kosimazaki Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam, Zamówiłem zestaw surowców do BPA 13 blg z homebrewing.pl: Słód jasny pilzneński 4kg Słód Abbey 0.3kg Słód karmelowy Carabelge 0.3kg Słód melanoidynowy 0.1kg Chmiel aromatyczny Saaz 30g Chmiel aromatyczny Saaz 20g Drożdże piwowarskie Safbrew S-33 Zastanawiam się, czy nie wzbogacić owej receptury o dodatek cukru w jakiejś postaci? Jeżeli warto, to jakie dodatki rozważyć? Cukier kandyzowany, cukier trzcinowy, miód a może coś jeszcze innego? Z drugiej strony nie chciałbym, żeby piwo było zbyt mocne, więc może nie jest to najlepszy pomysł? Będę wdzięczny za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 http://www.wiki.piwo.org/Belgian_Pale_Ale,_Dorota_Chrapek_%28dori%29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 daj se luzu z tym cukrem,zrób jak jest w przepisie i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosimazaki Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) http://www.wiki.piwo...apek_%28dori%29 Rozumiem, czyli sugerujesz żeby zostawić tak jak jest żeby nie przekombinować? Edytowane 25 Stycznia 2012 przez kosimazaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Na kombinowanie przyjdzie czas, póki co zrób zgodnie z instrukcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosimazaki Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ok, dzięki za info. Case closed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Mam pytanie w sprawie BPA czy mogę użyć gęstwy drożdży Wyeast 3944 Belgian Wit czy lepiej S-33? Ktoś zrobił już to kiedyś jak wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Jak dla mnie S-33 do BPA to ostatnia ostateczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Też bym użył Belgian Wit, nb. właśnie nastawiłem na nich dubbla eksperymentalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Okej to zobaczymy co wyjdzie z mojego BPA na nich dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się