Wiktor Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 ja może wyślę barleywine. Wyszło dobre, mam ostatnie 7 czy 8 butelek i się zastanawiam czy chcę się z nimi rozstawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Miałem to samo. 8-10 falszek 21 Gy, ale że 4 leżakowały od lutego w lodówce z myślą o konkursie to wysyłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Jak słyszałem, póki co doszło bardzo mało piw, wysyłajcie co tam macie. W zeszłym tygodniu było gorąco, to ludzie nie wysyłali - myślę że w tym tygodniu będzie nawał przesyłek. A jeśli chodzi o łączną ilość to strzelam, że nie będzie więcej jak 350-400 piw. To i tak daje 35-40 piw na jedną kategorię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Tak jak Stasiek mówi. Ja wstrzymałem wysyłkę ze względu na temperatury. Ciekawe jak będą obsadzone poszczególne kategorie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ja w sobotę dostarczę przesyłki od 3 piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ciekawe ile piw będzie na konkursie? Też się zastanawiam i wydaje mi się, że kluczową będzie liczba piwowarów/browarów startujących. Jeżeli założymy, że średnio na jednego przypadną 2,5-3 piwa, to żeby osiągnąć liczbę 400 piw potrzeba ok. 130-140 startujących piwowarów czyli prawie dwa razy więcej niż rok temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 A moje piwa już są - Pieron zawiózł moje Hefe-weizen i AIPA - dziś dostałem z Żywca maila z potwierdzeniem... ciekawe czy przejdą chociaż preeliminacje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Kurier obwieszcza, że dostarczył Mam nadzieję, że całe i że wkład z lodówki turystycznej wystarczył do utrzymania temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 A ja dostałam telefon z Piwiarni, że 3 piwa zostały rozbite . Pierwszy raz się to zdarzyło w mojej 3 letniej karierze pakowania i słania piwa na konkursy. Ale wypadki się zdarzają, zwłaszcza, że ilość piw w paczce była rekordowa. Na szczęście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 do mnie przyszło 20 piw zapakowane w karton + każda butelka w torebce foliowej i jakoś wszystkie przeżyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 A ja dostałam telefon z Piwiarni, że 3 piwa zostały rozbite . Pierwszy raz się to zdarzyło w mojej 3 letniej karierze pakowania i słania piwa na konkursy. Ale wypadki się zdarzają, zwłaszcza, że ilość piw w paczce była rekordowa. Na szczęście Widać konkurencja nie śpi Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Na szczęście rozbiło się po jednej butelce z każdego stylu i to tych najmocniejszych - barleywine, quadrupel i rauchbock.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 ja wysłałem dzisiaj moje barleywine - z dodatkową gratisową butelką na stłuczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Dlatego od jakieś kilku lat sam zawożę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Czy piwa do dnia konkursu są przechowywane w lodówkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Tak, piwa mają trafić do lodówki, chociaż jak w tamtym roku zawiozłem w sobotę, to były problemy z tym. Panie za barem powiedziały, że nie mają tego gdzie dać i poczekają sobie do poniedziałku na zapleczu gdzie było około 30°C, trzeba było wykonać parę telefonów i się znalazły w lodówce. Mam nadzieję, że jak teraz pojadę w sobotę, to już będzie bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diebels KattowitzerBrauhau Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Ja tez zawożę w sobote, jak ktos ze ślaska chce to mogę zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Czy piwa do dnia konkursu są przechowywane w lodówkach? Oczywiste, że nie są. Ani nie ma takiej potrzeby, ani technicznych możliwości by ponad 1000 butelek umieścić naraz w lodówkach. Piwa są składowane w pomieszczeniu chłodnym, ciemnym i spokojnym, ale reprezentacyjne butelki (1) schładzane w lodówkach dopiero kilka / kilkanaście godzin przed degustacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkom73 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Jest ktos ktos jeszcze ze slaka kto jedzie zawiesc do Zywca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Przychodzi jakieś potwierdzenie na mejla, że piwa dotarły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Oczywiste, że nie są. Oczywiście, że są. Właśnie zostały przywiezione funkiel nowe lodówki, bo zabrakło miejsca w istniejących. Rekord już jest pobity. Na dzień dzisiejszy ponad 300 piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Rekord już jest pobity. Na dzień dzisiejszy ponad 300 piw. Z tego połowa jeszcze nie opłacona, radzę o tym pamiętać Na wpłaty czekam, zgodnie z regulaminem, do środy- 6.06. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Z tego połowa jeszcze nie opłacona, radzę o tym pamiętać Na wpłaty czekam, zgodnie z regulaminem, do środy- 6.06. Dlatego też pytam czy wysyłacie potwierdzenie czy piwo dotarło, bo nie wiem czy wpłacać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dodam jeszcze, że piwa przechowywane są w lodówkach stylami. Po ostatnim rozpakowywaniu paczek zapełniono cały duży kontener na śmieci tak że nie szło go zamknąć. Wspomnijcie dobrze o Marku, który obwija folią al. butelki, zamiast być we Wrocławiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dlatego też pytam czy wysyłacie potwierdzenie czy piwo dotarło, bo nie wiem czy wpłacać. Tak przychodzi potwierdzenie. Pani, która tym się zajmuje jest własnie we Wrocławiu na Rynku i polewa piwo, więc musisz poczekac aż wrócą do Żywca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi