crosis Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Głupie pytanie - wie ktoś czy w jakimś dodatku jest słód z pszenicy samopszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Potrzebuję sobie właśnie zrobić backup całej bazy programu, bo za tydzień pozbywam się obecnego komputera. Ustawienie katalogu danych na folder na Dropbox.com, restart i włala! My beer is in the cloud! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Robię tak samo właściwie odkąd zacząłem używać BS2. Mam zainstalowanego BS2 w dwóch lokalizacjach jednocześnie, foldery BS2 podpięty pod Dropbox'a. Fajna sprawa, nie ważne na którym komputerze zmieniam recepturę na obu są widoczne zmiany. Porter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltkj Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Działająca polska wersja jako dodatek do BeerSmith http://www.beersmith.com/forum/index.php/topic,7027.0.html WiHuRa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Tak na szybko sprawdziłem i faktycznie działa, ale jakość przyzwyczaiłem się już do angielskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 co zrobić by mieć program po polsku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Skopiuj oba pliki do głównego katalogu z programem. AndrzejKu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Nie mogę dojść jak w raporcie program ma mi uwzględniać starter. Warka jest zrobiona na 24 litry + 2 litry startera, dodałem w Recepturze i Starter drożdży dwu litrowy starter ale w raporcie później była spisana receptura, ale że ona jest na 26 litrów, a nie 24 litry + 2 litry starter. Wiecie jak to po ustawiać? Jest jakaś możliwość, żeby ten starter był jakoś wliczony do receptury i gęstości początkowej brzeczki? Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez Afghan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) W recepturze w zakładce Yeast Startert jest taki checkbox - Add starter to bottling volume. Doliczony zostanie litraż, gęstość nie. Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 W recepturze w zakładce Yeast Startert jest taki checkbox - Add starter to bottling volume. Doliczony zostanie litraż, gęstość nie. Dzięki. O to chodziło. Mam BeerSmith`a 2 i zciągnąłem spolszczenie z działu Pliki ale nie wszystko jest zrozumiałe, spolszczenie się przydaje, ale widać że polonizacja była robiona w translatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Dlatego też wróciłem do wersji angielskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Co daje dodanie wody jako składnika w recepturze? Opcja "Dodaj wodę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Możesz zanotować jakie były modyfikacje składu wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Testuje jeszcze to spolszczenie ale dziś już całkiem się z nim pożegnałem. Na spolszczonej wersji nie mogę wyświetlić "Brew Step" i wydrukować a drukuję w ten sposób każdą recepturę, pojawią się jakiś skomplikowany komunikat o błędzie i wywala program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 W beersmithie prowadzę magazyn i jak robię piwo to ściągam z magazynu surowce, ale zauważyłem że przycisk "Usuń z magazynu" można w tej samej recepturze naciskać ile razy się chce i za każdym razem będzie zciągać z magazynu surowce. Da się to jakoś zablokować, żeby dało się z jednej receptury zciągnąć z magazynu tylko raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Niestety nie. Dlatego go nie pociskam, tylko zdejmuję ręcznie z magazynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Pewnie używasz starej wersji beersmitha 1.4. Tam niestety trzeba o tym pamiętać i zapisywać sobie np. w notatniku, po odjęciu z magazynu aby dwa razy tego nie zrobić. W 2.0 wprowadzono już zabezpieczenie i po próbie ponownego zdjęcia z magazynu tej samej receptury wyskakuje komunikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Właśnie robię reinstal systemu i wprowadziłem parę zmian w programie beersmith, słody, chmiele itp. jest to gdzieś tak zapisane żeby to sobie zkopiować, a później po nowej instalacji tylko wrzucić i żeby było tkj. przed reinstalem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 A która wersja? W 1.4 (bo tą wolę) to najlepszym rozwiązaniem jest choćby dropbox. Wrzucasz w folder i masz do wglądu na każdym komputerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 BS2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 (edytowane) W Windows 7 jest w My documents, katalog Beersmith2. A dobrym rozwiązeniem jest jak pisał elroy - dropbox, nie muisz wtedy niczego kopiować przed reinstalem. Edytowane 11 Września 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Dokładnie. A w wcześniejszych wersjach MS masz to w standardowym katalogu Program Files. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Ten folder widziałem ale czy w tym folderze zapisały się też zmiany które wprowadziłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Tak, to są te pliki z rozszerzeniem .bsmx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Katalog o którym pisałem to jest jedyny katalog gdzies BS2 zapisuje sobie receptury, inwentarz itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi