pawel123h1 Posted February 4, 2024 Share Posted February 4, 2024 Witam z ostatniej produkcji piw zostało mi trochę słodów zastanawiam się jakie piwo uwarzyć z tych słodów proszę o receptury mogę spróbować zacierania w worku Carafa Special typ II Weyermann 0,3kg Słód jęczmienny PALE ALE ZERO Viking Malt 2kg Słód WIEDEŃSKI Viking Malt 1kg Słód PILZNEŃSKI Viking Malt 1.5kg Słód KARMELOWY 30 Viking Malt 1kg Słód KARMELOWY 150 Viking Malt 0.75kg Słód JĘCZMIEŃ PRAŻONY 0,3kg Strzegom Słód CZEKOLADOWY JASNY Viking Malt 1kg Chmiel chmielu Perle 70g chmiel HALLERTAUER TRADITION 70g Chmiel Marynka 15g Chmiel Lubelski 15g Drożdrze Drożdże piwowarskie Fermentis S-04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted February 4, 2024 Share Posted February 4, 2024 (edited) Jest wątek na takie pytania ale na pierwszy rzut oka wyglada jak materiały na stouta. Powodzenia! Edited February 4, 2024 by zasada pawel123h1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted February 4, 2024 Share Posted February 4, 2024 1) Słody nr 2+3+połowa 4 do tego Marynka na goryczkę i Hallertau, Lubelski lub Perle na aromat - wyjdzie takie codzienne 2) Słody nr 2+3+połowa 4 + słód nr 1 na koniec zacierania lub do wysładzania do tego Marynka na goryczkę i Hallertau, Lubelski lub Perle na aromat - wyjdzie takie codzienne, ale ciemne/ciemniejsze Tak jak pisał @zasada jakiś stout pawel123h1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel123h1 Posted February 4, 2024 Author Share Posted February 4, 2024 A co z resztą karmel i czekoladą śrutowany się nie popsują mogę coś dokupić jak trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted February 4, 2024 Share Posted February 4, 2024 Będzie na coś następnego pawel123h1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darinho Posted February 4, 2024 Share Posted February 4, 2024 (edited) 5 godzin temu, pawel123h1 napisał(a): A co z resztą karmel i czekoladą śrutowany się nie popsują mogę coś dokupić jak trzeba Jeśli chcesz się wszystkiego pozbyć to dodać do tego kilo płatków owsianych ewentualnie jeszcze pół kilo cukru i tworzysz coś na zasadzie resztkowego RISa. Trochę to piszę z przymrużeniem oka, bo dziwnie trochę to wygląda. Ale w sumie czemu nie 🙂 Wszystkie chmiele na goryczkę i niech się dzieje wola nieba. Edited February 4, 2024 by darinho korzen16 and pawel123h1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted February 4, 2024 Share Posted February 4, 2024 Godzinę temu, darinho napisał(a): niech się dzieje wola nieba Będzie z tego "nieboska komedia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts