Scovron Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Witam, Zamierzam uwarzyć RISa 24°Blg w ilości 20 litrów i użyć Safale S-04 do fermentacji. Dokładnie chodzi o ten zestaw: https://homebrewing.pl/russian-imperial-stout-ris-24blg-zestaw-surowcow-20l-p-718.html Nigdy nie warzyłem piwa z ekstraktem większym, niż 16°Blg, więc mam pytanie - ile saszetek S-04 powinienem użyć? Wystarczą dwie (tak sugeruje Homebrewing), czy raczej powinienem kupić trzy? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 15 minut temu, Scovron napisał(a): Nigdy nie warzyłem piwa z ekstraktem większym, niż 16°Blg, więc mam pytanie - ile saszetek S-04 powinienem użyć? Wystarczą dwie (tak sugeruje Homebrewing), czy raczej powinienem kupić trzy? Kup jedną saszetkę suchych drożdży (może lepiej inny szczep, np. LalBrew Nottingham), zrób na nim jedno małe piwo (10 BLG?) i do fermentowania tego olbrzyma wykorzystaj gęstwę. Poszukaj też artykułów Warzenie piw bardzo mocnych – wskazówki i nowofalowe techniki z 37 i Wskazówki do warzenia piw bardzo mocnych z 18 numeru Piwowara. Przynajmniej jeden latał w pdf po forum. edit: o tutaj jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Pokrzywki dodaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Wszystko tylko nie S0-4 z saszetki do takiego piwa :D ArisRedDragons 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się