gagarin Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Ziemia poniżej bodajże 0,8m utrzymuje stałą temperaturę w granicach 8°C glebokość przemarzania zależy od rodzaju gruntu i oczywiscie od panujacych temperatur.. a jak wyglada sprawa z wentylacja tego pomieszczenia? Edytowane 14 Września 2012 przez gagarin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 glebokość przemarzania zależy od rodzaju gruntu.. glębokość przemarzania zależy do szerokości geograficznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Yanek do środka jak wejdziesz,dłużej posiedzisz i napada to nie wyjdziesz, no na wiosnę może. Chociaż to też jest argument żeby na zewnątrz jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Na zewnątrz. Nie będą Ci miejsca w środku zajmować. Jak będziesz wynosił skrzynki i kego to będzie Ci wygodniej. Będzie też chyba szczelniej. Ja mam zewnętrzne otwierane na zewnątrz, a wewnętrzne do wewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Na zewnątrz, podczas silnego wiatru(szczególnie zimą) drzwi są dociskane do framugi. W drugim przypadku napór wiatru na drzwi powoduje rozszczelnienia i wnikanie zimna do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Yanek nie tylko Ty masz takie problemy: http://www.youtube.com/watch?v=HKiIqp74ZhU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 glebokość przemarzania zależy od rodzaju gruntu.. glębokość przemarzania zależy do szerokości geograficznej. No nie na pewno nie od szerokości geograficznej. Polska jest podzielona na strefy klimatyczne, jest ich od 4 do 6, każda z tych stref ma swoje parametry względem głębokości przemarzania gruntu, ilości opadów, śniegu oraz wiatru. Odsyłam do norm albo do neta a tu przykładowa mapka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gagarin Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 tak jest ja mowi Undeath.. chcialem tylko zwrócić uwagę, że grunt nie zamarza do 0,8m.. a na niebezpieczensta zwiazane z przemarzaniem istotny wpływ ma występowania niskich temperatur (mniej szkodliwy jest np. 2-dniowy spadek do -20 niż 2 m-ce w -3) oraz to czy grunt jest wysadzinowy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek99 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 A ja bym zrobił podwójne. Zewnętrzne na zewnątrz a wewnętrzne do wewnątrz..... Albo pokombinuj odwrotnie .......ło motkooo jak ja bym chciał mieć takie zmartwienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 ja bym zrobił otwierane do wewnątrz,bo takie jest łatwiej wyważyć ....gdybyś zgubił klucze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Chyba odwrotnie łatwiej jest otworzyć drzwi otwierane na zewnątrz nawet jeśli posiadają bolce przeciwwyważeniowe .Generalnie skup się na tym i oceń ile z ciągu komunikacyjnego zajmą Ci drzwi otwierane do środka i w Twoim przypadku tylko to ma znaczenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Ja to widzę tak: Przedsionek na tyle duży żeby spokojnie wejść otwierając drzwi do środka i zamknąć. Drugie otwierane też do przedsionka. Będziesz mieć śluzę termiczną. Na wewnątrz obłożyć jakimś kamieniem/łupkiem. Malutki daszek z dachówki. Przed wejściem piękna, kuta, wisząca lampka. Ale pojechałem, a Janek już chce kończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 .. chyba jednak obrotowe będą najlepsze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Biorąc wszystkie za i przeciw, jestem dokładnie w punkcie wyjścia więc decydujący głos będzie miał stolarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Uzupełniam wątek Shooter, Kombinator i CZEJEN 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 o żesz k.... pięknie, nie ma co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Wow! I jaki bulaj! Jak Ci będzie w głowie szumiało i będziesz się chwiał, to będzie Ci się wydawało, że na statku jesteś . Piękna piwniczka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Jak nie przestaniesz tych relacji to zgłoszę do usunięcia. To sadyzm tak kłuć resztę piwowarskiej braci widokiem tej przepięknej piwniczki. Weź się teraz za warzenie, bo trzeba ją napełnić szlachetnymi napitkami. pershi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Piekna piwniczka. Gratulacje !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Kurde Mucha nie siada. Pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Według mnie, kilka niedociągnięć jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Ło w mordę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A ten okrągły element to dekoracyjny jest, czy ma jakieś określone zadanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Przyciąganie marsjan i odpędzanie myszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A ten okrągły element to dekoracyjny jest, czy ma jakieś określone zadanie ? Jak murowałem zerwał się halny i mnie poniosło a tak poważnie, to jest tylko dekoracja. ale niewykluczone że jak będzie znowu mocno wiało może coś wyrzeźbię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi