Slonx Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Dla ludzi o mocnych nerwach, o poziomie polskiej edukacji w gimnazjach... To wcale nie jest śmieszne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Nie mówię, że poziom wiedzy jest jakiś wysoki. Ale większość takich filmików jest zmontowana wyłącznie na złe odpowiedzi, kwestia jaki % ogółu jest wycięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Murinho śpi.Budzi go żona -Wstawaj już piąta. -Znowu Lewandowski? -Odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 a Dla ludzi o mocnych nerwach, o poziomie polskiej edukacji w gimnazjach... To wcale nie jest śmieszne... A pytanie, która od Słońca jest Ziema? I chłopak odpowiada Mars, nie jest śmieszne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Uwaga na wodę... bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slonx Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 a Dla ludzi o mocnych nerwach, o poziomie polskiej edukacji w gimnazjach... To wcale nie jest śmieszne... A pytanie, która od Słońca jest Ziema? I chłopak odpowiada Mars, nie jest śmieszne? Z dwóch powodów nie. Jeżeli faktycznie gimnazjaliści prezentują taki poziom, to nic tylko ręce załamać. Ci ludzie mają być przyszłością tego narodu, co nie wróży mu najlepiej. Ja jednak uważam, że tego typu materiały powstają na zasadzie: "zadawać pytania gimnazjalistom, do materiału wybrać tych najgłupszych i wrzucić do sieci, dzięki czemu można mieć tanią sensację". I to też nie jest śmieszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gąsior Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 a Dla ludzi o mocnych nerwach, o poziomie polskiej edukacji w gimnazjach... To wcale nie jest śmieszne... A pytanie, która od Słońca jest Ziema? I chłopak odpowiada Mars, nie jest śmieszne? Z dwóch powodów nie. Jeżeli faktycznie gimnazjaliści prezentują taki poziom, to nic tylko ręce załamać. Ci ludzie mają być przyszłością tego narodu, co nie wróży mu najlepiej. Ja jednak uważam, że tego typu materiały powstają na zasadzie: "zadawać pytania gimnazjalistom, do materiału wybrać tych najgłupszych i wrzucić do sieci, dzięki czemu można mieć tanią sensację". I to też nie jest śmieszne. @Slonx Dodaj trochę luzu Nawet jeżeli wybierają najgłupszych, to czemu się z tych najgłupszych nie śmiać? Gdyby głupotę traktować zawsze poważnie to świat musiałby być bardzo smutny. Wręcz nieskończenie smutny i poważny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Pole kwadratu jeszcze zrozumiem - nie każdy na dryg do cyferek ilość planet i ich kolejność - nie jestem pewny czy każdy na tym forum jest w stanie wymienić je samodzielnie w porządku od słońca; sztuczka w młodszym o połowę bratem - też mogę zrozumieć; ale jak mi pacan w wieku 14 mówi ze jedno jajko gotuje się 3 minuty, a trzy jajka 9 minut to idzie załamać ręce, i wierzcie mi, że takie odpowiedzi padają naprawdę - ale spytajcie się go jak w jakieś grze na kompie należy przejść poziom 27 i nie stracić ani jednego życia...... jaka nauka takie wiadomości i umiejętność logicznego wyciągania wniosków (ale to nie miejsce na dyskusję o systemie nauki) Oczywiście materiał należy brać z pewną dozą nieufności - to w końcu działanie pod publikę, ale każdy kabaret ma swojego protoplastę w życiu codziennym. Nie mniej materiał mnie rozbawił i poszedł w "świat" Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) To chyba najlepszy dział do tego demotywatora. Poczytajcie komentarze.... Nasz kolega ślonx się troche tam napisał http://demotywatory.pl/4121081 Edytowane 5 Maja 2013 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 To chyba najlepszy dział do tego demotywatora. Poczytajcie komentarze.. A ja ma przy okazji pytanie: w piątym punkcie jest napisane, że po burzliwej fermentacji przelewają brzeczkę na cichą. Czy po burzliwej to jeszcze brzęczka czy już młode piwo?? A koledze Slonx należą się punkty za krzewienie prawidłowej postawy, w świecie "innowierców" i ignorantów - chyba że to nie on, a zbieżność nicków jest całkowicie przypadkowa i niezamierzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Slonx Opublikowano 5 Maja 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) Odpowiadając kolegom przyznam, że to ja. Oczywiście, wiedza moja nie jest duża, ale nawet ja, kiedy przeczytałem bzdury z obrazka, stwierdziłem, że jestem w stanie bez problemu to sprostować Oczywiście nie chciałem tam zgrywać żadnej alfy i omegi, po prostu to podstawowa wiedza, natomiast gdy czytałem bzdury w stylu "zesłoduj se pan ziarno i zmiel na maszynce do mięsa" (teoretycznie można, no ale to raczej robota dla kogoś, kto już od dawna w tym siedzi, a nie dla początkującego, który nie wie, jakich efektów ma oczekiwać i jak je osiągnąć), "brzeczkę trzeba przecedzić (!)" czy "po 2 dniach fermentacja burzliwa jest zakończona" to mi się włos na głowie jeżył. Szczerze powiem, że takie zajęcie jak piwowarstwo należy do niezwykle ciekawych i naprawdę krzewienie kultury produkcji i picia piwa leży mi na sercu, a jak już wspomniałem w tamtym temacie, jak ktoś zrobi w ten sposób, to może się zrazić. Ani słowa o higienie, brak podstawowych wyjaśnień, dlaczego taka temperatura, jak nie inna itp. Miałem kiedyś praktyki w mediach i nic mnie bardziej nie denerwowało i nie denerwuje, jak nierzetelnie przekazane informacje (co zresztą bardzo denerwowało redaktora działu, w którym robiłem, bo zamiast wklejać informacje z PAPu, robiłem wszystko od nowa, co on uważał za stratę czasu). Zresztą, poleciłem w komentarzu tę zacną stronę, co by się ludzie podowiadywali ciekawych rzeczy, jeżeli chce się ktoś wkręcić. Wszakże większość swej wiedzy zawdzięczam właśnie temu miejscu w internecie Edytowane 5 Maja 2013 przez Slonx korzen16, Fidel, pepek84 i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 I za to koledze daję plusik , demotywatory to www o dużym potencjale. Spodziewajcie się gradobicia pytań o uszkodzone bulkadełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slonx Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Spodziewajcie się gradobicia pytań o uszkodzone bulkadełko. Skoro już przy tym jesteśmy, to nigdy nie przestanie mnie bawić ta sonda No i jeszcze http://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=22392#pid308540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Otwieracz na imprezę [media]http://www.youtube.com/watch?v=okaPcnnUTsQ[/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) "Jak zrobić piwo w domu" na głównej w Joemonster.org No proszę, nawet tam dotarliśmy. Edytowane 9 Maja 2013 przez leszcz007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Pensja szepce: "Chodź pójdziemy do klubu. Albo pubu. Albo restauracji... Chodź". A ja jej mówię" "Nie, nigdzie nie idziemy! Zostajemy w domu. Jesteś jeszcze za mała!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Siedzę wczoraj w Ceskej Hospodzie na Rynku u nas. 2 kobiety obok i jeden facet. Facet zamówił piwo, dał jednej, ta się skrzywiła i taki tekst poleciała: "teraz nie ma prawdziwego piwa, kiedyś piwo robili z chmielu, teraz tylko z tych słodów", a potem pojechała jaka to ona światowa nie jest, bo we Włoszech była i czego tam nie ma. Raczej żałosne niż zabawne, ale dziwi fakt, że kobieta już dojrzała a myślenie jak u pindolety z gimbazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) "Jak zrobić piwo w domu" na głównej w Joemonster.org No proszę, nawet tam dotarliśmy. Na głównej chyba też było, ale roiło się od błędów. @Bogi - nawet nie wiesz ilu klientów prosi, żebym poleciła jakieś piwo z chmielu a nie jakiegoś słodu. Miałem kiedyś znawcę, który twierdził, że piwo niepasteryzowane jest złe, taki, że nie przegadasz i kupił... piasta. Kobieta kiedyś powołując się na doświadczenia w pracy w branży przekonywała mnie, że cydr to gatunek piwa. Sporo jeszcze takich perełek mam Edytowane 10 Maja 2013 przez wyvern Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 teraz nie ma prawdziwego piwa, kiedyś piwo robili z chmielu, teraz tylko z tych słodów No przecież pisze na etykietach: "Zawiera słód jęczmienny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Siedzę wczoraj w Ceskej Hospodzie na Rynku u nas. 2 kobiety obok i jeden facet. Facet zamówił piwo, dał jednej, ta się skrzywiła i taki tekst poleciała: "teraz nie ma prawdziwego piwa, kiedyś piwo robili z chmielu, teraz tylko z tych słodów", a potem pojechała jaka to ona światowa nie jest, bo we Włoszech była i czego tam nie ma. Raczej żałosne niż zabawne, ale dziwi fakt, że kobieta już dojrzała a myślenie jak u pindolety z gimbazy. To jest nic ! Też w Hospodzie - tym razem w Katowicach, słyszałem jak barman tłumaczył style piwne swojej barmance : "- no wiesz są różne style piwa na przykład jest styl Lech premium ! " A kilka minut wcześnie pytałem się go w jakim stylu/gatunku mają piwa to usłyszałem że maja ciemne, jasne i pszeniczne, oraz smakowe.... Edytowane 10 Maja 2013 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gąsior Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Artykuł o ważeniu piwa: http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130515/ROZMAITOSCI/130519626. Mam wrażenie, że analfabetyzm trawi nasze społeczeństwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 "Ostatnio bardzo popularne staje się japońskie piwo... jęczmienne. Na razie istnieje tylko 100 litrów tego trunku. Dlatego też jest jednym z najdroższych na świecie." No to mnie zniszczyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gąsior Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 "Ostatnio bardzo popularne staje się japońskie piwo... jęczmienne. Na razie istnieje tylko 100 litrów tego trunku. Dlatego też jest jednym z najdroższych na świecie." No to mnie zniszczyło Ha, tego wcześniej nie zauważyłem:D Toż to rewolucja u tych Japończyków, piwo z jęczmienia ważą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Koledzy, jęczmień, a słód jęczmienny to nie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Jest napisane jęczmienne, nie zaznaczają, że z jęczmienia a nie słodu, więc potraktowałem domyślnie. Tak jak pszeniczne, nie zaznaczasz, że ze słodu pszenicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi