olo333 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Przy dużych zamówieniach (worki 20-25 kg) śrutowanie gratis lub za niższą opłatą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 A moze zamiast stalej ofery WhiteLabs sklep moglby zorganizowac akcje dwa razy do roku (na poczatku i w polowie sezonu piwowarskiego) z zapisami na dany szczep WLP. Ryzyko posiadania WLP w stalej ofercie jest bardzo wysokie (ze wzgledu na krotni czas waznosci drozdzy), ale takie akcje gdyby byly regularnie orgniazowane dalyby bezpieczenstwo sklepowi z jednej strony, a z drugiej dostep do nietypowych szczepow dla konsumentow. Albo po prostu wydłużony czas realizacji (np 7 dni lub więcej) z zastrzeżeniem że zostaną wysłane dopiero po najbliższej dostawie do sklepu. Zamawia się coś czego w sklepie fizycznie na stanie nie ma a zostaje sprowadzone dopiero po zamówieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Albo po prostu wydłużony czas realizacji (np 7 dni lub więcej) z zastrzeżeniem że zostaną wysłane dopiero po najbliższej dostawie do sklepu. Zamawia się coś czego w sklepie fizycznie na stanie nie ma a zostaje sprowadzone dopiero po zamówieniu. Jeden to zrozumie, a inny będzie się burzył, że taki długi czas dostawy. A moze zamiast stalej ofery WhiteLabs sklep moglby zorganizowac akcje dwa razy do roku (na poczatku i w polowie sezonu piwowarskiego) z zapisami na dany szczep WLP. Ryzyko posiadania WLP w stalej ofercie jest bardzo wysokie (ze wzgledu na krotni czas waznosci drozdzy), ale takie akcje gdyby byly regularnie orgniazowane dalyby bezpieczenstwo sklepowi z jednej strony, a z drugiej dostep do nietypowych szczepow dla konsumentow. Jednak bardziej pasuje mi opcja @Makaron'a. Ja i tak planuję z wyprzedzeniem jakie drożdże mi będą niezbędne i chowam do zamrażarki, a jak czegoś braknie to wymieniam się gęstwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 A moze zamiast stalej ofery WhiteLabs sklep moglby zorganizowac akcje dwa razy do roku (na poczatku i w polowie sezonu piwowarskiego) z zapisami na dany szczep WLP. Ryzyko posiadania WLP w stalej ofercie jest bardzo wysokie (ze wzgledu na krotni czas waznosci drozdzy), ale takie akcje gdyby byly regularnie orgniazowane dalyby bezpieczenstwo sklepowi z jednej strony, a z drugiej dostep do nietypowych szczepow dla konsumentow. Good idea Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_ia4 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ogólnie szeroki wybór chmieli ( żeby wszystko było w jednym sklepie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 A ja życzę koleżance by wszyscy którzy mają takie wymyślanki dokonywali zakupów w Jej sklepie a nie robili róźne akcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) W imię zasad? Jeżeli mogę kupić coś dużo taniej organizując "akcję" nie widzę powodu abym przepłacał. Prawo rynku. Edytowane 28 Listopada 2011 przez guma77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) Mi się marzy taki sklep stacjonarny jakie mają w Ameryce: http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=XpyNzwsTa4o I to najlepiej blisko domu Edytowane 28 Listopada 2011 przez korko_czong Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Myślę że gdybyś namówił pół miasta na warzenie na pewno by powstał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 W imię zasad? Jeżeli mogę kupić coś dużo taniej organizując "akcję" nie widzę powodu abym przepłacał. Prawo rynku. Akcje, akcjami, ale wspieranie sklepów piwowarskich opłaci się nam w dłuższym terminie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 A ja bym chciał żeby było WSZYSTKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO tylko kredy albo gipsu nie musi być, bo kredę żona mi załatwi, a te trochę gipsu dostanę od znajomego malarza P.S. Dori powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Żeby lokalizacja została w Krakowie. :) Dobry pomysł , a tak poważnie: - duży wybór słodów podstawowych i karmelowych (podstawowe w ilościach również 25kg Weyermann, Litovel, Strzegom) - duży wybór chmieli - drożdże wyeast+suche - w miarę atrakcyjne koszty wysyłki (i tak żeby można było w jednym zamówieniu złożyć nawet ponad 50kg i pojawiała się wysyłka kurierem, a nie tak jak w niektórych sklepach odbiór osobisty i trzeba było dzielić zamówienie na 2, żeby dało się kliknąć kurier ) Życzę powodzenia, fajnie że HB nie umarło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 i tak żeby można było w jednym zamówieniu złożyć nawet ponad 50kg i pojawiała się wysyłka kurierem Tak, sklep to z automatu podzieli ma dwie paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Jeszcze bym dodał chmiel w kilogramowych paczkach. Rzeczywiście słody podstawowe to worki 50 kg są pożądane, ale chyba problem z kurierami, za dużo do dźwigania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Jeszcze bym dodał chmiel w kilogramowych paczkach.Rzeczywiście słody podstawowe to worki 50 kg są pożądane, ale chyba problem z kurierami, za dużo do dźwigania. Wreszcie coś konkretnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 no co trzeba po prostu dodać do opcji wysyłki "paleta". Ja jak robię zakupy to mam tylko opcję odbioru osobistego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Dzięki za listę życzeń Gips, kredę, chmiel w kilogramowych paczkach, słód w workach 25kg, odbiór w Pogwizdowie, tanie zestawy dla początkujących, droższe zestawy ale za to na bazie medalowych receptur, wybór słodów karmelowych i wędzonych, drożdże płynne Wyeasta i WLP, a może nawet szkło - da się zrobić Żeby było WSZYSTKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO i za darmo, najlepiej w sklepie stacjonarnym w Gdańsku to raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 I jeszcze hostessa do każdego zamówienia powyżej 50 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 I jeszcze hostessa do każdego zamówienia powyżej 50 kg Jako hostessa to chyba DORI osobiście. DORI nikt nie pisał, że będzie łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja jako piwowar z małym doświadczeniem powiem, że podoba mi się pomysł zestawów na bazie medalowych receptur i sporego wyboru drożdży Moim zdaniem fajnie by było, żeby słody inne niż podstawowe można było kupować też w mniejszych ilościach (np. po 100 albo 50g). Nie wszyscy mają w domach miejsce na magazyn zboża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Żeby można było Porkerta kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 i GrifoHD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 i zasmażke...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 (edytowane) Witam serdecznie żeby wrócił Edytowane 29 Listopada 2011 przez sp5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 (edytowane) że podoba mi się pomysł zestawów na bazie medalowych receptur Też dobry pomysł - Dwa Anteksy Porter Bałtycki proszę , jednego szopa007 Russian Imperial Stout Byłoby super Edytowane 29 Listopada 2011 przez jacekan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi