Piotr Ba Opublikowano 13 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Czy jak są zapasy marynki to czy można jej użyć do chmielenia na zimno do piwa w stylu IPA/APA ? Jakie ona daje aromaty przy takim chmieleniu ? Czy wyjdzie z tego dobry amerykaniec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 13 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 29 minut temu, Piotr Ba napisał(a): Czy jak są zapasy marynki to czy można jej użyć do chmielenia na zimno do piwa w stylu IPA/APA ? Jakie ona daje aromaty przy takim chmieleniu ? Czy wyjdzie z tego dobry amerykaniec ? Można jej użyć. Aromaty da w większym stężeniu-jak się uda to będą grejfrutowo- cytrusowe. Nie wyjdzie z tego dobry amerykaniec. Ewentualnie wyjdzie dobra/pijalnia polish Ipa/Apa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 13 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Jak otwieram Citrę, czy Amarillo, to czuję cytrus i mogę się spodziewać, że poczuję je w gotowym piwie. W przypadku Martynki aromat jest bardziej klasyczny, daleki od "amerykańca" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 13 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Coś tam kiedyś robiłem na marynce i lubelskim i jak i pisze @fotohobby było klasycznie i delikatnie, ale było udanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Coś w stylu English IPA możesz zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się