eresz Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jak dla mnie, wszystkie te piwa "brytyjskie" smakowały tak samo. piłem ciekawości hens tooth i ruddler county i faktycznie podobne w smaku. Jakiego piwa bym nie kupił, ile za nie nie zapłacił, to i tak domowe lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Eresz - to zacznij dobre piwa kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eresz Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jakieś propozycje Kosciak? Chętnie się napiję dobrego piwa kupionego w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wypass Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Informacja o syropie jest na naklejce polskiego dystrybutora i chyba z rozpędu zamieścił tą informację na wszystkich swoich piwach. Lepiej czytać skład z oryginalnej etykietki - tam chyba nic o syropie nie wspominają. No właśnie chyba nie z rozpędu, bo mam w domu Spitfire i Black Stout, na tych etykietach polskich nie ma tych syropów... Dziś otworzyłem Spitfire i jest o wiele lepszy od tego IPA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frodulec Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ktoś coś wie o nadchodzących w Lidlu tripplu i quadruplu?;> Patrząc na ekstrakt, to bez szału http://www.lidl.pl/c...Detail&id=16292 9% alkoholu z 16,3% ekstraktu? to chyba jakiś rekord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Teoretycznie na uzyskanie 9% alkoholu trzeba 153g sacharozy w litrze. To "piwo" to chyba woda i alkohol tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Spitfire-Tyskie wśród bitter'ów, za tę cenę można, jak się nie zna Old Speckled Hen-dużo lepsze, warto Stout-dla fanatyków i to jest najsłabszy, ekwiwalent Guinness'a Hen's Tooth, prawdziwe ale, kondycjonowane w butelce, im później wypite, tym lepsze Abbot-klasa Spitfire'a, można, ale nie trzeba Twisted Thistle-mnie bardziej smakowała ich wersja mała i specjalna, poprawne IPA Bishop's Finger-tylko troszkę gorsze od Hen's Tooth Ruddles Country-przedtem nie było, nie wiem nic na ten temat???, sesyjny bitter, z ciekawości można St. Edmund's Golden-też jakiś bitter, z ciekawostek wiem, że pite często gęsto przez Izbę Gmin, czyli piwo gminne za tę cenę warto skosztować U mnie w lidlu były tylko 4 piwa Abbot i spitfire wiocha straszna. old speckered hen bardzo fajny ale i tak najlepszy był Ruddles Country. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieprzem Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Podzielam zdanie. Mi również przypadł do gustu najbardziej Ruddles Country Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ktoś coś wie o nadchodzących w Lidlu tripplu i quadruplu?;> Patrząc na ekstrakt, to bez szału http://www.lidl.pl/c...Detail&id=16292 To pewnie Komesy z Fortuny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 (edytowane) Tym razem czeski tydzień: http://www.lidl.pl/c...erta.htm?id=348 Szału ni ma, ale coś tam do grila może kupię np. krusovice tmave. Edytowane 19 Lipca 2014 przez olo333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 (edytowane) Za to czeski (piwny) tydzień (święto) w czeskim Lidl'u prezentuje się bardzo bogato (są naturalnie te piwa, które są u nas też będą w ramach tego tygodnia): http://www.lidl.cz/c...idka.htm?id=252 Krusovice obowiązkowo, ale niezły też jest Demon. Edytowane 19 Lipca 2014 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Wg mnie jest to b.dobra promocja. Lidl fajną akcję piwną prowadzi. Chińskie akurat tragedia, Argus limitowany spoko, GB bez komentarza☺, włoski kukuryźnik fajny, Czeskie piwa do opisu już w pn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Te opisy średnio zachęcające Krusovice Imperial "...Piwo zdecydowanie goryczkowe z pikantnym garbnikowym finiszem" Uhersky "...kończy się długim taninowym finiszem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Niezależny sędzia piwny Marek Gogola mówi samo za siebie Chyba niezależny od kursów sensorycznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Mnie najbardziej urzekło "i odrobiną wytrawnych nut karmelu." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Mnie najbardziej urzekło "i odrobiną wytrawnych nut karmelu." Wiesz - ja przed chwilą usłyszałem, że mój najnowszy stout to takim gorzkim, mało słodkim karmelem smakuje o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 ...ale niezły też jest Demon. Mój miał DMS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Piwa dedykowane na polski rynek (kilka z oferty), kupiłem dwa, cena spoko, jakość do dyskusji. Jutro może jeszcze jakieś wybiorę. Ogólnie miały wzięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
girgi Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Ja planuje zakupić Zlatego Bazanta i Krusejowice - obydwa tmave. Planuje cos podobnego uwarzyć wkrótce więc robię wywiad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Od jutra kilka niemieckich piw w Lidlu. Marcin44 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eresz Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Od jutra kilka niemieckich piw w Lidlu. Przejrzałem gazetkę i mi się na wspomnienia zebrało. Jako dziecko zbierałem puszki i miałem puszkę DABa. Ech... To były czasy... Człowiek się cieszył z pustej puszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 W realach soki słoneczna tłocznia 3l za 7.99zł http://www.real.pl/uploads/tx_vipromo/Gazetka_XXL1_Real_pop.pdf Dla mniej wymagających, sok jabłkowy w lidlu był za 1,39zł 1l (ale chyba po ptokach, bo nie widzę już tej oferty na ich stronie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Lidl od tygodnia azjatyckiego zobowiązał się sprowadzać piwa z krajów, które również mają Lidl'a, oraz rozszerzyć ofertę tygodni tematycznych o kraje, których nie było, a które miały już tydzień polski u siebie; tak więc nie zdziwcie się jak przyjdzie tydzień belgijski i jaka to będzie uczta Słowo się rzekło: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=604 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eresz Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 To które piwko byście polecili dla piwowara, który nigdy nie smakował piwa belgijskiego, a chiałby się przekonać, że warto takie uwarzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 To które piwko byście polecili dla piwowara, który nigdy nie smakował piwa belgijskiego, a chiałby się przekonać, że warto takie uwarzyć? Kup wszystkie Dr2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi