Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Spróbujcie tu: http://www.facebook.com/Komi.Komitet Piwa typu Ciechan i inne wynalazki po 7-8 zł schodzą bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Ahahaha ale sie ubawiiileeem! Witbier jak sama nazwa wskazuje = biale piwo. No ale Sz. P. Poborca Podatkowy znalazl szajke przestepcow! Kolejny dowod jak urzednicy traktuja przedsiebiorcow. Przeciez wszyscy ci drudzy, to potencjalni bandyci i oszusci kabzy Najswietszej RP. Widac rowniez, ze ww. to pewnikiem jakis Niemiec z dziada/pradziada, ktory we krwii ma Reinheitsgebot! Brawo Panie Naczelniku, jakas premia za to wykrycie sie nalezy? Nooo ja mysle!!Czyzby jakis donosik i slad w papierach jest, wiec nie mozna tego bylo zalatwic jak ludzie? Kocham takich namiestnikow praworzadnosci!!! Sol urzedniczej ziemi! Edytowane 18 Lipca 2012 przez mirogster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Jak do tej pory to urzędnicy są karani za brak aktywności a nie za nadgorliwość więc dla mnie sytuacja jest zrozumiała aczkolwiek nie akceptowana.... dopóki będziemy mieć takie prawo (dające możliwość dość dowolnej swobody interpretacji) nie za wiele się zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Ale jaja - takie rzeczy to tylko w Polsce sa mozliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Panowie, idźcie z tym do mediów. Jak się jeden z drugim będą musieli w imieniu urzędów wypowiedzieć, to im słów zabraknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Nie wróżę sukcesu. W normalnym kraju media miałyby z tego pożywkę, ale tutaj media reżimowe nie wychylą się. Zresztą kogo obchodzi jakiś Witbier? Ważne, że Euro było Wielkim Sukcesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Panowie, idźcie z tym do mediów. Jak się jeden z drugim będą musieli w imieniu urzędów wypowiedzieć, to im słów zabraknie. Nie zapomnij o tym, że Artezan będzie musiał współpracować z tymi urzędnikami przez cały okres swojej działalności. Z drugiej strony te przepisy są przygotowane dla piwa jasne pełne produkowanego przez gigantyczne zakłady produkcyjne. Zapewne zabezpiecza to interesy państwa w przypadku jeśli komuś do głowy przyszłoby przygotowanie piwa z 99% taniego źródła cukru 1% słodu i syropów aromatycznych i za to zapłacić podatek jak za piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 A co powiecie na to? http://bubleprawne.gazeta.pl/Bubleprawne/1,87293,5053622.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 (edytowane) News z facebooka: "Urząd Celny zakwestionował artezanowego witbiera uwarzonego z przeszło 50% udziałem surowców niesłodowanych jako niekwalifikującego się pod piwo." Współczuję panowie użerania się z Lewiatanem i życzę powodzenia, żeby biurokracja więcej wam nie utrudniała działalności... Nie chcę być złym prorokiem, ale to wróży problemy ze sprzedażą dla lokalu. Z tego co wiem, na piwo jest inny rodzaj koncesji niż na "inne napoje alkoholowe od 4,5%". Jeżeli lokal ma tylko koncesję na sprzedaż piwa, to ktoś może się doczepić. Wcale bym się nie zdziwił. Edytowane 19 Lipca 2012 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosimazaki Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 News z facebooka: "Urząd Celny zakwestionował artezanowego witbiera uwarzonego z przeszło 50% udziałem surowców niesłodowanych jako niekwalifikującego się pod piwo." Współczuję panowie użerania się z Lewiatanem i życzę powodzenia, żeby biurokracja więcej wam nie utrudniała działalności... Czy ktoś może mnie skierować do jakiegokolwiek przepisu, w którym mowa jest o tym, że piwo to napój wytworzony z udziałem co najmniej 50% surowców słodowanych? Poszperałem trochę w Ustawie o Podatku Akcyzowym i w kilku aktach wykonawczych i niczego takiego nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 można powiedzieć że jak słodu jest mniej niż 50% napój jest wytwarzany z czegoś z dodatkiem słodu. Chociaż jak spojrzymy inaczej to piwo jest wytwarzane z wody z dodatkiem słodu i chmielu. robicie z igły widły - chłopaki się odwołają uda się dobrze nie uda, najwyżej zapłacą te 1500 więcej za 2 warki, a następne zrobią z dodatkiem 5 kg słodu pszenicznego i będzie po problemie. wilko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Kopyr z relacją w Artezanie. I w końcu trochę materiałów filmowych ze środka http://blog.kopyra.c...rowar-w-polsce/ Polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 I super materiał. To, co było dotychczas na zdjęciach nie dawało 30% oglądu sprawy, który ma się po obejrzeniu nagrań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Bardzo fajne filmiki.Teraz wiem jak warza tego slynnego "radlera" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Bardzo fajne filmiki.Teraz wiem jak warza tego slynnego "radlera" Oj, grabisz sobie. Zasadzą Ci kopa w d... za to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 A moim zdaniem właśnie ten styl jest warty popularyzacji własnie w takiej mozolnej formie, w opozycji do radlera. To dobry przykład jak robią wodę z mózgu koncerny a lud to kupuje. Niezależnie na ile nośny historycznie jest to styl i jak to interpretują organy podatkowe należy dać świadectwo prawdzie (mówiąc kolokwialnie). Zdaję sobie sprawę z tego, że receptura będzie ewoluować, bo trzeba ciąć koszty, by zacząć zarabiać i mam nadzieje, że wit radlerem nigdy nie będzie. Hasintus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zdaję sobie sprawę z tego, że receptura będzie ewoluować, bo trzeba ciąć koszty, by zacząć zarabiać Coś ty, to nie ma sensu - doszliśmy do receptury (prawie) idealnej, i naraz mamy to popsuć, żeby zaoszczędzić 32 złote na surowcach? Jeżeli już receptura będzie ewoluować, to tyko w kierunku jeszcze lepszego smaku. A i tak z tego co widze w Witbierze najważniejsze jest dopieszczenie fermentacji i właściwe przyprawienie, żeby złapać balans drożdże/przyprawy. Hasintus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Oj, grabisz sobie. Zasadzą Ci kopa w d... za to. Chyba chlopaki sie nie obraza za taki drobny zarcik Swoja droga to kto oprowadzal po browarze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ogladales filmiki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zawsze można coś poprawić, poeksperymentować. Na przykład zmienić drożdże i zobaczyć jaki będzie efekt. jak widać na filmiku, staramy się robić bardzo lekkiego witka. Ale zaczynam się zastanawiać, że polski odbiorca to lubi takie piwa co mają trochę ciała. Może na jesień zrobić bardziej pełne w smaku? Chyba że nam się obnudzi i zrobimy jakiś zupełnie inny styl, a witkowi damy od siebie odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ogladales filmiki? Ogladalem i sie pan nie przedstawil albo mi umknelo.Dopiero w tekscie znalazlem ze byl to Hasintus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Chyba że nam się obnudzi i zrobimy jakiś zupełnie inny styl, a witkowi damy od siebie odpocząć. No listę życzeń można zacząć od ... czegoś nietypowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Czy w związku z problemami z US będzie zmiana zasypu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Aktualnie zgłoszona do UC receptura spełnia już wymogi polskiego prawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zawsze można coś poprawić, poeksperymentować. Na przykład zmienić drożdże i zobaczyć jaki będzie efekt. jak widać na filmiku, staramy się robić bardzo lekkiego witka. Ale zaczynam się zastanawiać, że polski odbiorca to lubi takie piwa co mają trochę ciała. Może na jesień zrobić bardziej pełne w smaku? Chyba że nam się obnudzi i zrobimy jakiś zupełnie inny styl, a witkowi damy od siebie odpocząć. Jeżeli patrzeć na to co lubi "polski odbiorca" to musielibyście warzyć gniota w stylu tyskim lub podobnym. Moim zdaniem właśnie Artezan i inne Browary z prawdziwego zdarzenia powinny szerzyć wśród motłochu prawdę o innym piwie, o innych stylach i innym wyobrażeniu na piwo jako takie. To tak jak z Guinessem - typowy polski "piwosz" po pierwszym łyku się skrzywi. Dopiero pijąc 3 może 4 Guinnesa zaczyna zauważać, że to się da wypić. A od 10 zaczyna nawet lubić. Hasintus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się