Reters Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Drodzy koledzy już nie raz mi pomogliście za co jestem wdzięczny🙂 Staram się jak najmniej pisać o pomoc, tylko takie "objawy" mam pierwszy raz od ponad 2.5 roku. Piwo górnej fermentacji na drożdżach WLP 400 Vit - 1 pokolenie gęstwa. Temp. fermentacji 18 zewnętrzna. Od zadania minęło 20 godzin. Czy taka bardzo ruchliwa fermentacja jak na filmiku z takimi farfocelkami jest prawidłowa? Pierwszy raz mam taki widok w fermentorze😬 Piana wygląda na ładną i zdrową. Wideo.mov Edytowane 5 godzin temu przez Reters zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Normalne zachowanie, zdarza się. Najczęściej przy zbyt dużej ilości drożdży lub wysokiej temperaturze (np. przy kveikach), ale czasem zdarza się też w "normalnych" warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Robię teraz hazy IPA i mam podobnie. Może nie aż tak burzliwie, ale farfocle pływają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Więc mnie uspokoiliście:) Gdzieś musiałem mieć lukę w wiedzy bo od razu mówię infekcja😉 Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Ja mam taki filmik: Reters 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Ciekawe zjawisko🙂 W każdym momencie może nas coś zaskoczyć w piwowarstwie domowym. Ważne że w przypadku nic złego się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi