emcede Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 A w Lublinie oczywiście kopa bo nie ma ani Artezana ani Kolaborantów ani AleBrowar'u. Jedyne co to Pinte można dostać i to też z dużym opóźnieniem dociera. Ale co tu się dziwić skoro premierowy Grand Champion miał być w Wareckiej a przyjechało tylko szkło nota bene dostałem dwa pokale gratis do zamawianej wódki:) Tak to właśnie jest Panie i Panowie na zapomnianej ścianie wschodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Jak to nie ma w Lublinie AleBrowaru? Jest, i to nawet z kranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 To może kolega poda gdzie bo jakoś nie nadziałem się na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Może warto zerknąć na browar.biz http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Fakt słabo znam starówe ale do głowy by mi nie przyszło że na Rybnej gdzieś schowany jest lokal z dobrym piwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 butelkowane kupisz w 'monte di vino' na pierwszej górce ul. warszawskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Jaki wniosek? Trza więcej spacerować po mieście. A nie tylko piwo, komputer, piwo, komputer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Jaki wniosek? Trza więcej spacerować po mieście. A nie tylko piwo, komputer, piwo, komputer Nie polecam bujania się po starówie w okolicach kowalskiej rybnej i lubartowskiej w godzinach wieczornych a nie daj boże w stanie wskazującym bo to aż samo się prosi o pozbycie się telefonu pieniędzy i zdobyciu w zamian za te dobra pięknego lima albo czegoś ciekawszego. Dlatego właśnie tam nie bywam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 No nie żartuj. Kowalska i Rybna są bardzo spokojne odkąd co 5m jest tam kamera. A i mieszkańcy sie bardzo zmienili przez ostatnie 5 lat. butelkowane kupisz w 'monte di vino' na pierwszej górce ul. warszawskiej Jest Artezan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 przepraszam.... wiem ze to temat Artezana... ale pisałem o piwie z Ale Browaru Artezana udało mi się wypić w Omercie w Krakowie.... chyba dzień po premierze... IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Chodzą słuchy o Artezanowym Saisonie - gdzie, co, jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Chodzą słuchy o Artezanowym Saisonie - gdzie, co, jak ? Też coś wczoraj słyszałem, że wypuszczają Saisona chmielonego zdaje się amarillo i cascade (?). Ręki ani tymbardziej głowy obciąć sobie nie dam, ale mógł to być profil na fejsiku "polskie miinibrowary"? w każdym razie na którymś z "branżowych" fanpejdżów. Aktualnie nie mam dostępu do tego typu stron, ale może ktoś odszuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Jest w Krakenie w Warszawie. Podobno jednorazowa akcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Tak, to jednorazowa warka dla przetestowania rynku, na razie jest tylko w Krakenie Edytowane 15 Marca 2013 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 W Setce w Poznaniu też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Myślę, że jak się sprawdzi lokalnie to zrobimy większą serię, premierę ogólnopolską itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Planujecie coś brytyjskiego w 2013? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Nie mamy żadnych dalekosiężnych planów, warzymy co nam do łba wpadnie. Ale nasze "house yeast" są angielskie, więc jest duża szansa, że coś takiego uwarzymy. Ale szczerze mówiąc, angielskie chmiele rozczarowują, dużo łatwiej jest pracować z amerykańskimi, mogą być to więc wersje "amerykanizowane" - zreszta w GB też widzę taki trend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Coś czuję, że amerykańskie chmiele powoli się przejadają/przepijają i za jakiś czas będzie trend na powrót do korzeni. goral89 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Coś czuję, że amerykańskie chmiele powoli się przejadają/przepijają i za jakiś czas będzie trend na powrót do korzeni. Nie koniecznie, zaraz będzie fascynacja nowymi chmielami jak np. bavarian mandarin czy jakoś tak, zobaczymy jak się to rozwinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Ale szczerze mówiąc, angielskie chmiele rozczarowują, dużo łatwiej jest pracować z amerykańskimi, mogą być to więc wersje "amerykanizowane" - zreszta w GB też widzę taki trend. A mógłbyć powiedzieć które chmiele rozczarowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 W stanach podobno zaczyna się szał na piwa kwaśne. "Sour is new hoppy" - gdzieś mi się o o czy obiło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Moze najpierw niech nasz przecietny polski piwosz oswoi sie ze straszna mysla, ze przymrozony, super filtrowany, rozwodniony i walacy spirolem pils to 'bekart' jednego z setek piwnych stylow? Zauwaz, ze jestesmy w miejscu gdzie Stany byly ok 30 lat temu. Kroluja siki! U nas 'piwna rewolucja' dopiero raczkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Moze najpierw niech nasz przecietny polski piwosz oswoi sie ze straszna mysla, ze przymrozony, super filtrowany, rozwodniony i walacy spirolem pils to 'bekart' jednego z setek piwnych stylow? Zauwaz, ze jestesmy w miejscu gdzie Stany byly ok 30 lat temu. Kroluja siki! U nas 'piwna rewolucja' dopiero raczkuje. Przecietny X-sinski w US też głównie pije lagery. Tak samo jest w UK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 A mógłbyć powiedzieć które chmiele rozczarowały? Przede wszystkim EKG - takie w zasadzie nic w aromacie. Bramling Cross daje całkiem sympatyczny aromat owocowy, ale przez podobieństwo do czarnej porzeczki trochę dwuznaczny. Challenger w miare przyzwoicie sprawdza sie na goryczkę, ale trochę pozostaje, wiele chmieli robi to lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się