Krzyko Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Jak chcesz, to wkleję jakieś foto Jasne, każdy pomysł się liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 rurka zamknięta w butelce z zamrożoną wodą BeerGrill, niezły jesteś Jak to uszczelniłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exar_Kun Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Jasne, każdy pomysł się liczy. Tak to wygląda w całości: i zbliżenie na samą taśmę i jej mocowanie: : Można nie zaginać taśmy i dać dłuższe śruby trochę gęściej. Ja bawiłem się w zaginanie, bo akurat miałem krótkie śrubki i trochę wolnego czasu i cierpliwości. Jak widać z tej taśmy da się też wykombinować nóżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Brać piwowarska ma nieograniczony potencjał... Forum jest kopalnią pomysłów godnych opatentowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 rurka zamknięta w butelce z zamrożoną wodą BeerGrill, niezły jesteś Jak to uszczelniłeś? Wkleiłem grubsze uszczelki (takie co wchodzą trochę do środka), w sumie do mojej rurki nadają się te od mocowania rurki do fermentatora. Na dole mi przeciekało, to potraktowałem klejem na gorąco. W sumie jak zamarznie to już nie cieknie nic. Trzeba tylko uważać, żeby w środku nie została woda po chłodzeniu, bo może zamarznąć i zablokować przepływ następną razą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Mam pytanie z czego lepiej zbudować chłodnice (czym wydajniej się wychłodzi), zakładając taki sam metraż rurki, a pomijając cenę: 1) rurka miedziana 8 mm 2) rurka karbowana taka jak tu http://allegro.pl/rura-nierdzewna-karbowana-dn-12-1m-i3214737058.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Rura karbowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Tak myślałem, biorę się za tę chłodnicę i zebrać się nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Da się jakoś prosto zamontować do takiej karbowanej złączki np. 3/4" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ja montowałem 1/2 akurat na rurę 12-tkę. Takie złączki podchodziły i kupiłem od razu w sklepie u sprzedawcy rury. Montaż bardzo prosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Możesz znaleźć jakieś poglądowe zdjęcie czego szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Tu widzę: http://www.karbowane...c-1.html?page=1 ale nie mam akurat do rury DN 12, chyba że ślepy jestem. Na 12-tkę wygląda tak jak ta http://www.karbowane.pl/nakretka-rury-dn-20-p-5.html zakładasz nakrętkę, później ten półksiężyc i ściskasz go w okrąg na rurze. Następnie zakręcasz jakiegoś nypla kluczem do nakrętki wtedy rura i półksiężyc się ułożą. NA końcu rozkręcasz i wkładasz uszczelkę gumowa i złączka gotowa. Edytowane 3 Maja 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ok super, już wiem o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Wydaje mi się że średnica chłodnicy definiuje rozmiar nakrętki. Jeśli chcesz inną złączkę to wpiąłbym redukcje. Ja mam karbowankę DN12 i nakrętkę 1/2 w którą wkręcam bezpośrednio wąż prysznicowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 A jak z czyszczeniem takiej karbowanej rury? Nie ma problemów z chmielinami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Trochę włażą w szczeliny ale jak się myje na bieżąco, zaraz po chodzeniu, to nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatoja Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Do gara 70l jakiej długości rurkę karbowaną muszę zakupić? Wielkość gara 45x45. Rozumiem,że fi 12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi