Biniu Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Czemu nikt nie podaje całego składu? No dobra, chyba że wszyscy rezerwą refermentujecie. Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Biniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ja nie mam miejsca na etykiecie, a kontry mi się nie chce robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Moim zdaniem, ważne żeby było ile ekstraktu, ile mocy i ewentualnie czy są jakieś dodatki, reszta w zupełności niepotrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pralat Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Biniu najprawdopodobniej pisał do takich jak ja, co to podają cały skład, ale nie wpisują do niego cukru użytego do refermentacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dokładnie, ale nie bierzcie tego do serca. Hehe taki tylko żarcik na rozluźnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajosq Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Warka nr 2. Belgian Pale Ale. Edytowane 1 Lutego 2014 przez Gajosq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 ten outer glow wygląda po prostu źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajosq Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) ten outer glow wygląda po prostu źle Może na komputerze rzeczywiście nie wygląda to najlepiej ale na wydruku wygląda okazale. Aczkolwiek dzięki za uwagę. Pomyślę nad zmianą tego. Edytowane 1 Lutego 2014 przez Gajosq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajosq Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Zmieniłem trochę i na wydruku też wygląda dobrze, a nawet może lepiej. Zobaczymy jak się będzie prezentować na butelce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. fazzou Opublikowano 2 Lutego 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Coś ode mnie, robienie piwka da się sprytnie połączyć z zajawką na robienie grafiki. slotish, Wilkor, cml i 5 innych 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pralat Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Hehe taki tylko żarcik na rozluźnienie Taka refleksja - w przeciwieństwie do producentów soków czy konserw, my oraz komercyjni piwowarzy w ogóle nie podajemy składu produktu. Raczej surowce wykorzystane do stworzenia go. Bo na przykład piszemy, że piwo zawiera słód, którego tam nie ma, jest ekstrakt z niego w postaci cukru. Piszemy, że zawiera chmiel, a nie wymieniamy na przykład etanolu, którego jest przecież 5-8 procent objętości. To ciekawe, że na etykietach i tak taki spis surowców określa się jako "skład". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azbest Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Warka nr 7 Amber Ale Single Hop Dr Rudi Edytowane 3 Lutego 2014 przez azbest Usiu i Hap 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 skrytykujcie mnie trochę, bo już za długo na to patrze i nie wiem co poprawić miało być stylizowane na opakowanie zupy w proszku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Szpinakowa, albo brokułowa byłaby lepsza ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktoZjarany Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) kolory jak z reklamy biedronki /edit: a nie zauważyłem tego "miało być stylizowane na opakowanie zupy w proszku" Edytowane 7 Lutego 2014 przez ktoZjarany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Szpinakowa, albo brokułowa byłaby lepsza ;-) Być może, ale jak zobaczyliśmy z małżonką ten zacier po wrzuceniu 100g szyszek Cascade, to ktoś poleciał cytatem z Asterixa: - to napój magiczny? - nie, kalafiorowa i już było wiadomo że jakbyśmy nie próbowali nazwać tego piwa, to i tak zostanie kalafiorowa Lary 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 A to spoko, sam gotuję w kociołku Panoramiksa ;-) więc jestem w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pralat Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkor Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Adamsky, URSĘ warzysz? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Muszę coś zrobić z tekstem - zapewne umieszczę go jako wypełnienie karty na tle której stoi nielot. Myślę też o czcionce "ręcznej" ale żadna w zasobie nie pasowała. Czas jest więc spokojniutko będę grzebał. Edytowane 17 Lutego 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Adamsky, URSĘ warzysz? ^^Czemu URSĘ? Chyba nie zrozumiałem pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pralat Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 To napij się dowolnego ich piwa i zestaw ze swoją etykietą. Ten browar zajmuje się przede wszystkim produkcją sensorycznych próbek dmsu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ok, już kumam. Tylko dwa razy kupiłem ich piwa i rzeczywiście tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hap Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Muszę coś zrobić z tekstem - zapewne umieszczę go jako wypełnienie karty na tle której stoi nielot. Myślę też o czcionce "ręcznej" ale żadna w zasobie nie pasowała. Czas jest więc spokojniutko będę grzebał. moze: http://www.dafont.com/gorrisans.font ma polskie znaki, sama bardzo lubie ten font. Mozna by tez kartke za kiwi dac jako pozioma, bedzie mniej klopotu z wciskaniem tam tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Na 50 wareczkę wariacja na temat Sahti "mleko renifera" więc klasyczna nasza etykietka z konterką i próba okolicznościowej Edytowane 18 Lutego 2014 przez Mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi