Br4tka Opublikowano 18 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Wróciłam wczoraj do domu i zastałam sytuację w wiadrze jak przed wyjazdem- jeszcze trochę piany i Blg 4. Przeniosłam fermentator do domu (cieplej o 1 stopień niż w piwnicy), piana się wymieszała i dzisiaj rano wygląda tak: W smaku naprawdę super. Bulkania nie ma, zastanawiam się czy jeszcze zostawiać czy już spokojnie mogę zlewać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Na moje to możesz butelkować, BLG od 2 października się nie zmienia. Reters 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumidło Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Wygląda OK. Jak zrobisz nagazowanie i poleżakuje w butelkach z miesiąc - będzie 2x lepsze w smaku niż dzisiaj... Reters 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Br4tka Opublikowano 20 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 (edytowane) Piwko rozlane do butelek, dziękuję za pomoc Edytowane 20 Października 2023 przez Br4tka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) W dniu 6.10.2023 o 17:21, wizi napisał(a): Przeważnie z przyzwyczajenia daję 2g na 10l, ale chyba część z nich ma na opakowaniu 2g na 20l. Wrócę jeszcze do tematu, bo kupiłem Yeast G.F. i zamierzam stosować. Chciałem dodać na ostatnie 15 minut gotowania, ale spotkałem też zalecenia aby dodawać razem z drożdżami, z zastrzeżeniem że dozwolone jest dodawanie na whirlpoolu, ale efekt może być gorszy z powodu "denaturacji cieplnej". W sumie wszystko mi jedno kiedy dodam, ale chciałbym uzyskać jak najlepszy efekt. Będę wdzięczny za radę w tym temacie. Czy dodając podczas gotowania nie ma straty wraz z osadem? Edytowane 27 Stycznia przez dzejkej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Ostatnio używałem tej pożywki. Ze sklepu i z instrukcji mi odpisali żeby akurat od nich nie poddawać procesowi wrzenia czy gotowania. Dodałem po prostu do schłodzonej brzeczki wymieszałem i tyle🙂 Dodałem 3 max 4 gr dzejkej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Panowie, nie przepłacajcie. Macie gotową recepturę na pożywkę autorstwa @DanielN. Sprawdza się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Można i tak😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się