo są trochę tańsze niż klasyk INKBIRD https://allegro.pl/oferta/gniazda-do-kontroli-temperatury-inkbird-itc-308-13578310039 tylko pytanie czy warto oszczędzać? jak ktoś przerabiał te sterowniki DIIVOO/ELITECH do naszych piwowarskich celów to będę wdzięczny za opinię, nie chaiłbym oszczędzić na siłę a potem mieć słaby odczyt temperatury czy kiepską histerezę Edytowane 13 Października 2023 przez Przem poprawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 13 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Mam ten pymeter, obsługuje dwie lodówki niezależnie, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CERNUNNOS Opublikowano 13 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 (edytowane) Cytat bo są trochę tańsze niż klasyk INKBIRD https://allegro.pl/oferta/gniazda-do-kontroli-temperatury-inkbird-itc-308-13578310039 na Amazonie INKBIRD jest po 170 zł link, przynajmniej w tej chwili Edytowane 13 Października 2023 przez CERNUNNOS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi