joshua Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Witam. Które drożdże byście polecili do brytyjskiego pale ale. Wybrać popularne S-04 lub Danstar Nottingham. Czy może fermentował ktoś WLP013 ? Gotowy zestaw surowców 13º BLG: Maris Otter, Amber, Crystal Light, Roast Barley. East Kent Goldings, Fuggles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Robię na Danstar Windsor bittera i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Ja do brytyjczyków używam https://www.alepiwo.pl/?produkty/drozdze/suche/mangrove-jack-s-empire-ale-m15.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Windsorów miałem nie brać ze względu na bardzo niską fluktuację. Waszym zdaniem w przypadku Windsorów i Mangrove Jack's - Empire Ale M15 piwo nie wychodzi zbyt słodkie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi