boso Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Cześć, forum obserwuję od początku swojej przygody z warzeniem i czerpię od Was ogromną ilość wiedzy, za co chciałem serdecznie podziękować. Po pierwszych kilku warkach z brewkitów chciałbym zacząć warzyć piwo z zacieraniem, kompletuję sprzęt i wiedzę i mam nadzieję na zdobycie i wymianę doświadczeń. Pozdrawiam i do zobaczenia w innych tematach i wątkach! zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Powodzenia w kompletowaniu gratów, samym zacieraniu i forumowaniu też! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Kapslownica tylko grifo HD Kociołek czy garnek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boso Opublikowano 26 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Dzięki za dobre słowo 👍 Po krótkim i bolesnym kontakcie z Gretą od pewnego czasu kapsluje tylko grifo. Jedną warkę wspólnie z innym piwowarem uwarzyłem klasycznie w garze z późniejszą filtracją węrzykiem. Samodzielnie planuję zastosować BIAB. Jakie są wasze doświadczenia? Zalety i wady obu metod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Tutaj masz cały wątek o BIAB. Zdecydowanie warte polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi