andy Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Nie ma to jak budowanie nastroju wyczekiwania i niecierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Nie wolno budować napięcia, żeby nie było zawodu A poważnie. Są opóźnienia w informacjach, bo od końca tamtego tygodnia tepsa robi jakieś modernizacje sieci w mojej okolicy i permanentnie wieczorami nie mam internetu, albo co gorsza: pojawia się i znika. To nie będzie skomplikowane piwo. Słody, chmiele i drożdże łatwo dostępne, styl wydaje mi się również szybki do obeznania. Kompletuję skład sędziowski, zatem musicie mi dać jeszcze 2-3 dni. Jednak zapewniam, że prace trwają, tylko niestety wolniej niż bym sobie tego życzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ale skoro kategoria jest już znana, to co za problem ją ogłosić? Czy w ciągu tych dwóch dni, może się jeszcze zmienić kategoria? Sorry, że jestem trochę namolna, ale starter mam w najlepszej formie i jak dzisiaj się nie dowiem, to wrzucę go jutro do innego piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Dlatego, że nie mam przygotowanych jeszcze wszystkich informacji niezbędnych do ogłoszenia konkursu. W wątku forumowym nie napiszę, bo można łatwo przegapić. Wolałbym to przedstawić raz i dobrze. Zwłaszcza, że de facto nie ma takiej kategorii w BJCP. Aga - gwarantuję że do 14.01 będzie wiadomo co i jak. Jeżeli używasz gęstw, to na pewno warto będzie ją użyć do piwa konkursowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Pewo desitka albo polskie Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Pewo desitka albo polskie Ale Ma być lager, więc raczej "dziesiątka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 No tak. Ta forumowa przesiadka wyczyściła też moja pamięć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Jako, że nazwa padła, to potwierdzam, że Jacek zgadł: to będzie czeska dziesiątka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 to będzie czeska dziesiątka. O... a ja już sobie na sobotę zaplanowałem warzenie pilsa z 7mioma chmielami, ale w świetle powyższych newsów zastanawiam się czy nie zmienić planów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 A gdzie można przeczytać jak powinna smakować desitka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 A gdzie można przeczytać jak powinna smakować desitka? No nie mów, że vycepnego nigdy nie piłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Piłem, ale to nie znaczy, że wiem jak powinno smakować.Piwo to nie koń, który jaki jest, każdy widzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 widzicie dlaczego Erloy chciał ogłosić jak będzie miał opis - wtedy nie byłoby problemów, a tak to teraz będą niepotrzebne dyskusje. Tomek na pewno przygotuje opis jakie to piwo dokładnie ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja pitolę. Bez opisu nie dacie rady piwa uwarzyć??? Warzysz takie piwo, jakie Twoim zdaniem być powinno. To ewentualnie sędziowie mogą mieć problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Będzie na kogo zwalić że się nie wygrało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja pitolę. Bez opisu nie dacie rady piwa uwarzyć??? A gdzie ja napisałem, że nie wiem jak warzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 A gdzie ja napisałem, że nie wiem jak warzyć? Darko kup sobie kilka "desitek" i uwarz coś na wzór, po co Ci opis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Czy sędziować będą sędziowie certyfikowani? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Żebym wiedział, czy moje odczucia są prawidłowe. Co w tym dziwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja na sędziego proponuję wielkiego znawcę czeskich piw, kolegę Ignaca bielok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja na sędziego proponuję wielkiego znawcę czeskich piw, kolegę Ignaca Jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja na sędziego proponuję wielkiego znawcę czeskich piw, kolegę Ignaca Jak ma sędziować to tylko finał, szkoda Ignacowego żołądka na te kwasiżury w przedbiegach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Cześć Ja na sędziego proponuję wielkiego znawcę czeskich piw, kolegę Ignaca Ja nie wiem czy on się nadaje, pamiętam jego zdziwiona minę jak Mark33 polał mu w zeszłym roku lagera i okazało się że jest chmielony marynka i lubelskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja tek całkiem na poważnie tej kandydatury nie wysunąłem. Raz, że nie mam tu nic do gadania, dwa, że Ignac nic o tym nie wie, trzy, że on nie sędzia certyfikowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja tek całkiem na poważnie tej kandydatury nie wysunąłem. Raz, że nie mam tu nic do gadania, dwa, że Ignac nic o tym nie wie, trzy, że on nie sędzia certyfikowany A to trzeba mieć "papiery" żeby się znać na piwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi