przemo70 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Wiem. Nie dosmarujesz gdzieś w rogu - będzie etykieta się odklejać, przyciśniesz za mocno - klej wychodzi spod etykiety, ręce się kleją, butelka się klei etc. Łatwiej jest zdjąć osłonkę z papieru i przykleić. Pierdoły chłopie opowiadasz albo masz słabą instrukcję obsługi kleju w sztyfcie. Oetykietowałem setki butelek tym sposobem i jakoś nie miałem problemów, żeby etki odpadały. Miałem też okazję, nie raz, odklejać etykiety samoprzylepne i czynność ta nie należy do przyjemnych, najlepiej wtedy flaszki z takimi etykietami włożyć do wanny, uruchomić karchera i naprzód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Można dostać taki Papier (bez dodatków plastiku) i co ważne z klejem wodnym. Schodzą bez wody w całości, lub po polaniu woda w krócej niż 3 sekundy jako papka ;-) . A gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Wiem. Nie dosmarujesz gdzieś w rogu - będzie etykieta się odklejać, przyciśniesz za mocno - klej wychodzi spod etykiety, ręce się kleją, butelka się klei etc. Aż tyle problemów tym klejem?! To miałem szczęście, że na ponad 1500 butelek które okleiłem nic strasznego mi się nie przydarzyło :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Papier etykietowy potraktować benzyną ekstrakcyjną. Wszystkie taśmy i inne badziewie tego typu usuwam tylko w ten sposób. Chociaż z butelkami nie chciałoby mi się tak bawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Wiem. Nie dosmarujesz gdzieś w rogu - będzie etykieta się odklejać, przyciśniesz za mocno - klej wychodzi spod etykiety, ręce się kleją, butelka się klei etc. Łatwiej jest zdjąć osłonkę z papieru i przykleić. hahaha, niezłe, niezłe. Nie wąchać kleju kolego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 No przecież każdy chyba miał styczność z klejem w sztyfcie i wie jak to wygląda. Nie mówię, że to jest jakaś niemożliwa do zniesienia męka, ale chyba nikt mi nie powie, że jest to wygodniejsze od papieru samoprzylepnego pod względem przyklejania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 mam co chwila z nim styczność i nie widzę tych męk, o których piszesz. Papier samoprzylepny musisz odkleić a zwykły przeciągnąc dwa razy sztyftem, na jedno wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 No przecież każdy chyba miał styczność z klejem w sztyfcie i wie jak to wygląda. Nie mówię, że to jest jakaś niemożliwa do zniesienia męka, ale chyba nikt mi nie powie, że jest to wygodniejsze od papieru samoprzylepnego pod względem przyklejania. tu nie chodzi tylko o samą czynność przyklejania, ale też koszty np 100, 200... etykiet, oraz na usuwalność etykiet podczas mycia. Ja miałem przyjemność oklejać kilkaset butelek przód-tył-szyjka klejem w sztyfcie i nie było to jakieś strasznie upierdliwe. Po za tym jak się krzywo przyklei klejem w sztyfcie to jest szansa poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Mleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Po mleku etykiety pleśnieją , najlepszy w sztyfcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Ups Edytowane 29 Stycznia 2011 przez sztyft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Po mleku etykiety pleśnieją , najlepszy w sztyfcie Mnie tam nic nie pleśniało w domu. Za to w piwnicy to mi równo pleśnieją wszystkie etykiety. No ale przyjmuję, że na sztyfcie się znasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ja etykietuję dopiero przed wydaniem na zewnątrz, wtedy nic nie pleśnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ja etykietuje tylko te piwa które komuś daję . Kiedyś papier samoprzylepny , obecnie zwykły ksero klejony sztyftem - żadnych problemów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Wiem. Nie dosmarujesz gdzieś w rogu - będzie etykieta się odklejać' date=' przyciśniesz za mocno - klej wychodzi spod etykiety, ręce się kleją, butelka się klei etc. Łatwiej jest zdjąć osłonkę z papieru i przykleić.[/quote']Pierdoły chłopie opowiadasz albo masz słabą instrukcję obsługi kleju w sztyfcie. Oetykietowałem setki butelek tym sposobem i jakoś nie miałem problemów, żeby etki odpadały. Miałem też okazję, nie raz, odklejać etykiety samoprzylepne i czynność ta nie należy do przyjemnych, najlepiej wtedy flaszki z takimi etykietami włożyć do wanny, uruchomić karchera i naprzód Mam jeszcze dwa piwa przemo70 w piwnicy,a zapewniam że piwnica jest wilgotna ,a etykiety się dobrze trzymają.Dobry sztyft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Wiem. Nie dosmarujesz gdzieś w rogu - będzie etykieta się odklejać' date=' przyciśniesz za mocno - klej wychodzi spod etykiety' date=' ręce się kleją, butelka się klei etc. Łatwiej jest zdjąć osłonkę z papieru i przykleić.[/quote'']Pierdoły chłopie opowiadasz albo masz słabą instrukcję obsługi kleju w sztyfcie. Oetykietowałem setki butelek tym sposobem i jakoś nie miałem problemów, żeby etki odpadały. Miałem też okazję, nie raz, odklejać etykiety samoprzylepne i czynność ta nie należy do przyjemnych, najlepiej wtedy flaszki z takimi etykietami włożyć do wanny, uruchomić karchera i naprzód Mam jeszcze dwa piwa przemo70 w piwnicy,a zapewniam że piwnica jest wilgotna ,a etykiety się dobrze trzymają.Dobry sztyft Ale ety Przemka są profesjonalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 przemo70: używasz zwykły papier xero czy jakiś specjalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ja obklejam wszystko i mam z tego wielką przyjemność. Czy powinienem się z tym zgłosić do lekarza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ja obklejam wszystko i mam z tego wielką przyjemność. Czy powinienem się z tym zgłosić do lekarza? Na razie, myślę, psycholog wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ja obklejam wszystko i mam z tego wielką przyjemność. Czy powinienem się z tym zgłosić do lekarza? Też obklejam wszystko... bo jak tu nalewać piwo z butelki bez etykiety?? Nasze piwa nie są "no name" !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ja wpisuję nazwę piwa, lub jego skrót, na kapslu dzięki temu nie mam zamieszania wśród swoich zbiorów Ostatnio postanowiłem, że będę robił skromne etykiety z podstawowymi informacjami dla tych piw, które chcę komuś podarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) przemo70: używasz zwykły papier xero czy jakiś specjalny? Etykiety były drukowane w drukarni na standardowym papierze, nie wiem konkretnie jakiego użyli, ale po odklejeniu etykieta trzyma się cała, nie rwie się. Jeśli chodzi o oklejanie to staram się obkleić tak mniej więcej 20 piw z każdej warki, tych do wydania i dla oddzielenia na półkach jednej warki od drugiej, dla siebie nie oklejam, tylko piszę na kapslu każdej butelki nr warki, jeśli chcę sprawdzić parametry piwa, otwieram w kompie dziennik piwowarski. Edytowane 31 Stycznia 2011 przez przemo70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 W temacie głównym, program do prostej grafiki BusinessCards MX używam. Do moich zastosowań idealny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus1973 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 ja pracuję na pakiecie cs od adobe. Ale to mój zawód. https://picasaweb.google.com/106818483578134946931/MurowanaGoslinaBrowarKlausner?noredirect=1# co do kleju - polecam wikol i pędzelek (klej w sztyfcie szkolny) - papier całkiem zwykły 80 g jak do drukarek. Nie ma co kombinować. Większość etykiet jest tak drukowana tyle że jest to papier powlekany niekiedy kreda 100 g. Papier samoprzylepny jest po pierwsze primo - drogi po drugie primo - patrz etykiety z pinty - znaczy się nie schodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi