Reters Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Drodzy koledzy już nie raz mi pomogliście za co jestem wdzięczny🙂 Staram się jak najmniej pisać o pomoc, tylko takie "objawy" mam pierwszy raz od ponad 2.5 roku. Piwo górnej fermentacji na drożdżach WLP 400 Vit - 1 pokolenie gęstwa. Temp. fermentacji 18 zewnętrzna. Od zadania minęło 20 godzin. Czy taka bardzo ruchliwa fermentacja jak na filmiku z takimi farfocelkami jest prawidłowa? Pierwszy raz mam taki widok w fermentorze😬 Piana wygląda na ładną i zdrową. Wideo.mov Edytowane 3 godziny temu przez Reters zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Normalne zachowanie, zdarza się. Najczęściej przy zbyt dużej ilości drożdży lub wysokiej temperaturze (np. przy kveikach), ale czasem zdarza się też w "normalnych" warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Robię teraz hazy IPA i mam podobnie. Może nie aż tak burzliwie, ale farfocle pływają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Więc mnie uspokoiliście:) Gdzieś musiałem mieć lukę w wiedzy bo od razu mówię infekcja😉 Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Ja mam taki filmik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się