zgoda Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Na Safari nie działa, na Firefoksie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmalkow Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 No to może zrobimy własne? Już to koledze podsyłałem "do wstępnego obśmiania" ale nic nie odpowiedział, pewnie załzawił oczy i nie mógł w klawisze trafiać. W myśl zasady "telefon, w przeciwieństwie do komputera, masz zawsze przy sobie" zrobiłem szkic kalkulatora na telefony. http://brewercalc.appspot.com/ Jeśli są jacyś chętni do współpracy, to zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Bartosz, jakbyś do tego usiadł, to polecam Twojej uwadze kalkulatory do refermentacji - coraz częściej nie mam pod ręką komputera przy rozlewie, za to telefon z wifi - jak najbardziej. Ja Ci niestety nie pomogę, bo kod w Javie najchętniej oglądam na The Daily WTF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 A na zdrowie niech Ci będzie. Raportuj o efektach. Stopnie nagazowania pochodzą z BJCP 2008 via BeerSmith. ja bym jeszcze wrzucił na listę Grodziskie z nagazowaniem 3-3,5 vol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Znany i popularny kalkulator online na HBD cierpi z powodu nieprawidłowych danych dot. nagazowania dla stylów. Poprawiłem go, jednocześnie ustawiając jednostki metryczne jako domyślne dla obliczeń. Style zostały zaktualizowane do BJCP 2008, dane przepisałem z programu Jacka Kocurka. Plik html (otwiera się w każdej przeglądarce) jest do pobrania z mojej narzędziowni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalczyka Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 podbijam wątek ponieważ mam pytanie związane z programem refermV21. mam zlany na fermentaqcję cichą lager z ekstraktów słodowych z oferty BA. fermentacja przebiega w temp ok. 13 C więc pewnie można go określić jako pseudo lager, ale mniejsza z tym. jak styl z listy mam wybrac aby wyliczyć ilośc środka do referemntacji? z lagerów na liście widnieje american, więc ten? w ulotce do zestawu jest podana wartość ok. 150 g i chciałbym to jakoś zweryfikować. aha. program podaje ilość cukru czy gluzkozy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalczyka Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 ludzie litosci, pomozcie.piwo trzeba rozlewac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie jest istotny wybrany styl, tylko wybrane nagazowanie i temperatura rozlewu. Nastaw 2,4 i temperaturę 13°C, wpisz ilość litrów i naciśnij "oblicz". Pokaże Ci ilość cukru. Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ja Ci z programem nie pomogę, ale jeśli jesteś w sytuacji kryzysowej to daj 4g cukru (sacharoza, to co możemy kupić w każdym spożywczaku) na 0,5 L piwa i już. Nie będzie mega nagazowane, ani słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Bartosz, jakbyś do tego usiadł, to polecam Twojej uwadze kalkulatory do refermentacji - coraz częściej nie mam pod ręką komputera przy rozlewie, za to telefon z wifi - jak najbardziej. Ja Ci niestety nie pomogę, bo kod w Javie najchętniej oglądam na The Daily WTF. Znany i popularny kalkulator online na HBD cierpi z powodu nieprawidłowych danych dot. nagazowania dla stylów. Poprawiłem go, jednocześnie ustawiając jednostki metryczne jako domyślne dla obliczeń. Style zostały zaktualizowane do BJCP 2008, dane przepisałem z programu Jacka Kocurka. Plik html (otwiera się w każdej przeglądarce) jest do pobrania z mojej narzędziowni. Pobawiłem się trochę w przepisywanie i wyszło mi coś takiego. Chętni do testowania powinni zainstalować np. QPython ze sklepu Play i wrzucić powyższy plik do /mnt/sdcard/com.hipipal.qpyplus/scripts/, następnie w głównym menu programu pacnąć przycisk i z menu Run Local Script. Jak będzie potrzeba to popracuję dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Pobawiłem się trochę w przepisywanie i wyszło mi coś takiego. Chętni do testowania powinni zainstalować np. QPython ze sklepu Play i wrzucić powyższy plik do /mnt/sdcard/com.hipipal.qpyplus/scripts/, następnie w głównym menu programu pacnąć przycisk i z menu Run Local Script. Jak będzie potrzeba to popracuję dalej... ja będę używał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagar Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ja Ci z programem nie pomogę, ale jeśli jesteś w sytuacji kryzysowej to daj 4g cukru (sacharoza, to co możemy kupić w każdym spożywczaku) na 0,5 L piwa i już. Nie będzie mega nagazowane, ani słabo. 4g cukru na 0,5l lagera i nie będzie solidnie nagazowane? To nie wiem czym ty to liczyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Kurzawa Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 8 gram na litr to bardzo blisko limitu. Maximum to 10 ale nigdy nieprubowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się