cyjarz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) www.szklolab.pl/index.swf Edytowane 6 Stycznia 2014 przez cyjarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Producent bliżej nieznany Najpewniej Biowin z wątku: http://www.piwo.org/topic/9969-biowin-drozdze-piwowarskie/ Dodatkowo można zakupić słód w poznańskiej słodowni Optima To, że Optima nie prowadzi działań marketingowo - reklamowych wśród detalicznych odbiorców poprzez fora internetowe zadziwia mnie silnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 To, że Optima nie prowadzi działań marketingowo - reklamowych wśród detalicznych odbiorców poprzez fora internetowe zadziwia mnie silnie. Nie wiem czy byłeś w środku w słodowni, ale tam czas zatrzymał się w PRL design stronki internetowej też chyba pamięta początki internetu Ale najważniejsze że mają tani, dobry słód - i tak zrobili postęp bo kiedyś był tylko pilzneński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenaj Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Najpewniej Biowin z wątku: http://www.piwo.org/...ze-piwowarskie/ Tak, to są te, lecz i tak się z nimi zaznajomię z ciekawości i z racji, że banku drożdżaków jeszcze nie uruchomiłem. najważniejsze że mają tani, dobry słód - i tak zrobili postęp bo kiedyś był tylko pilzneński Owszem, od jakiegoś, dłuższego czasu na słód nie ma co narzekać co na początku sprzedaży detalicznej często nie wyglądało zachęcająco (sporo niepożądanych ciał w słodzie), a czasem można było się nawet przestraszyć. Do szczęścia przydałby się jeszcze monach albo wiedeński, ale obecna oferta i tak daje już spore możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Optima naprawdę daje rade, widać że się rozwijają, jest pszeniczny ma być monachijski dla mnie bomba podstawowe słody biorę tylko od nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolhc Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 W sklepie na ul. Wronieckiej są od jakiegoś czasu dostępne drożdże: górniaki i dolniaki, cena ok 5zł, producent bliżej nieznany - ale w sytuacjach kryzysowych mogą być zbawieniem. Jutro lub w środę zamieszczę o nich jakieś informację. Byłem ostatnio to tylko do wina. Słabo u nich z zaopatrzeniem a i ceny takie że ho ho (fermentator za ok 50zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Na głogowskiej jest sklep JHM, mają tam fermentory, kapsle i inne pierdoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solid Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Nie wie ktoś może, gdzie w Poznaniu kupię jakiś środek do dezynfekcji fermentorów? Skończyło mi sie oxi, a nie będę specjalnie za przesyłkę płacił dodatkowo. Gdzieś coś dostanę na miejscu? Szukałem też despreju po całym Poznaniu i nigdzie niczego podobnego nawet nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Marketów w Poznaniu nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solid Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 To może inaczej zapytam: co dostanę w Poznaniu ze środków dezynfekujących, których używacie w swoich browarach? Bo oxi domyślam się, że nie dostanę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Jeśli w Poznaniu jest Kaufland lub Auchan to dostaniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 OXY jest nawet w biedrze, bezzapachowe kupiłem chyba w oszołomie. Ace prawie w każdym sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Allegro. Nadwęglan sodu. 4 kg za 36 zł z wysyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 http://allegro.pl/desprej-500ml-dezynfekcja-powierzchni-poznan-i4378415841.html - Desprej poznań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajwan Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Czy gdzies w poznaniu mozna dostac garnki 30L i wieksze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Czy gdzies w poznaniu mozna dostac garnki 30L i wieksze? 30 kupiłem tutaj: Twoje Agd WWW/ ALLEGRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajwan Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ok, dzieki. Mam jeszcze pytanie odnosnie reduktora osadow, czy dostane takowy gdziesz w poznaniu? Bo niestety, nie zauwazylem, ze nie jest zawarty w rozszerzonym minibrowarze, a zal mi pieniazkow na przesylke I czy jest on niezbedny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Zbędny. Kupisz kiedyś przy okazji ewentualnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 czy dostane takowy gdziesz w poznaniu W sumie całą gamę sprzętów Bio Winu w cenach niższych niż w Bio Winie (!), możesz dostać w http://www.jhm.pl/ na Głogowskiej 253 Ja najpierw sprawdzałem na ich allegro, mejlowo dopytywałem o dostępność na miejscu i podjeżdżałem osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 http://www.garneczki.pl/produkt/garnek-emaliowany-niski-elo-babuni-36-l,7129 pewnie mają odbiór osobisty, ale cena średnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajwan Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Wszystkim bardzo dziekuje za pomoc Garnek wydaje sie bardzo fajny, tym bardziej, ze jego duza srednica, bedzie idealnie zakrywac oba palniki na kuchence, tylko czy wlasnie taki szeroki i niski garnek, nie jest przeszkoda w jakiejs fazie warzenia piwa? Dzisiaj robie swoja pierwsza warke piwa (na pozyczonym garnku), stad te pytania. @edit. niestety brak pokrywy do tego garnka Edytowane 3 Października 2014 przez Tajwan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 czy wlasnie taki szeroki i niski garnek, nie jest przeszkoda w jakiejs fazie warzenia piwa? raczej nie, tylko musisz uwzględnić większe odparowanie wody . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi