elroy Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witajcie Parę słów nowości. Zapraszam wszystkich forumowiczów do zapoznania się z To początek mojej skromnej działalności która niebawem pojawi się również pod szyldem sklepu homebrewing.pl. Nie posiadam jeszcze szokująco wielkiej oferty, ale systematycznie będę ją powiększał i uzupełniał. Towar posiadamy na magazynie, więc czas realizacji wynosi 24h Dla wszystkich osób zarejestrowanych na piwo.org i posiadające min. 5 napisanych postów promocja: Koszt wysyłki dowolnej ilości towaru kurierem UPS to 5,99zł ( po zakupie proszę o PW z nr aukcji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Poki co nie znalazlem nic co by mnie zainteresowalo, ale bede sie przygladal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Poki co nie znalazlem nic co by mnie zainteresowalo, ale bede sie przygladal. A oczywiście zapraszam Jak wspomniałem, to początek, ale rozglądam się intensywnie za produktami ciekawymi i niszowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Czy jest opcja odbioru osobistego w Krakowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Czy jest opcja odbioru osobistego w Krakowie? Tak, jest taka opcja. Co prawda na allegro nie umieszczałem tych informacji, ale nie ma przeszkód. Proszę o orientacyjnym czasie poinformować mnie na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 no cóż. Trzymam kciuki - fajnie mieć coś takiego w krk na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Brawo ELROY trzeba iść do przodu. Życzę powodzenia. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 życzę, aby interes się rozwijał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 I co pusto w sklepiku? A tak liczyłem na słód, panie Administratorze bardzo proszę o ofertę, zwłaszcza słody! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 I co pusto w sklepiku? A tak liczyłem na słód, panie Administratorze bardzo proszę o ofertę, zwłaszcza słody! Pozdrawiam. Będą będą Na allegro będą wystawiane tylko brewikty etc w sklepie pozostałe akcesoria i surowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 To bardzo dobrze !! Jakoś mam wstręt do allegro, wolę osobiście, a z braku laku przez net tylko bez ideologi. Może trzeba będzie dzieciakom zafundować wycieczkę do smoka wawelskiego, a przy okazji nabyć co nieco surowca i zamienić osobiście parę słówek & wymienić się piwkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Choć mocno przesunęły mi się dostawy już teraz zapraszam na http://www.homebrewing.pl. Oferta będzie systematycznie powiększana. Słody i chmiele w nowym roku kalendarzowym. Proszę jednocześnie o Wasze opinie na temat funkcjonowania sklepu oraz jego ergonomii. Każda uwaga jest dla mnie bardzo cenna. 12.12.2008 można uznać za datę otwarcia nowego sklepu dla piwowarów domowych :D Do końca grudnia koszt wysyłki spedytorem UPS tylko 5.99! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Gratulacje z nowego dzieciątka. Mambo górą !!! Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 dzięki A jakie Mambo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radam Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Super wiadomość! Cieszy mnie,że konkurencja w branży się powiększa. Życzę powodzenia i mam nadzieje na szybkie poszerzenie oferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 W związku, że dostaję trochę maili w sprawie sklepu postanowiłem dodać nową kategorię na forum na tematy sklepowe. http://www.piwo.org/forum/f35-Informacje-pytania-sugestie.html http://www.piwo.org/forum/f36-Dostepnosci-towaru-zmiany-w-ofercie.html Nowy dział znajdziecie zaraz nad kategorią techniczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13Robert Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Sklep homebrewing nie dość, że ma dziwaczną niepolską nazwę, to w ofercie jest popełniony ogromny błąd, gdzie do każdego zestawu słodów automatycznie dodawane są drożdze, zamiast opcji wyboru dla kupującego. Dziękuję za uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Sklep homebrewing nie dość, że ma dziwaczną niepolską nazwę, to w ofercie jest popełniony ogromny błąd, gdzie do każdego zestawu słodów automatycznie dodawane są drożdze, zamiast opcji wyboru dla kupującego.Dziękuję za uwagę. Uwagi zupełnie nietrafione. 1. Co do nazwy to zupełnie nie rozumiem - to jest nazwa własna i koniec. Jest wiele polskich firm które nazywają się z angielska.. 2. Taka jest idea gotowych zestawów, że są.. gotowe i kompletne. Zawierają wszystko co potrzeba odpowiednio skomponowane. Głównie dla początkujących. Jeśli nie podobają Ci się drożdże w zestawie to możesz przecież samemu skomponować recepturę i zamówić wszystkie składniki wg swojego uznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Sklep homebrewing nie dość' date=' że ma dziwaczną niepolską nazwę, to w ofercie jest popełniony ogromny błąd, gdzie do każdego zestawu słodów automatycznie dodawane są drożdze, zamiast opcji wyboru dla kupującego.Dziękuję za uwagę.[/quote'] Uwagi zupełnie nietrafione. 1. Co do nazwy to zupełnie nie rozumiem - to jest nazwa własna i koniec. Jest wiele polskich firm które nazywają się z angielska.. 2. Taka jest idea gotowych zestawów, że są.. gotowe i kompletne. Zawierają wszystko co potrzeba odpowiednio skomponowane. Głównie dla początkujących. Jeśli nie podobają Ci się drożdże w zestawie to możesz przecież samemu skomponować recepturę i zamówić wszystkie składniki wg swojego uznania. Zgadzam się z Maryushem. Możesz sam sobie skompletować składniki według swojego uznania. Nie musisz zamawiać gotowego zestawu jeśli ci nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Sklep homebrewing nie dość, że ma dziwaczną niepolską nazwę, to w ofercie jest popełniony ogromny błąd, gdzie do każdego zestawu słodów automatycznie dodawane są drożdze, zamiast opcji wyboru dla kupującego.Dziękuję za uwagę. Dlaczego nie doceniasz sprawdzonych receptur, które są do nabycia w sklepie piwowarskim? Z tak małym stażem piwowara powinieneś raczej zaufać innym, niż negować coś wypróbowanego. Te zestawy są właśnie dla takich piwowarów jak Ty. Jeśli wiesz co chcesz uwarzyć to nie powinieneś mieć problemu z doborem składników osobno. Widzę że kolega w każdym temacie w którym się wypowiada próbuje być w jakimś stopniu kontrowersyjny. Piwowarstwo niestety przede wszystkim uczy pokory i wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Co do nazwy to zgodzę się z kolegą, bo patrząc na nią z punktu widzenia łatwości zapamiętania przez przeciętnego człowieka do najprostszych nie należy. Z drugiej strony browamator też nie jest nazwą najłatwiejszą. Z trzeciej - NAJWAŻNIEJSZEJ - strony. Zbójeckie prawo właściciela jest jedynym, które ma wpływ na tworzenie nazwy własnej firmy i to powinno zamknąć temat nazwy. A drożdże w gotowych zestawach? Przypuszczam, że elroy nie będzie miał problemu by wymienić je na inne, jeśli tylko wyrazisz taką wolę. "Nasz klient, nasz pan." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13Robert Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 (edytowane) @Tomek-Pasieka Mniej wiecej zgoda, jednak nie należy używac argumentu, że " skoro browamator też jest nie za bardzo, to..." Czasami, gdy nie ma się pomysłu można uzyć skrótu od jakiegoś zwrotu albo postarac się wymyśleć normalną polską nazwę. Jeśli chodzi o drożdże, to nie chodzi o wymiane na inne, ale o mozliwośc zakupu zestawu słodów bez nich. @Jejski @ Maryusch Ależ nie napisałem ani słowem źle o gotowych zestawach, wręcz mam o nich jak najlepsze zdanie, tylko napisałem o braku mozliwości zakupu gotowego zestawu słodów bez drożdzy. Ja na przykład staram się tak dobierac zestawy, by na jednych drożdzach zrobić trzy albo cztery warki pod rząd -akuratnie kupując jedną saszetkę zamiast trzech lub czterech zaoszczędzam tyle co wydam na przesyłkę. Niech kupujący decyduje, tak jak decyduje w przypadku śrutowania. Najprawdopodobniej jest to też jedna z przyczyn utraty wielu klientów, także tych którzy pobieżnie porównując ceny zestawów slodów dochodzą do przekonania, że cena jest zawyżona. Bo sztucznie jest ona zawyżona. Taki marketingowy samobój elroya. Edytowane 28 Lutego 2010 przez 13Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Drogi Robercie, doprawdy nie rozumiem dlaczego doczepiłeś się tak do nazwy. Mamy pełną wolność i pozwól, że każdy będzie o niej decydował. Ja wymyśliłem taką i już. Tak samo ma się do mojej strategii cenowej i marketingowej. Mam niestety dla Ciebie złą wiadomość, bo mylisz się na całej linii. Zestawy surowców to najbardziej popularna pod względem zakupów kategoria w HB. Co do drożdży - masz być może rację, jest to w sekundzie do zrobienia i nie widzę przeszkód aby to dopisać. Klient nasz Pan, a czas pokaże, czy ktoś będzie wybierał zestawy bez drożdży. Z mojej strony tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 http://www.piwo.org/forum/f35-Informacje-pytania-sugestie.htmlhttp://www.piwo.org/forum/f36-Dostepnosci-towaru-zmiany-w-ofercie.html Coś nie działa: Info Złe zapytanie. Link który podałeś jest niepoprawny lub nieaktualny. Powrót Poza tym, tych aukcji też nie mogę wypatrzeć. Chyba jakieś wczorajszy jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 (edytowane) Najprawdopodobniej jest to też jedna z przyczyn utraty wielu klientów, także tych którzy pobieżnie porównując ceny zestawów slodów dochodzą do przekonania, że cena jest zawyżona. Bo sztucznie jest ona zawyżona. Taki marketingowy samobój elroya. A skąd niby masz dane o utracie klientów? Elroy Ci się żalił na skypie? Powiem tylko tyle, że większym samobójem byłoby gdyby jakiś noob zamówił zestaw, i po skończeniu chłodzenia odkrył, że nie ma drożdży w zestawie, a on zapomniał domówić. Także spokojnie. A nazwa dobra jak każda inna. Mnie w każdym razie pasuje. Edytowane 28 Lutego 2010 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi