nikitechi Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) To tak w ramach pierwszego brew kita ktory fermentuje:) Przy okazji pierwsza etykieta w życiu:D Uploaded with ImageShack.us Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Marysiek stan46 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ponieważ Tripel będzie stałą pozycją w portfolio wymyśliłem nazwę i trzy wersje etykiety. Odnosienie ze znakiem krzyża i atmosferą zakonu ma bezpośredni wniosek z cytatem z mojej sygnatury, po polsku "bądź pozdrowione znakiem krzyża mocne i posilne piwo". Jak myślicie, która jest najlepsza? Blg i alkohol w widełkach, bo wszystko zależy jak wyjdzie przy następnych warzeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 głosuję na kolorową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Jak myślicie, która jest najlepsza? Dla mnie odpada środkowa, obie skrajne są w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Jak myślicie, która jest najlepsza? Obstawiam trójkę ewentualnie dwójkę. Tylko dolna czcionka koszmarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 A jaką czcionkę byś zasugerował (z tych dostępnych w Corel PhotoPaint)? Może powtórzyć Old English? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Bogi - zerknij na http://www.dafont.com/ - mnóstwo fontów do wyboru, sporo darmowych (lub darmowych do użytku prywatnego), acz nie wszystkie niestety mają polskie ogonki. Najlepiej nie mieszać zbyt wielu krojów bo łatwo wprowadzić chaos, lepiej wybrać jeden, góra dwa ładnie do siebie pasujące. Prawie bym zapomniał, jak dla mnie najfajniej wygląda wersja kolorowa. korzen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zerknąłem-wielkie dzięki. Wyszły mi takie, wszelkie nowe uwagi mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Mi pasuje teraz lewa, ale zwiększyłbym poziom transparentności tła, bo tekst się tutaj trochę gubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 górna czcionka deigratia (dafont) dolna elegant hand script wszystkie napisy wyśrodkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Mi pasuje teraz lewa, ale zwiększyłbym poziom transparentności tła, bo tekst się tutaj trochę gubi podpinam się pod korzen16 lewa etykieta super (pismo gotyk pasuje do czasów na jaki tytuł wskazuje), i faktycznie dobrze by troszkę wyróżnić tekst, można by też podkreślić pierwszą literę jak w staro-drukach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) @cml: Udało mi się takie coś zrobić, niestety mam problem z efektami, ewentualnie podeślę Ci goły obrazek i zrobiłbyś to, czego nie potrafię? @Mały: pokombinowałem jeszcze tak, ale jak pisałem wyżej ja mogę odpowiadać tylko za rysunek, malarstwo. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 @cml: Udało mi się takie coś zrobić, niestety mam problem z efektami, ewentualnie podeślę Ci goły obrazek i zrobiłbyś to, czego nie potrafię? jasne - jak dostanę czysty obrazek to wrzucę teksty i Ci odeślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 ale jak pisałem wyżej ja mogę odpowiadać tylko za rysunek, malarstwo Ja z kolei mogę dostosować grafikę (poziom nasycenia kolorów) i także wystarczy mi goły rysunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 wersja finalna Bogi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Podoba mi się efekt postarzenia etykiety. Jak to robisz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Cml, duży plus ode mnie Prezentuje się naprawdę fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) korzen - użyj tekstur - starego zdjęcia, tekstury papieru i zacznij się bawić mieszaniem tych warstw w photoshopie Edytowane 14 Grudnia 2013 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 tak czułem photoshop=odpadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Po drobnej korekcie moja wersja: Edytowane 14 Grudnia 2013 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hap Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 tak czułem photoshop=odpadam A w czym robisz etykiety korzen ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Wszechstronne narzędzie systemowe Paint + BusinessCardsMX, czasami sięgam też po narzędzia CAD'owskie, ale rzadko. Wbrew temu co wielu myśli Paint ma na prawdę dość duże możliwości, a jest prosty jak cep - większość grafik zostaje tam wstępnie przygotowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Artysta ze mnie żaden (nie dała mi bozia żadnych zdolności artystycznych), ale jak trzeba coś z grafiką zrobić to używam Paint.NET Program w miarę prosty z dużymi możliwościami (nawet spolszczenie jest) i myślę, że do obróbki/projektowania etykiet byłby niezły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hap Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) zrobilam maly tutorial jak "postarzyc" obrazek w darmowym programie - GIMPIE, mam nadzieje ze Bogi nie pogniewa sie za uzycie jego dziela Mam nadzieje ze jest w miare czytelny http://i.imgur.com/Pi8YYbE.jpg Edytowane 15 Grudnia 2013 przez Hap korzen16, Usiu i elroy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Broń Cię Panie Boże, obrazku można używać do ćwiczeń jak najbardziej. Obie zaproponowane wersje bardzo mi przypadły do gustu i postaram się, żeby się wydrukowały i pojawiły na butelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi