Shooter Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Na widok tych butelek z nowymi etykietami dostałem ślinotoku. Świetny avatar, tak trzymaj. Czemu do tego samego piwa masz etykiety różnego koloru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Nowak Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Na widok tych butelek z nowymi etykietami dostałem ślinotoku. Świetny avatar, tak trzymaj. Czemu do tego samego piwa masz etykiety różnego koloru? bo to już ostatnie poprawki były i nie zmieniałem dla każdego koloru napisów. Raczek i tak już sobie pozmienia kolory i napisy na jakie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 A troszkę większa ta etykietka była ?? można ją jakoś powiększyć ?? (Ja ci dupę zawracam co ??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciucha67 Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 A troszkę większa ta etykietka była ?? można ją jakoś powiększyć ?? (Ja ci dupę zawracam co ??) Podeślij, to Ci je powiększę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Po 11 dniach fermentacji Warka nr. 26 Duseldorf Altbier zeszła do 1,5 BLG co jest dla mnie wynikiem zaskakującym 1275 się w moim przypadku nie zatrzymały i wygląda na to że już jest po fermentacji, na wszelki wypadek jutro pójdzie na cichą do środy i jak się BLG nie zmieni to butelkowanie podczas warzenia. Jutro natomiast po miesiącu prawie do butelek trafi 25#Krecik 15,5BLG. W środę 13 marca warzę Polish Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 25#Krecik 15,5BLG poszła w butelki trochę słabo odfermentowała 4BLG co daje 5,9%alc. Fermentacja na gęstwie po IPA przebiegła bardzo szybko a 14 dniowa cicha nie przyniosła zmian w BLG. Wyszło 43x 0.5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Warka nr. 26 Duseldorf Altbier poszła na kilka dni na cichą jak się wyrobię z umyciem butelek pójdzie do butelek w środę. Zeszło do 1,5BLG ale w smaku trochę zalatuje dunkel weizenem nie wiem czy stałem się bardziej samokrytyczny czy co ale zauważyłem że ostatnie warki jakoś tam mi średnio się podobają chyba mam kryzys w moim hobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 (edytowane) Warka nr. 27 Broad Peak (Polskie Ale) /13.III.2013/ Tak na cześć naszych alpinistów Szacowane OG: 12,5BLG Szacowane FG 2,9BLG IBU: 43IBUs Kolor: 21 EBC Surowce: - pilzneński Strzegom 4,5kg - pszeniczny jasny 0,3kg - carafa I special 0,02kg - karmelowy ciemny 0,1kg Marynka 35g Lubelski 30g Zostanie zadane uwodnionymi US-05 Plan Zacierania: 52st.C - 10minut 62st.C - 30minut 72st.C - 20minut 78st.C - 5 minut i filtracja do uzyskania 28l Gotowanie 60minut Marynka 30g - 60minut Lubelski 5g - 30minut Lubelski 15g- 10minut + łyżeczka mchu Marynka 5g- 5minut Lubelski 10g- 0minut Po schłodzeniu wyszło 21l/14 BLG dodane 2l wody mineralnej do uzyskania 13BLG zadane uwodnionych US-05 temp. brzeczki 20st.C temp otoczenia 19st.C Edytowane 13 Marca 2013 przez raczek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Warka nr. 26 Duseldorf Altbier poszedł w butelki z dodatkiem 130g cukru w postaci syropu. Wyszło 44x0,5l alk. 6% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Warka nr. 28 Foch (Blond Ale) /19.III.2013/ Szacowane OG: 12,5BLG Szacowane FG 2,6BLG IBU: 26,5IBUs Kolor: 13 EBC Surowce: - pilzneński Strzegom 3,7 - pszeniczny jasny 0,3kg - karmelowy ciemny 30g - miód gryczany 370g Marynka 18g Lubelski 15g Litrowy starter 1272 od kolegi Pitervader Plan Zacierania: 52st.C - 10minut 62st.C - 40minut 72st.C -30minut 78st.C - 5 minut i filtracja do uzyskania 28l Gotowanie 60minut Marynka 18g - 60minut Lubelski 5g - 30minut Mech Irlandzki 5g - 10minut Lubelski 10g- 5minut Wyszło 23l/12,4BLG Edytowane 20 Marca 2013 przez raczek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Warka nr. 26 Duseldorf Altbier Dzisiaj próba smaku i zadowolenia brak albo się ułoży albo jest z tym piwem coś nie tak. Zobaczymy za miesiąc. na pewno przesadziłem z carafą zdecydowanie za ciemne wyszło Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Nie za dużo narzekasz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Czy ja wiem ? Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Warka nr. 27 (Polskie Ale) przelane na cichą przy 2,2BLG przy dobrych wiatrach 29 marca pójdzie w butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Warka nr. 27 (Polskie Ale)w butelkach z dodatkiem 135g cukru. Zeszło do 2BLG alk. 5,6%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Warka nr. 29 (IIPA) /05.IV.2013/ Szacowane OG: 20BLG Szacowane FG 5,2BLG IBU: 103IBUs Kolor: 25EBC Surowce: - słód Pale Ale Strzegom 5kg - słód Carqa Crystal Bestmalz 0,5kg - Monachijski I Strzegom 0,4kg - jęczmień palony Strzegom 25g - ekstrakt płynny jasny WES 1,7kg Gęstwa po warce nr. 28 Plan Zacierania: 66-67st.C - 70minut 78st.C - 5 minut i filtracja do uzyskania 28/29l Gotowanie 60minut Sorachi 11,9%AK 35g -60minut Columbus 14%AK 20g - 60minut Amarillo 8,5%AK 20g -45minut Citra 12%AK 20g -30minut Cascade 5,5%Ak 10g -10minut Citra 12%Ak 20g -5minut Wyszło 19,6BLG /23,5l jak zejdzie do 19st.C zadam gęstwę po Blond Ale Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez raczek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Coś się Ci te IBU pokręciło. IIPA z 26,5 IBU? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 He He dzięki za wyłapanie byka Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Siedzę na zajęciach to sie nudzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Kopiuj wklej poszło z warki poprzedniej i te pol zapomniałem zmienić dzięki za czujność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Wczoraj warka nr.28 Blond Ale poszła na cichą zeszła do 1,5BLG niezbyt klarowne dlatego dzisiaj spróbuję na balkonie sklarować je żelatyną i za kilka dni trafi do butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Burzliwa fermentacja Imperial IIPA Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Widzę, że piwko wychodzi na spacer, żebyś nie wyszedł razem z nim. Jakby co to u mnie w garażu temperatura rośnie to Cię przygarnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) a taki ładny dywan był - amerykański;) jak powiedział kiedyś Pawlak z Samych Swoich ; po ostatnich ekscesach moich drożdży na stałe zagościł u mnie patent blow-off tube Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez korzen16 Shooter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Już blow off zainstalowany nie spodziewałem się tak burzliwej fermentacji Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się