elroy Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 hej Dziś przeglądając z nudów gazetkę promocyjną jednego z hipermarketów wpadłem na nowy gadżet do swojego domowego browaru. Zwykle oznaczam swoje piwa pisząc nr warki na kapslu, ale oto krok dalej:) Na allegro można takie casio kupić za około 140 zł, są i tańsze w okolicach 60zł Zdam relację, jak kupię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Fajna rzecz. Jakby mi ktoś nie powiedział, że to drukuje to pomyślałbym, że to jakiś organizer Casio Pytanie ile kosztuje do tego taśma. Znalazłem jedną stronkę i była za 45zł za 8m, to wychdzi około 60gr za 10cm etykietkę, co daje około 25zł na 40 butelek (jedna warka), a to już 5kg słodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted July 21, 2008 Author Share Posted July 21, 2008 Można kupić za około 30-35 zł, nie mniej jednak eksploatacja tego gadżetu kosztuje ) Ja raczej planuję małe etykietki informacyjne nr warki, data, typ piwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 Jak testy? Przyznam, że płacąc tyle kasy to wolę sam naklejać etykiety klejem Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Można kupić papier samoprzylepny, wydrukować na drukarce pociąć na format jaki sie chce i gotowe. Możne też kupić papier na etykiety już lekko nacięty łatwiej się zdejmuje z podkładu. Z usunięciem takiej etykiety nie ma problemu wystarczy trochę namoczyć. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browarzyciel Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Osobiście używam przeważnie drukarki do etykiet DYMO podobnej do tej: http://global.dymo.com/plPL/Products/LabelWriter_400.html, tylko starszy model. Z jednej etykiety o rozmiarach 56 x 32 mm, po pocięciu, uzyskuję 3 mniejsze zawierające wszystkie dane. Nie wiem ile to teraz cenowo wychodzi, ale szybko się drukują, są samoprzylepne i łatwo się odklejają na sucho. W zasadzie etykieta jest tak mała, że można by ja spokojnie przykleić na kapslu. Pozdrawiam Raf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts