pawel123h1 Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Witam z ostatniej produkcji piw zostało mi trochę słodów zastanawiam się jakie piwo uwarzyć z tych słodów proszę o receptury mogę spróbować zacierania w worku Carafa Special typ II Weyermann 0,3kg Słód jęczmienny PALE ALE ZERO Viking Malt 2kg Słód WIEDEŃSKI Viking Malt 1kg Słód PILZNEŃSKI Viking Malt 1.5kg Słód KARMELOWY 30 Viking Malt 1kg Słód KARMELOWY 150 Viking Malt 0.75kg Słód JĘCZMIEŃ PRAŻONY 0,3kg Strzegom Słód CZEKOLADOWY JASNY Viking Malt 1kg Chmiel chmielu Perle 70g chmiel HALLERTAUER TRADITION 70g Chmiel Marynka 15g Chmiel Lubelski 15g Drożdrze Drożdże piwowarskie Fermentis S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Jest wątek na takie pytania ale na pierwszy rzut oka wyglada jak materiały na stouta. Powodzenia! Edytowane 4 Lutego przez zasada pawel123h1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 1) Słody nr 2+3+połowa 4 do tego Marynka na goryczkę i Hallertau, Lubelski lub Perle na aromat - wyjdzie takie codzienne 2) Słody nr 2+3+połowa 4 + słód nr 1 na koniec zacierania lub do wysładzania do tego Marynka na goryczkę i Hallertau, Lubelski lub Perle na aromat - wyjdzie takie codzienne, ale ciemne/ciemniejsze Tak jak pisał @zasada jakiś stout pawel123h1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel123h1 Opublikowano 4 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego A co z resztą karmel i czekoladą śrutowany się nie popsują mogę coś dokupić jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Będzie na coś następnego pawel123h1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego (edytowane) 5 godzin temu, pawel123h1 napisał(a): A co z resztą karmel i czekoladą śrutowany się nie popsują mogę coś dokupić jak trzeba Jeśli chcesz się wszystkiego pozbyć to dodać do tego kilo płatków owsianych ewentualnie jeszcze pół kilo cukru i tworzysz coś na zasadzie resztkowego RISa. Trochę to piszę z przymrużeniem oka, bo dziwnie trochę to wygląda. Ale w sumie czemu nie 🙂 Wszystkie chmiele na goryczkę i niech się dzieje wola nieba. Edytowane 4 Lutego przez darinho korzen16 i pawel123h1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Godzinę temu, darinho napisał(a): niech się dzieje wola nieba Będzie z tego "nieboska komedia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się