leszcz007 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 to żadna nowość, do podłączenia oplotu potrzebny jest czerwony kranik, ten służy do rozlewu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Ja podłączam pod biały. Nie nakręcam nakrętki plastikowej od środka po prostu. Zamawiałem biały z pełną świadomością, że do oplotu polecają czerwony z dłuższym gwintem ale po pomiarach wyszło mi że będzie pasowało... i pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 to żadna nowość, do podłączenia oplotu potrzebny jest czerwony kranik, ten służy do rozlewu. Mam białe kraniki zamawiane z Browamatora i do nich spokojnie mogę przymocować oplot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 to może jakaś inna firma je produkuje, bo te które mam/miałem nie nadawały się do montażu oplotu. piok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BialY Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Tak jak kolega wyżej napisał. Nie nakręcajcie plastikowej nakrętki i zamiast niej filtr z oplotu i jest git. Kranik i tak wkręca się w fermentor i jak go dobrze dokręcimy to uszczelka nic nie przepuści, ja tak robię i jest dobrze z białym kranikiem z biowinu. Edytowane 15 Czerwca 2013 przez BialY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 W dniach: od 01-07-2013 do 14-07-2013 termin realizacji zamówień złożonych w naszym sklepie może być wydłużony do trzech- czterech dni. Jest to spowodowane okresem urlopowym i ograniczonym stanem osobowym naszej załogi. Jednocześnie w wyżej wymienionym terminie nie będzie możliwy kontakt telefoniczny z obsługą sklepu (Jedyną formą kontaktu pozostanie email) oraz nie będzie możliwości odbioru osobistego w magazynie sklepu. Przepraszamy za utrudnienia i liczymy na wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Wiadomo kiedy będzie dostępna kapslownica Grifo Heavy Duty ? http://www.alepiwo.pl/?produkty/sprzet/rozlew/kapslownica-grifo-hd.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Tu i =%2F163929%2F164395%2F165992&sortuj=kod&sess_id=26976993670"]tu masz w takiej samej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Dzięki za linki , ale cóż... wolałbym zamówić w tym właśnie sklepie Poczekam na odpowiedź , potrzebuje ją w tym tygodniu , więc jeśli termin będzie dłuższy ( a pewnie tak ) to zamówię w innym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Kilka nowych artykułów w ofercie sklepu: Śrutownik Gabej, środki do korekty wody (gips, kwasy, chlorek wapnia), skórka słodkiej pomarańczy, ale to jeszcze nie koniec nowości w lipcu, reszta mam nadzieję już w przyszłym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Wybieram się do Krakowa w sobotę 27-07-2013. Zamówienia dostarczyłbym do "Sklepiku z Piwem" na Osiedlu Teatralnym 28 w Nowej Hucie. Wszystkich zainteresowanych prosiłbym o złożenie zamówień do czwartku do południa, proszę o wcześniejsze info na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam widzę że skończyły się fermentory. Kiedy przewidywana dostawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Fermentatory jeszcze są, to był błąd na sklepie. Przy okazji chciałbym poinformować, że wprowadziłem do oferty słody ze słodowni Strzegom. WiHuRa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) No Piotr, piknie! Jeszcze płynne drożdże (wiem wiem, wszystko w swoim czasie) i nie będę już musiał posiłkować się innymi sklepami Edytowane 23 Lipca 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie ma fermentorów czy jest błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Nie ma fermentorów czy jest błąd? Jak zwykle błąd, przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Szkoda, że te przezroczyste fermentory mają białe pokrywy. Poza tym chciałbym zgłosić badziewny sposób przyklejania skali na fermentorze, nie jest równo przyklejona i odkleja się co jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niph Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jak zamówiłem pierwszy raz dostałem z przezroczystymi pokrywami, ostatnio przyszły niestety białe. A te skale to jakaś skomplikowana sprawa jest Bo przychodzą wszytskie przyklejone dobrze (chociaz, co ciekawe! za pierwszym razem przyszły ze skalami 32 litry i nad skalą do rantu było ciut miejsca, teraz na skali jest 31,5 i skala sięga do rantu ), ale, prawdopodobnie pod wpływem ciepła, skale się marszczą w jednym miejscu i brzydko odstają, i mimo że je doklejam to i tak złośliwie odklejają się ponownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Pokrywy są białe z tego powodu, że przeźroczyste często pękały przy otwieraniu i zdecydowałem się wymienić je na białe, które są bardziej giętkie. Co do skali to znany jest mi problem z jej marszczeniem się pod wpływem ciepła, poszukuję cały czas folii która by nie miała tego defektu. Sprawa dokładności skali została już wyjaśniona jakiś czas temu. Wszyscy którzy mają starą skalę lub skala im się odkleiła proszę o maila do sklepu, doślę skalę przy okazji np. zamówienia. Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez quraqus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dla bezpieczeństwa pomiaru proponuję użyć markera olejnego i porobić sobie kreski podziałowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerob Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 przewidywana jest jakaś wizyta w Krakowie w najbliższym czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Co do skali to znany jest mi problem z jej marszczeniem się pod wpływem ciepła, poszukuję cały czas folii która by nie miała tego defektu. Sprawa dokładności skali została już wyjaśniona jakiś czas temu. prośba o przypomnienie gdzie to było wyjaśnione bo wydaje mi się, że mam z tym problem - tj w pojemniku browamatora mam 22l a w Waszym 24l lub na odwrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Też dołączam się do pytania o kurs do Krakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 5 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Co do skali to rzeczywiście była trochę "rozjechana", każdy kto ma starą skalę (zn. tą z błędem) lub skala mu się pomarszczyła pod wpływem gorąca dostanie nową naklejkę ze skalą, proszę tylko o info na PW lub przy składaniu zamówienia w uwagach do zamówienia proszę upomnieć się o dodatkową skalę. Jeszce raz przepraszam za zamieszanie. Co do wyjazdu do Krakowa, to miałem plany przyjazdu w okolicach 14-15 ale raczej mi się nie uda, bardziej prawdopodobny jest termin 20-22 wrzesień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Na jakiej wysokości jest 20l w tym wiaderku przeźroczystym ??? na ilu cm ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi