dori Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 No właśnie widzę, że była kameralna, szkoda że nie mogłem być. Destylaty też poszły? Niestety gdzieś się zapodział klucz od magazynku... Generalnie było bardzo sympatycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 No właśnie widzę' date=' że była kameralna, szkoda że nie mogłem być. Destylaty też poszły? [/quote']Niestety gdzieś się zapodział klucz od magazynku... Albo na szczęście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twawrzyniak Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Gratulacje dla zwycięzców, szczególnie cieszy GCH który powędrował do Poznania. Nie mam doświadczenia związanego z tym konkursem dlatego pytam : czy dowiemy się kto dostał się do finałowej 15-stki i jakie zajął miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Krzyzsztofowi Lechowskiemu - skitofowi, który odwalił niesamowitą robotę przy organizacji konkursu. Oj tak, skitof jest nie do zdarcia: cały dzień nic nie jadł , nic nie pił, raz widziałem zrobił sobie przerwę na 75 sekund,wpadł do restauracji, wypił kawę na stojąco i pobiegł z powrotem. Ale za rok to trzeba będzie zmobilizować więcej ochotników do pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havran1 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ode mnie również gratulacje dla zwycięzców. W zasadzie dla wszystkich, którym udało się uczestniczyć w tej imprezie. Ja niestety znowu nie zobaczyłem jak wygląda festiwal "na żywo", cóż może w przyszłym roku... Jeszcze raz gratulacje dla zwycięzców i oczywiście aktualnego GCH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Chylę czoła przed medalistami a w szczególności przed browarami SzałPiw i Strzeleckim. Wasze zwycięstwa w dwóch kategoriach każdy powalają na kolana. Taka sytuacja chyba się długo nie powtórzy. Zresztą konkurs został zdominowany przez kilku piwowarów w sposób przytłaczający . Duże uznanie dla stosunkowo "młodych" piwowarów : Tomka , Gabi i Bujagera, który zrobił sobie niezły prezent na zbliżające się urodziny. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Moje gratulacje dla GCh2011, także dla wszystkich medalistów konkursu a szczególnie dla Artura z Częstochowy za 2 miejsce w Koelschu. Taki debiut i tak wysoko . BRAWO ! Gratulacje dla wszystkich laureatów, szczególnie dla Artura Nabrdalika - naszego kolegi z Bractwa Piwnego z Częstochowy, którego Koelsch był jak dobrze pamiętam 2 lub 3 warką w życiu Dziekujęmy wszystkim za gratulacje. Nie można zapominać o mojej przyszłej małżonce, która razem ze mną warzy piwka. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez Arczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 warzy, warzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 I pomyśleć, że całe piątkowe popołudnie i wieczór stałam koło Państwa Szała'owych Piwowarów i NIC NIE SPRÓBOWAŁAM!!!! Piłam wodę!!! Szkoda, że mogłam być w Żywcu tak krótko. Gratulacje dla wszystkich nagrodzonych!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 No szkoda, że tak szybko nas opuściłaś. Miałem dla Ciebie dyplom i kufelek ze Słowacji. Teraz jest to u DORI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 I pomyśleć, że całe piątkowe popołudnie i wieczór stałam koło Państwa Szała'owych Piwowarów i NIC NIE SPRÓBOWAŁAM!!!! Na domiar złego dodam, że w to piątkowe popołudnie serwowaliśmy Kolońskie z kija, to samo które wygrało GCh 2011. Gdybyśmy sami , choć przez chwilę spodziewali się sukcesu, zostawilibyśmy chociaż pół kega, aby wznieść toast po ogłoszeniu wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wojtek następnym razem jak Ty wygrasz to tak musisz zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Gratulacje GCH 2011 Zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 I pomyśleć' date=' że całe piątkowe popołudnie i wieczór stałam koło Państwa Szała'owych Piwowarów i NIC NIE SPRÓBOWAŁAM!!!![/quote']Na domiar złego dodam, że w to piątkowe popołudnie serwowaliśmy Kolońskie z kija, to samo które wygrało GCh 2011. Gdybyśmy sami , choć przez chwilę spodziewali się sukcesu, zostawilibyśmy chociaż pół kega, aby wznieść toast po ogłoszeniu wyników. :o:o:o:o:o Pocieszam się tym, że chociaż dane mi było wycierać blat ściereczką umaczaną w GCh2011 Jeszcze raz gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wojtek następnym razem jak Ty wygrasz to tak musisz zrobić. W związku z tym, następnym razem proponuję rozpocząć imprezę od ogłoszenia wyników, żeby było wiadomo co lać i w jakiej kolejności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ja akurat miałem okazje possać "szałowe" krany i trochę mi żal że zamiast kolońskiego nie uwarzą Złotego Belgijskiego. Ale to już takie moje belgijskie zboczenie. Oby dwa piwa były wybitne. Przy okazji dziękuje wszystkim za mile spędzone chwile i gratuluję zwycięzcom no i do zobaczenia za rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_ia4 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Serdeczne gratulacje dla laureatów, a szczególnie dla GCH 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) I pomyśleć, że całe piątkowe popołudnie i wieczór stałam koło Państwa Szała'owych Piwowarów i NIC NIE SPRÓBOWAŁAM!!!! Piłam wodę!!! W moim przypadku jest gorzej - spróbowałem i .... skrytykowałem: za słodkie, owocowa (jeżynowa) nuta, za ciężkie. Ale musiałem być wtedy jakoś słabo skoncentrowany, bo jak przeglądałem potem protokoły, to widzę, że w czasie konkursu już tych wad nie wpisałem, i dałem mu 39 punktów. I tak najmniej ze wszystkich sędziów. Surowy jestem Co śmieszniejsze, wyczułem tą jeżynową nutkę w innym, gorszym piwie i byłem pewien, że piwo Szałów przepadło, ale miałem zaskoczenie w czasie ogłoszenia wyników. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Powiem szczerze niezmiernie cieszę się, że Kolońskie Janka wygrało. Nie tylko dlatego, że lubię Szałów, ale też dlatego, że może dzięki temu ucięły się przykre dla mnie spekulacje w jaki sposób Grand Champion jest wybierany. Nie ma się co czarować jest to chyba najtrudniejsze do uwarzenia piwo w BBZ, marketingowo też to piwo łatwe nie jest, z nazwą problemy... więc chyba już nikt nie napisze, że GŻ maczała palce w wyborze GCh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Nie mam doświadczenia związanego z tym konkursem dlatego pytam : czy dowiemy się kto dostał się do finałowej 15-stki i jakie zajął miejsce? Listy wszystkich zgłoszeń oraz finalistów powinny zostać dzisiaj "dowieszone" do komunikatu o medalistach na stronie PSPD. Do finalistów wysyłane są właśnie okolicznościowe dyplomy. Prace nad "zbiorowym arkuszem ocen", który stanowi wyciąg z indywidualnych arkuszy ocen poszczególnych jurorów zaczną się lada chwila i w ciągu najbliższych 2 tygodni owe arkusze (skan) powinny dotrzeć do zainteresowanych. Wcześniej pewno dotrą skany arkusza eliminacyjnego, dotyczące piw, które do finału się nie zakwalifikowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Na domiar złego dodam, że w to piątkowe popołudnie serwowaliśmy Kolońskie z kija, to samo które wygrało GCh 2011. Moja opinia była mniej więcej taka: "dobre, ale za dużo treści, powinno być wytrawniejsze, w dodatku mętne i z dziwną ścągającą goryczką". Od razu widać jaki ze mnie znawca :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Lepiej późno niż wcale. Dziękuję za super imprezę Gratulacje dla zwycięzców, finalistów i wszystkich uczestników konkursu. Fajnie było poznać nowych piwowarów, spotkać się ze znajomymi i poczuć najlepszą atmosferę na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Gratulacje dla MISTRZÓW, gratulacje dla debiutantów oraz dla Wszystkich co się dobrze bawili . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Na stronie PSPD pojawiła się lista browarów i piwowarów zgłaszających swoje piwa wraz z adnotacją o przejściu do rundy finałowej: http://www.pspd.org.pl/pagesnews/konkurs-piw-domowych-zakonczony-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Jestem zadowolony i myślę że Maciej ma podobnie na cztery wysłane piwa, trzy w finale, super Idę sobie nalać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi