marek80 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 w lidlu od poniedziałku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 No to nic tylko ustawić sie w kolejce po niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Jakie są wymiary samego garnka (wysokość i średnica) ? A garnek z czego jest zrobiony emalia czy stal nierdzewna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 tu specyfikacja: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-B0B78489-72769909/lidl_pl/hs.xsl/index_43124.htm w przybliżeniu Wymiary: Szerokość około: 45 cm Wysokość około: 49 cm Głębokość około: 43 cm Wymiary wewnętrzne garnka: Wysokość: około 29 cm Średnica: około 35 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ktoś już pogalopował? Zastanawia mnie ten dopisek z gazetki o możliwości wyczerpania zapasów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Ktoś już pogalopował? Zastanawia mnie ten dopisek z gazetki o możliwości wyczerpania zapasów... pogalopował z rana, u mnie były 3 sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) Tak myślałem, że mało będzie. Edytowane 22 Lipca 2013 przez Kamilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre356 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 w Sopocie Wyścigi w Lidlu o 16 widziałem jeszcze 4 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Poznań, Galeria MM, jak na moje oko jedyny/ ostatni. Ale nie dopytywałem obslugi. Elvis44 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remos Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Zakup dokonany pierwsze wrażenie pozytywne idealnie trzyma temperaturę sprawdzałem trzema termometrami wodę grzeje do 100 stopni delikatnie utrzymuje 98-99 bąbelki na dnie chyba da się też chmielić. Moim zdaniem całe sterowanie bardzo udane do zacierania cena mogłaby być troszkę niższa, ale co tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Czekam na informacje od kogoś po pierwszym zacieraniu. Jak wyglada kurek spustowy tj. czy da sie tam zamontować filtrator z oplotu ? Z tego co widać byłaby chyba możliwość zamontowania fałszywego dna. I pytanie kluczowe ile to coś ma czujników temperatury i ew. gdzie są rozmieszczone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 temperaturę mierzy czujnikiem umieszczonym w dnie - pokazuje idealnie temperaturę ale - gdzieś już to pisałem - przy dnie pokazuje temperaturę, a więc nie zacieru, a złoża - dlatego trzeba intensywnie mieszać!!! kranik spustowy bez problemu można zastąpić czymś lepszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remos Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Czujnik jest chyba na środku taki metalowy czopek temperaturę trzyma idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 A ja się zawahałem... i kupiłem garnek 50l nierdzewny za 225 z dostawą, teraz sam sobie zrobię kociołek, z takim sterowaniem jak sobie wybiorę, z taką grzałką, która pozwoli na swobodne gotowanie brzeczki, z takim zaworem jaki sobie wspawam, w planie nawet pompa cyrkulacyjna. A jak mi się znudzi, to po prostu sprzedam ;-p Garnek z aledrogo: http://allegro.pl/garnek-gastro-50l-55l-promocja-i3366658049.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remos Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) A ja się zawahałem... i kupiłem garnek 50l nierdzewny za 225 z dostawą, teraz sam sobie zrobię kociołek, z takim sterowaniem jak sobie wybiorę, z taką grzałką, która pozwoli na swobodne gotowanie brzeczki, z takim zaworem jaki sobie wspawam, w planie nawet pompa cyrkulacyjna. A jak mi się znudzi, to po prostu sprzedam ;-p Garnek z aledrogo: http://allegro.pl/ga...3366658049.html Można i tak w moim przypadku taki garnek odpada mam płytę elektryczną mogłaby pęknąć kociołek jest jak dla mnie dobrym rozwiązaniem mam jeszcze lodówkę 32l. Edytowane 22 Lipca 2013 przez remos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 No ja mam taboret gazowy, zacieram nie tylko na piwo, stąd wybór większego garnka, wcześniej planowałem 70l, ale to do piwa już za dużo. Kompromis padł w okolicach 50l, mam nadzieję, że nie będę żałował ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre356 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 ja mam tego gara z allegro kilka miesiecy, ale narazie w nim raz zacierałem i 2 razy kleikowałem. Wrażenia pozytywne, filtrowałem w fermentatorze. Kranik do wmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Oglądałem dziś ten gar, mam wrażenie, że trochę za delikatny i po kilku warzeniach nie byłby taki ładny. 250zeta dla siebie ale jak na zamówienie ktoś warzy to jest to automat czyli krok do przodu do dalszych urządzeń. Życzę posiadaczom pysznych piwek uwarzonych za pomocą tego gara. Mam z silver crest dzwonki, termometr w aucie, firma spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 ale jak na zamówienie ktoś warzy Znaczy, że jak na zamówienie? Wiem, że offtopic, ale jestem strasznie ciekawy tego co miałeś na myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Podam przykład, znajomy organizuje grilla i chce czymś dobrym poczęstować swoich znajomych. Daje Ci sygnał m-c wcześniej i Mu warzysz piwko, dajesz rachunki za materiały i tyle. Kolega rozlicza się a goście na imprezie piją pyszny napój. Piwowar domowy ma satysfakcję i tak to wygląda. Piwa nie wolno sprzedawać, ale oddać komuś przysługę wg mnie wolno, rachunki zawsze są z zakupionych materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Podam przykład... Ciekawe. I nawet powiem, że bliskie pewnym moim doświadczeniom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 ja wczoraj przeprowadziłem pierwszą warkę na nowym kociołku, jestem bardzo zadowolony, natomiast niezbędne wydaje się dołożenie porządnego mieszadła. Gotowanie chmielu nie stanowi problemu - wrze jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Gotowanie chmielu nie stanowi problemu - wrze jak trzeba. Wymieniałeś grzałkę? Ile czasu potrzeba czasu żeby doprowadzić brzeczkę do wrzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Po co miałby wymieniać grzałkę w nowym kociołku? Ma pewnie funkcje utrzymywania wrzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marboz Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Dziś zakupiłem w Lidl Bielsko-B kociołek, jak są chętni to stały jeszcze 2 sztuki. Edytowane 24 Lipca 2013 przez marboz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi