Skocz do zawartości

Browar Artezan


Rekomendowane odpowiedzi

A w Lublinie oczywiście kopa bo nie ma ani Artezana ani Kolaborantów ani AleBrowar'u. Jedyne co to Pinte można dostać i to też z dużym opóźnieniem dociera. Ale co tu się dziwić skoro premierowy Grand Champion miał być w Wareckiej a przyjechało tylko szkło :/ nota bene dostałem dwa pokale gratis do zamawianej wódki:)

Tak to właśnie jest Panie i Panowie na zapomnianej ścianie wschodniej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jaki wniosek? Trza więcej spacerować po mieście. A nie tylko piwo, komputer, piwo, komputer :D;)

 

Nie polecam bujania się po starówie w okolicach kowalskiej rybnej i lubartowskiej w godzinach wieczornych :D a nie daj boże w stanie wskazującym bo to aż samo się prosi o pozbycie się telefonu pieniędzy i zdobyciu w zamian za te dobra pięknego lima albo czegoś ciekawszego. Dlatego właśnie tam nie bywam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Chodzą słuchy o Artezanowym Saisonie - gdzie, co, jak ? :)

Też coś wczoraj słyszałem, że wypuszczają Saisona chmielonego zdaje się amarillo i cascade (?). Ręki ani tymbardziej głowy obciąć sobie nie dam, ale mógł to być profil na fejsiku "polskie miinibrowary"? w każdym razie na którymś z "branżowych" fanpejdżów. Aktualnie nie mam dostępu do tego typu stron, ale może ktoś odszuka :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie mamy żadnych dalekosiężnych planów, warzymy co nam do łba wpadnie. Ale nasze "house yeast" są angielskie, więc jest duża szansa, że coś takiego uwarzymy.

 

Ale szczerze mówiąc, angielskie chmiele rozczarowują, dużo łatwiej jest pracować z amerykańskimi, mogą być to więc wersje "amerykanizowane" - zreszta w GB też widzę taki trend.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Coś czuję, że amerykańskie chmiele powoli się przejadają/przepijają i za jakiś czas będzie trend na powrót do korzeni.

 

Nie koniecznie, zaraz będzie fascynacja nowymi chmielami jak np. bavarian mandarin czy jakoś tak, zobaczymy jak się to rozwinie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Ale szczerze mówiąc, angielskie chmiele rozczarowują, dużo łatwiej jest pracować z amerykańskimi, mogą być to więc wersje "amerykanizowane" - zreszta w GB też widzę taki trend.

 

A mógłbyć powiedzieć które chmiele rozczarowały?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moze najpierw niech nasz przecietny polski piwosz oswoi sie ze straszna mysla, ze przymrozony, super filtrowany, rozwodniony i walacy spirolem pils to 'bekart' jednego z setek piwnych stylow? Zauwaz, ze jestesmy w miejscu gdzie Stany byly ok 30 lat temu. Kroluja siki!

U nas 'piwna rewolucja' dopiero raczkuje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moze najpierw niech nasz przecietny polski piwosz oswoi sie ze straszna mysla, ze przymrozony, super filtrowany, rozwodniony i walacy spirolem pils to 'bekart' jednego z setek piwnych stylow? Zauwaz, ze jestesmy w miejscu gdzie Stany byly ok 30 lat temu. Kroluja siki!

U nas 'piwna rewolucja' dopiero raczkuje.

 

Przecietny X-sinski w US też głównie pije lagery. Tak samo jest w UK.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A mógłbyć powiedzieć które chmiele rozczarowały?

 

Przede wszystkim EKG - takie w zasadzie nic w aromacie.

Bramling Cross daje całkiem sympatyczny aromat owocowy, ale przez podobieństwo do czarnej porzeczki trochę dwuznaczny.

Challenger w miare przyzwoicie sprawdza sie na goryczkę, ale trochę pozostaje, wiele chmieli robi to lepiej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.