Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) To ci pokazuje w SRM. Jest błąd, który w tym miejscu zawsze pokazuje domyślnie w SRM. Ale jak klikniesz prawym przyciskiem myszy na barwie, to wtedy możesz przestawić. Edytowane 16 Marca 2014 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Ustawiłem testowy zasyp z 4 kg pilzneńskiego o barwie 4,5 EBC, a barwę piwa wylicza na 7,4 EBC. Czy to normalne i barwa zawsze jest większa od barwy słodu, czy to jest jakiś błąd? Tak, jest to normalne. Słodownia w ateście podaje barwę i barwę po gotowaniu, twoja wyliczona wartość jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciu Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Jaki słód wybrać jako zamiennik Cara Blond? Chyba, że gdzieś jest baza słodów Castle Malting do brewtargeta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 http://www.piwo.org/files/file/68-slody-castle-malting-do-brewtarget/ Zmobilizowałeś mnie do wrzucenia pliku na serwer mgrabow1 i Fidel 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciu Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 http://www.piwo.org/...-do-brewtarget/ Zmobilizowałeś mnie do wrzucenia pliku na serwer Ototototo, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Super a Weyermanna? Bo nie wszystkie są... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 A których dokładnie brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 A których dokładnie brakuje? Karmelowych to chyba nie mam żadnych. W każdym razie Carapils, Carared, Carahell, Carabelge, Caraamber... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) moja baza słodów w załączniku (karmelowych Weyermanna szukaj pod literką c a nie w :-) slody.xml Edytowane 20 Marca 2014 przez wizi krzysiek9999 i mareceksz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pippo Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Jak należy rozumieć parametry "Docelowa/obliczona wielkość warki" i "Docelowa/obliczona ilość brzeczki przed gotowaniem" ? Dodałem surowce i ustawiłem ich parametry i chcę uzyskać np 21l gotowej warki, więc tak wpisuję. Jaki jest cel edycji "Docelowa ilość brzeczki przed gotowaniem" ? Myślalem, że po wpisaniu strat i parowania, uwzględnieniu wody do słodowania, program sam wyliczy ile uzyskamy przed gotowaniem oraz ile zostanie po gotowaniu, jednak po ustawieniu gotowania na 1h wyliczane jest znacznie więcej niż wynikałoby to z ustawień... edit: już kumam, nieaktualne Edytowane 30 Marca 2014 przez pippo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dla mnie te pola "Obliczona" są zupełnie bez sensu, bo przecież najpierw zakłada się wielkość warki, potem wylicza ile wody potrzeba, a nie odwrotnie. A one właśnie wyliczają to odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pippo Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 no dokładnie, ja to rozumiem tak, że ustalamy najpierw skład i później manipulując "wodą potrzebną do gotowania" i zasypem ustalamy parametry piwa i wielkość warki, więc rzeczywiście od d..y strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagicznyJanusz Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Jak dodać do zasypu niesłodowaną pszenice? Nie mogę znaleźć tej informacji na forum. Edit// Znalazłem odpowiedź Dla szukających Wheat, flaked Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez kto3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Macie jakieś sugestie, co mogę mieć źle wprowadzone, że podaje mi wodę do wysładzania w ilości ponad 500l ? edycja - ślepy jestem, już widzę w czym problem <mur> Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez camilos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 edycja - ślepy jestem, już widzę w czym problem Po prostu masz ciut większy, niż inni, filtrator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 wszystko przez te czasami samozmieniające się jednostki;-) wpisywałe 500ml i się pomieszało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Wie ktoś pod jaką lokalizacją zapisują się bazy danych? Nie widzę tego w katalogu głównym programu, dodatkowo aktualnie jest tak, że po usunięciu brewtarget i ponownej instalacji stara baza danych wczytuje się - zatem musi byc gdzieś osobno przechowywana. Aktualnie mam jakis konflikt baz danych i brewtarget przestał mi sie uruchamiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Wie ktoś pod jaką lokalizacją zapisują się bazy danych? W programie klikasz: Plik - Eksportuj recepturywyskoczy okienko i tam masz u góry nazwę folderu, musisz go sobie w kompie znaleźć Edit: pomyliło mi się z recepturami Edytowane 3 Maja 2014 przez stachu68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Wie ktoś pod jaką lokalizacją zapisują się bazy danych? pewnie gdzieś w twoich dokumentach, plik powinien mieć nazwę database Edytowane 3 Maja 2014 przez stachu68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Problem w tym, że nie otwiera mi się brewtarget i nie mogę nic podejrzeć. Występuje jakis błąd bazy danych więc dlatego próbuje się do niej dostac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 w linuxie przechowywane jest w /home/nazwaużytkownika/.brewtarget a w windowsie w C:/Users/nazwaużytkownika/AppData/Roaming/brewtarget Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Dziękuję wszystkim póki co za podpowiedzi. Niestety nie ma nic pod podaną lokalizacją (sprawdzałem czy nie ma plików ukrytych) a brewtarget nadal się zawiesza i informuje, że 'znaleziono kilka baz danych'. Czyli gdzieś to musi być.. Edytowane 3 Maja 2014 przez Lodzermensch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 u mnie są w: C:\Users\nazwaużytkownika\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Brewtarget-2.0.1\data Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 U mnie baza danych jest w katalogu z programem. c:\Program Files\Brewtarget-2.0.1\data\ Tam leży kilka plików sqlite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Nie ma nic u mnie pod tymi lokalizacjami, no nic - mogłem uczyć sie programowania zamiast grać w prince of persia więc mam za swoje Edytowane 3 Maja 2014 przez Lodzermensch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi