Skocz do zawartości

Rye In The Sky - Rye IPA


Rekomendowane odpowiedzi

Rye%2520IPA.jpg

 

Rye In The Sky - Rye IPA

 

Warka: 11 gal (41.6L)

Goryczka: 60 IBU

Kolor: 14 SRM

OG: 1.060 (14.7* Plato, 15.3* Bx)

Wydajność: 75%

 

 

Słody:

16.0 lbs. (7.26 kg) 2-row pale malt

8.0 lbs. (3.6 kg) rye malt

2.0 lbs. (0.9 kg) Crystal 60

2.0 oz. (57g) Chocolate malt

 

 

Chmiele:

2 oz. (57 g) Amarillo 60 min.

2 oz. (57 g) Cascade 20 min.

2 oz. (57 g) Amarillo 15 min.

2 oz. (57 g) Cascade 0 min

2 oz. (57 g) Amarillo dry hop

2 oz. (57 g) Cascade dry hop

 

 

Drożdże: US-05

 

 

Zacieranie: 152*F 60 min

 

_____________________________________

 

Ta sama receptura "po polsku":

 

 

 

%25C5%25BBytnie%2520IPA.jpg

Żytnie IPA

 

 

Warka: 20 l

Goryczka: 60 IBU

Kolor: 28 EBC

Brzeczka: 15.3* blg

Wydajność: 75% (liczone "po amerykansku")

 

 

Słody:

3,5 kg - Pils

1,75 kg - słód żytni

0,5 kg - jasny karamelowy

25 g - czekoladowy

 

 

Chmiele:

25 g Amarillo 60 min. (albo 40 g Marynki, 60 min.)

25 g Cascade 20 min.

25 g Amarillo 15 min.

25 g Cascade 0 min

25 g Amarilo - chmielenie na zimno

25 g Cascade - chmielenie na zimno

 

 

Drożdże: US-05

 

 

Zacieranie: 67 °C 60 min

Edytowane przez scooby_brew
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
  • 2 lata później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.