dziedzicpruski Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Jak w temacie, zrobiłem pierwszy raz wędzone na buku (50% zasypu), właśnie leję do butelek i w smaku ok, ale zapach właśnie taki szpitalny, bandaże trochę, to jest normalne, minie to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolt Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Używałeś wody chlorowanej? Mogły powstać takie nieprzyjemne aromaty właśnie z powodu takie wody. A jak nie to może infekcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 8 minut temu, dziedzicpruski napisał: Jak w temacie, zrobiłem pierwszy raz wędzone na buku (50% zasypu), właśnie leję do butelek i w smaku ok, ale zapach właśnie taki szpitalny, bandaże trochę, to jest normalne, minie to ? Raz robiłem 100% weyerman wędzony bukiem z Oktawią i nie było bandaży w ogóle. Ognisko, sad jabłkowy jesienią etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 20 minut temu, zasada napisał: Raz robiłem 100% weyerman wędzony bukiem z Oktawią i nie było bandaży w ogóle. To nie jest nachalne, smakuje (bardziej ma zapach) wędzonego torfem,czasem mi się to objawiało nawet w grodziskim, mam jakąś przeczulice na ten zapach. Infekcję raczej bym wykluczył,poza tym zapachem piwo jest zupełnie normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolt Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Wayerman jest bardziej fenolowy. Jednak nie powinien aż w taka stronę iść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Sprawdziłem co to,Wayerman, bardziej mnie interesuje czy to się ułoży ,dzisiaj rozrobiłem grodziskie i czułem przy gotowaniu to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Jeśli już na takim etapie to raczej chlor w wodzie. Spróbuj puścić ją przez filtr węglowy. Można też dodać odrobinę pirosiarczynu sodu lub potasu do wody w garnku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Używam tej wody od chyba 10 lat, nie miałem takich akcji nigdy, no i piwo już w butelkach,zresztą by mi się nie chciało robić takich rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się