mimazy Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ci panowie też za bardzo nie przejmują się Europejskim kontekstem swastyki, wygląda wypisz wymaluj jak ta z koszulki. http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Kite_swastika.jpeg&filetimestamp=20080719020529 A całkiem możliwe że my używamy symboli, kodów kulturowych, zachowań, które dla nich byłyby przerażające, obraźliwe czy bardzo źle się kojarzące. Na przykład radosne japońskie słoneczko.czy chryzantema http://pl.wikipedia.org/wiki/Flaga_Japonii mogą dla nich znaczyć to samo co dla nas swastyka Taki urok życia w globalnej wiosce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Kolega miał sen ze mu piwo przestało smakować...wstał o 4 rano poleciał do nocnego, kupił jedno.... i stwierdził ze był to tylko zły sen Koszmar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Rozmowa dwóch apostołów: -Ty, co się dzieje z Jezusem, taki smutny chodzi... -Wiesz co nie wiem, ale masz rację, że jakiś taki przybity... Pewnego dnia Jezus zwołał w niebie swoich apostołów, i powiedział: - Na ziemi źle się dzieje. Słyszałem o rozprzestrzeniającej się tam pladze narkomanii, musimy coś z tym zrobić, lecz problem w tym, że niezbyt wiele o tym zjawisku tak naprawdę tutaj wiemy. W związku z tym wysyłam was wszystkich z misją na ziemię: idźcie i zdobądźcie próbki różnych narkotyków. Kiedy to się wam uda, wróćcie tutaj do mnie i razem przyjrzymy się z czym mamy do czynienia. Jak postanowił, tak się też stało. Apostołowie udali się na ziemię i po jakimś czasie zaczęli powracać ze zdobytymi narkotykami. Puk, puk! - rozległo się u drzwi Jezusa. - Kto tam? - Święty Piotr. - Co przytargałeś? - Marihuanę z Kolumbii. - Ok. Wchodź. Puk, puk! - Kto tam? - Święty Marek. - Co przytargałeś? - Haszysz z Amsterdamu. - Ok. Wchodź. Puk, puk! - Kto tam? - Święty Paweł. - Co przytargałeś? - Konopie z Indii. - Ok. Wchodź. Puk, puk! - Kto tam? - Święty Łukasz. - Co przytargałeś? - Opium z Indonezji. - Ok. Wchodź. Puk, puk! - Kto tam - Święty Krzysztof. - Co przytargałeś? - LSD i trochę trawki z jakichś akademików w Europie. - Ok. Wchodź. I tak po pewnym czasie zebrał się już prawie cały komplet. Puk, puk! Rozległo się raz jeszcze. - Kto tam? - Judasz. - Co przytargałeś? - FBI! Łapska w górę, gębami do ściany i nie ruszać się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Garść informacji o swastyce: http://pl.wikipedia.org/wiki/Swastyka Ten znak jest m.in. dość popularny u nas na Podhalu u nas też,to kościół w Przemyślu i chyba w Żmigrodzie jest gotycka chrzcielnica ze swastyką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas. Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Na denku butelki od Finlandii też jest, chociaż trzeba trochę użyć wyobraźni by ją zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) Swastyka była wykorzystywana od wiele wieków wcześnie zanim kto kolwiek wykreował faszyzm. Słońce i cztery kierunki świata. Kiedyś swastykę nazywano krzyżownica. Zapomniana została reaktywowana przez Hitlera i odpowiednio zmieniona służyła jako symbol nasizmu. Edytowane 13 Marca 2012 przez maxhot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 fajne urządzenie do podtrzymywania piwa http://smotri.com/vi...id=v2042352b23c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) http://www.joemonste..._czasie_imprezy_ po kiklku piwach idealne rozwiązanie. Ale widzę, ze jest już i parę postów wyżej Edytowane 15 Marca 2012 przez Belzebub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Dom wariatów, lekarz siedzi na dyżurce, wokół sajgon, szaleńcy wchodzą sobie na głowę, wydzierają się, bija się, kompletny odjazd, skaczą po łóżkach, jedzą karaluchy, rzucają się poduszkami. Nagle do lekarza podchodzi taki najbrudniejszy. Koszula - ścierwo, pazury czarne, tłuste włosy, na nogach podarte kapcie, nieogolony, sińce pod oczami. Lekarz na niego patrzy i mówi: - A co to takie piękne do mnie przyszło? Małpka? Facet nic. - A może Napoleon albo książę? Facet nic. - A może to taki piękny przybysz z obcej planety nas odwiedził? Facet na to: - Panie, ... ogarnij Pan ten sajgon, bo mi tu kazali internet podłączyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 wchodzi facet do domu wariatów, wszyscy biegają w panice, próbują uciekać chowają się w różne dziury, tylko jeden spokojnie siedzi i czyta książkę. Facet postanowił się dowiedzieć przed czym oni wszyscy robią -uciekają przed wielką różniczką -a Pan? -a ja jestem e do x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 ... a Wielka Różniczka na to: "a ja różniczkuję po y!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 -co się mówi na weselu Żydowskich chemików analityków? -MALDI ToF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Greckie obligacje znowu potaniały. Tym razem ma to związek ze spadkiem cen skupu makulatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Inżynieria genetyczna jest niesamowita. Podobno naukowcy stworzyli kobietę, które nie ma okresów, nie narzeka, ma poczucie humoru, lubi piwo,myśli logicznie i ma ciekawe zainteresowania. Teraz pracują nad tym, jak usunąć z tej wspaniałej istoty zarost, jądra i penisa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Inżynieria genetyczna jest niesamowita. Podobno naukowcy stworzyli kobietę, które nie ma okresów, nie narzeka, ma poczucie humoru, lubi piwo,myśli logicznie i ma ciekawe zainteresowania. Teraz pracują nad tym, jak usunąć z tej wspaniałej istoty zarost, jądra i penisa. jest nawet pierwszy prototyp: coelian 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastaga Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 mahna mahna... tu tu tuururu nie mogłem się powstrzymać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 [media]http://www.youtube.com/watch?v=ud9BxaikChU[/media] Nie wiem co to ta Sala samobójców ale to mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) ja nie wiem czy to się łapie nawet pod program 3 klasy... [media] http://www.youtube.com/watch?v=f8oR8-dQFjE [/media] Edytowane 21 Marca 2012 przez Wiktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastaga Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 http://bebzol.com/pl/Zakazana-reklama-piwa.66200.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Ale żeby tak z jednej butelki? Ohyda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) Gościu gra na dudach (tradycyjny szkocki instrument) ale nie w UK - ruch samochodowy prawostronny. Gdzie to się zdarzyło? PS jest jeszcze podobny instrument, nazywa się KOZA i grają na nim górale z Podhala. Proszę nie mylcie go z KOBZĄ, która to jest rodzajem gitarki, czyli instrumentem strunowym szarpanym Natomiast koza i dudy to instrumenty dęte. EDIT: Ale żem bystry... Wyświetlił temat to odpisałem, tyle że na post #620 :D:D Edytowane 22 Marca 2012 przez pavulonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Dodam, że dudziarstwo modne jest też w Wielkopolsce, w okolicach Zbąszynia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi