Skocz do zawartości

Konsultacja w sprawie Belgian Pale Ale


kosimazaki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Zamówiłem zestaw surowców do BPA 13 blg z homebrewing.pl:

 

Słód jasny pilzneński 4kg

Słód Abbey 0.3kg

Słód karmelowy Carabelge 0.3kg

Słód melanoidynowy 0.1kg

Chmiel aromatyczny Saaz 30g

Chmiel aromatyczny Saaz 20g

Drożdże piwowarskie Safbrew S-33

 

Zastanawiam się, czy nie wzbogacić owej receptury o dodatek cukru w jakiejś postaci? Jeżeli warto, to jakie dodatki rozważyć? Cukier kandyzowany, cukier trzcinowy, miód a może coś jeszcze innego? Z drugiej strony nie chciałbym, żeby piwo było zbyt mocne, więc może nie jest to najlepszy pomysł? Będę wdzięczny za rady.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.