cml Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Oj, na razie nie pomogę bo dopiero raczkuje w tym temacie. Pewnie gdzieś za pół roku będę coś więcej wiedział. nie wiem czy efekt zamierzony ale facebook \ CzarnyRys na etykietach trochę przypomina c:\> w nomenklaturze URL używa się slashy nie backslashy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Oczywista oczywistość, dziś zmulony jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 facebook \ CzarnyRys na etykietach trochę przypomina c:\> bo wihura ma cały facebook ma na dysku WiHuRa i cml 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 ma cały facebook ma na dysku i to w FAT16 (czytelny dla DOS/Windows) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 A co to facebuk?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Serio pytasz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 A co to facebuk?? po naszemu to ryjkoksiążka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Parafrazując pewną blondynkę z reklamy - "aaaaaa............ fajnie" A tak poważnie to nie jestem fanem upubliczniania swojego wizerunku ani na fejscie ani nk, ani innych wynalazkach. Mam pozakładane konta, bo LP se chciała popatrzeć co u kogo i czy przypadkiem nie mają lepiej , ale wszystkie one są w zasadzie martwe. Właściwie jedynym miejscem, które regularnie odwiedzam w społeczności internetowej, to oba portale piwowarskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 bo wihura ma cały facebook ma na dysku LOL^2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Połowa jutrzejszej wycieczki do depozytu piwnego: Edytowane 10 Października 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Udało mi się w końcu odwiedzić gminę w celu skserowania analizy wody. No i kupa .... nic co piwowarstwu potrzebne na nim nie ma, nawet twardości ogólnej nie badają Idąc dalszym tropem zadzwoniłem do Sanepidu i zapytałem o ceny badań (Ca, Mg, Na, SO4, Cl, HCO3) - spodziewałem się, że będzie drogo ale nie ~300 zł brutto. W sumie kwotę robi sód (100 zł brutto) - 1/3 ceny z całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Nie masz znajomości w firmie spożywczej gdzieś? Oni muszą badania robić co jakiś czas to uprzystępnią Ci odpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Niestety, moja gmina to zagłębie stolarskie. Ale z tego co wiem spożywka robi badania głównie pod kątem obecności bakterii coli ? Chyba że teraz są inne wymogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Konkretne badania muszą robić. Przynajmniej dwie firmy, z którymi mam kontakt. Raz na kwartał. Choć może to być związane z klientem końcowym w sumie gdyż obie firmy posiadają jakieś tam ISO i certyfikaty wymagane przez kontrachentów zagranicznych. Mi to pasi w kazdym razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Niestety, moja gmina to zagłębie stolarskie. Ale z tego co wiem spożywka robi badania głównie pod kątem obecności bakterii coli ? Chyba że teraz są inne wymogi. A na polibudzie jakiś zaprzyjaźniony student w ramach ćwiczeń na wydziale chemicznym by nie zrobił analizy (za kilka browców) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Niestety nie ma koneksji, chyba że wywiesić ogłoszenie w akademiku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Chodzi konkretnie o Krasne? Wodociąg? Jak coś się dowiem to dam Ci znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Tak. Krasne ma swoje ujęcie wody. Piecze nad nim ma Zakład Usług Komunalnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolarz Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) #28 Pacific Pale Ale 11,8°Blg 22.09.2013 - przelanie do kega W zapiskach masz, że całą warkę rozlałeś do kega, a ze zdjęcia "do depozytu" widać, że jest w butelkach z małą pianką . Używasz nalewarki przeciwciśnieniowej ?? Też się nad tym zastanawiam i chciałbym poznać opinię. Edytowane 17 Października 2013 przez Stolarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Nalewarkę rozważałem ale po sprawdzeniu jak to działa i po opinii kolegi piwowara, odpuściłem. Piwo leje bezpośrednio z nalewaka, na zmniejszonym przepuście potrafię nalać bez wypienienia. Gaz trochę ucieknie ale to mi nie przeszkadza. Edytowane 17 Października 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Ładna pogoda więc dziś grilluje, a właściwie dymie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Będzie prażony czy wędzony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Pod spodem, na węglach leży folia z chipsami bukowymi. Właśnie zaczyna dymić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 A nie było by wygodniej rozsypać słód na jakimś sitku (typu antypryskaczka patelniowa lub coś podobnego)? Bo słód też chyba leży na alufolii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się