Wiktor Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 drożdże dolnej fermentacji produkują trochę H2S, biorąc pod uwagę że było trochę przegazowane, może za wcześnie wlałeś do butelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 ja mam takie pytanie: czy będzie kolejna edycja i jaka będzie kategoria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Tak Wiktor, będzie kolejna edycja (na 100%), kategoria jeszcze nie określona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 ja mam takie pytanie: czy będzie kolejna edycja i jaka będzie kategoria? Tak Wiktor, będzie kolejna edycja (na 100%), kategoria jeszcze nie określona. A czy nie było już kiedyś pisane że piwo marcowe będzie stałą kategorią tego konkursu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A czy nie było już kiedyś pisane że piwo marcowe będzie stałą kategorią tego konkursu? Tak, raczej tak będzie. Nie mniej jednak dużo było pytań dotyczących niemieckiego pilsa dlatego to rozważam. Na pewno kategoria będzie lagerowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja liczę na marcowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 ja tam się przepiłem marcowym. Ja bym widział coś innego, ale Tomku ogłoś w miarę szybko żeby zdążyć uwarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja liczę na marcowe. A masz jeszcze tego ze skunksem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A tak wogóle to miło byłoby się zmierzyć z jakimś nowym lagerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Nie już nie mam. Trzeba zrobić nowe, lepsze. Bardzo lubię ten styl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 to moze dwie kategorie, marcowe i cos jeszcze? swoja droga to ostatnio cienko z lagerowymi drozdzami w polskich sklepach, wiec rzeczywiscie dobrze by bylo wczesniej oglosic zeby byl czas na skombinowanie ewentualnych drozdzy, ja specjalnie na okazje konkursu piwo.org zamawialem zagranica pod marcowe i wiedenskiego lagera, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Dwóch kategorii nie damy rady. Zaproszenie do konkursu pojawi się na pewno jeszcze w tym miesiącu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 nie to żeby wchodzić w kompetencje organizatora ale może mały sondaż dla sportu? jak będzie 5 do 50 dla innej opcji wtedy możesz wziąć to pod uwagę z drugiej strony za dużo demokracji to też nie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Sondaż jest jak najbardziej dobrym pomysłem. Nie widzę przeszkód Chętnie też wysłucham propozycji w tym wątku. Na razie mamy dwie propozycje. Marcowe oraz Pils. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Tak, raczej tak będzie. Nie mniej jednak dużo było pytań dotyczących niemieckiego pilsa dlatego to rozważam. Na pewno kategoria będzie lagerowa No to ja odpadam. Moje lagery dobre są dopiero w maju-czerwcu, do kwietnia "nie naciągną" wystarczająco. Pokibicuję. A pils niemiecki jest już w Żywcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Osobiście uważam, że źle robisz, ale mam nadzieję, że decyzję zmienisz A pils niemiecki jest już w Żywcu. No tak wiem, i... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 aa tam, warzysz na początku grudnia, butelkujesz w połowie/pod koniec stycznia i do kwietnia wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 ja dorzuce vienna lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Witam. A co to, jakiś koncert życzeń? Edytowane 8 Listopada 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Dokładnie Grześku tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Cześć Dokładnie Grześku tak A spełnisz jakieś, czy chłopaki piszą sobie tak dla sportu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A spełnisz jakieś, czy chłopaki piszą sobie tak dla sportu ? No w końcu chodzi o medale Spełniam spełniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 to ja poproszę czerwone flamandzkie śmieję się, ale jak trochę dojdzie, to może parę litrów przywiozę w kegu na spróbónek. A co do kategorii konkursowych np dark american lager? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A pils niemiecki jest już w Żywcu. No tak wiem' date=' i... ? [/quote'] Oddawanie na zmarnowanie 6 butelek dobrego piwa to za dużo. Lepiej uwarzyć dwa dobre i z każdego oddać po 3. Proponuję jakiś ciemny lager dla równowagi. Niekoniecznie z BJCP. Ale żeby wziąć udział w konkursie, to dla mnie musiałoby być jakieś jasne "10,5" albo coś podobnego. W zeszłym roku jedna z wad mojego marcowego wynikała ze zbyt małej ilości drożdży, bo nie miałem jeszcze podhodowanej gęstwy. Z czymś lekkim pewnie dałyby sobie radę bez problemu. Ten sezon zacznę rozsądniej, od jakiegoś sikacza. Na kwiecień ewentualnie mogłoby być dobre tylko takie piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Skoro Weizena ani AIPA nie można to ja optuję za lekkim pilsem a jak ciemne to Tmave. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi