Fidel Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 to do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) -zakup dużej lodówki turystycznej (48 l) i wykonanie do niej nowego filtratora rurkowego zakończył poszukiwania mojego docelowego sprzętu do zacierania, gdzie i co kupiłeś? znalazłem w wątku - nie było pytania Edytowane 16 Czerwca 2015 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 znalazłem w wątku - nie było pytania Właśnie chciałem napisać, że Wihura pytał o to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Właśnie kiedy grillowe podsumowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Mam czas w weekend Jak Szwagry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 w weekend również mam wolne i bez służby, tylko Krzychu nie wiadomo jak pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 wten weekend mam wesele kuzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Warka # 98 "What took you so long"Styl: American WheatOG zakładane ok. 12,8°BlgFG zakładane ok. 3°BlgSzacowane IBU 26Barwa 5,2 SRMWielkość warki ok. 42 lZasyp:Pilzneński - 4 kg Pszeniczny - 4 kg Zacieranie: 60 min - 68°C->78°CChmielenie:24 g - Bravo 13,9% - 90 min. 15 g - Chinook 11% - 10 min. 30 g - Falconer's Flight - 10,8% - 5 min. 30 g - Athanum - 4,8 % - 5 min. Drożdże: US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Co na setę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Jeszcze o tym nie myślałem. Raczej nic mocnego, one mi bardzo powoli schodzą więc mam zapas. Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Zawsze coś każdy robi nietypowego Us to dość neutralne drożdże wszystko można zrobić Ja na 200 szykuje Fruit beer, a właściwie mocny dodatek mango, limonki i figi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Brawo wiedziałem ze mimo niedogodności rozpoczniesz sezon.... Pusto tak było bez twoich wpisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Łatwe zadania są dla słabiaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 my na 100 robimy milda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 To mi się podoba Wszyscy robią mocne i dziwne, to zróbmy słabe i codzienne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 witam po długiej przerwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Ja pewnie w tym sezonie nie osiągnę setki no ale kto wie może, może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Jeszcze o tym nie myślałem. Raczej nic mocnego, one mi bardzo powoli schodzą więc mam zapas. Jakieś sugestie? Dlaczego nic mocnego? setna warka jest raz na... chciałem napisać że raz w życiu, ale to w sumie raz na 100 warek, ale i tak można poszaleć. Jak już będziesz miał rozruszane US-05, to narzucającym się rozwiązaniem dla tego jubileuszowego warzenia jest jakaś Imperialna IPA tak przynajmniej ze 24-25Blg i jakieś 100-120IBU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Jest to jakiś pomysł, który mogę wziąć pod uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Jakby co, to polecam recepturę mojej setnej warki: http://www.piwo.org/topic/1539-stasiek-warzy/?p=185355. może nie było to 25°Blg, ale ok 23 też było ok. Naprawdę zacne było to piwo. Edytowane 9 Listopada 2015 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Warka #98 zakegowana do 2 kegów. dodatkowo 8 litrów w pety na wyjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Warka # 99 "Braki, odrzuty, produkty zastępcze" Styl: brakOG zakładane ok. 14,2°BlgFG zakładane ok. 3,5°BlgSzacowane IBU 28Barwa 27 SRMWielkość warki ok. 42 lZasyp:Pilzneński - 3,2 kg Pszeniczny - 3 kg Płatki owsiane - 1,6 kg Pilzneński dziwny - 1,5 kg Brown - 0,5 kg Karmelowy 100 EBC - 400 g Karmelowy 30 EBC - 220 g Zacieranie: 60 min - 68°C->78°CChmielenie: 50 g - Chinook 11% - 60 min. Drożdże: US-05-gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Co na 100 warkę planujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Może zgodnie z sugestiami IIPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się