maniek929 Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Witam, Są tu użytkownicy brauhelda ale w wersji 65/70L ? Chciałbym podpytać o porady, jakie kroki i moc ustawiacie żeby nie przypalać. Jakieś usprawnienia ? Obecnie przesiadam się z mundschenka 3xl ja brauhelda 70L. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Cześć! I jak Ci się sprawuje sprzęt? Ja właśnie kupiłem takiego Brauhelda, zrezygnowałem z BIAB dla warek 60l+ ze względów na wagę i im dłużej myślałem o BIABie dla dużych warek, tym tym gorzej mi to w ogólnym rozrachunku wychodziło. A byłem mocno nagrzany na garnek 100l i biab, bardzo mocno. Jak masz jakieś wskazówki, przemyślenia to dawaj, poczytam bo o wersji 65l generalnie mało jest w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 8 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Zapomjij o 65l w tym brauheldzie. Sprzedałem go bo realnie 50l ciężko w nim warzyć. Mój starszy mundschenk 3xl oblatywał 55l na gotowo. Tutaj te ich 70l to mocno pokolorowane.Jak masz FB to na grupie "Polska liga użytkowników klarstein ... etc" znajdziesz trochę info o brauheld pro 3xl ( 70L)Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka arek-lin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Ehhh... No trudno, kupione jest więc będę się uczył tego i testował. Z czego to wynika? Pojemność 65l jest zawyżona? Na czym teraz robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 5 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Na starym poczciwym mundschenku 3xl,Tak pojemność kotła mocno zawyżona.Włóż kosz, zalej 55l i zobaczysz o czym mówięWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu No nic, zamówiony, poczekam aż dojedzie i będę testował. Przesiadka jest z 29l (z meniskiem) więc progres będzie, a dodatkowo co mi się w tym brauheldzie podoba to proporcja wysokości do szerokości. Dzięki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi