GB... Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ja też rzuciłem warzenie. Od ponad 2-3 miesięcy już nie warzę. Mam tyle, że do jesieni mi starczy. :smilies: :smilies: :smilies: :smilies: CHWALIPIĘTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Nie warzę, bo brak mi czasu, zmęczyło mnie ubiegłoroczne warzenie, a do tego ostatnio nie piję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 do tego ostatnio nie piję A u lekarza byłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Spokojnie, Andrzej warzy i ma się dobrze. Zapiski prowadzi na browar.biz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Ja zrozumiałem aluzje Anteksa, przestaje się udzielać na forum z powodu tego, że "Młode wilcy rządzą", co miał długo w swojej sygnaturze, a niedawno też wyraził się w innym temacie o co chodzi Uważa on, że nowe osoby na forum z niewielką ilością warek na koncie zachowują się jak tak jakby pozjadały wszystkie rozumy i nie przyjmują w ogóle zdań osób z dłuższym stażem piwowarskim, które zaczynają z tego powodu milczeć i przestawać się udzielać To że będzie kończyć warzyć w sumie nie pisał to my się jakoś nakręciliśmy, a on pisał z końcem udzielania się na forum chociaż jakoś nie jasno. No i tyle na ten temat.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 A to ciekawe wyznanie, ta Twoja interpretacja Kolega anteks słynie z daru elokwencji i pisania długich merytorycznych postów ale "Młode wilcy rządzą" i porządzili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Ciekawe jak oceni te "analizy" sam zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 (edytowane) Ciekawe jak oceni te "analizy" sam zainteresowany jak to jak? napisze jak zwykle 2 góra 3 słowa Edytowane 30 Lipca 2013 przez bnp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Czasami dwa, trzy słowa wyrażają więcej niż pięc zdań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Anteks czyta i się pewnie śmieje z tych analiz Fakt, że "starych" coraz mniej, ale to raczej dlatego, że poszli(śmy) w piwną komercję i czasu brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Anteks czyta i się pewnie śmieje z tych analiz Fakt, że "starych" coraz mniej, ale to raczej dlatego, że poszli(śmy) w piwną komercję i czasu brakuje. to też nie do końca tak. jak można przeczytać w wielu publikacjach każde forum ma pewien okres dobry i zły. Ludzie się wypalają jak i całe pierwotne społeczeństwo danego forum. Tutaj jest podobnie ale piwoorg ma o tyle dobrą pozycję że warzenie ciągle się spotyka z zainteresowaniem, jest modne ... więc na razie ludzi przybywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 więc na razie ludzi przybywa. Tylko czy więcej ludzi oznacza wyższy poziom.. . Trzymajmy rękę na pulsie, żeby nam się forum nie rozmyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_P Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 @bnp Zgadzam się, że każde forum ma swoje lepsze i gorsze okresy. Niestety z moich obserwacji wynika, że często wraz z dużym i gwałtownym wzrostem nowych użtykowników spada poziom merytoryczny i kulturalny danego forum. Spędzałem niegdyś mnóstwo czasu (przez jakieś 6 lat) na pewnym forum motoryzacyjnym. Znałem kupę ludzi w realu, spotykaliśmy się z często, z większością w zasadzie na co dzień. Forum niestety zaczęło schodzić na psy a towarzystwo się skłóciło i 'rozmyło'. Powód najprotszy z możliwych - pieniądze. W związku z dużym zainteresowaniem podobną tematyką z weekendowego hobby stało się to dla wielu zwyczajnym sposobem na zarabianie kasy. Jeden otworzył warsztat, drugi sklep, trzeci sprowadzał auta, jeszcze ktoś części a inny organizowal imprezy komercyjne. Działo się tak zarówno na szczeblu lokalnym jak i ogólnopolskim. Ludzie zaczęli obgadywać jeden drugiego, oczerniać, oskarżać itp - wiadomo - konkurencja. Na forum także atmosfera podupadłą, 'nowi' często okazywali się chamscy i aroganccy i tak jak już tu ktoś wspomniał tradycyjnie 'podskakiwali' starszym i bardziej doświadczonym. Często dla zwykłej przekory albo z głupoty Mam nadzieję że tu tak nie będzie choć póki co z tym forum nie jestem jakoś bardzo zżyty, ale na pewno jest tu kopalnia wiedzy i mnóstwo pomocnych (póki co ) ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 nie przekreślajmy "nowych" bo to nie tędy droga. Nie którzy mają pojęcie, talent a niektórzy 'starzy" szkoda gadac ... kiedyś się ze mnie śmiali że dodaję chmiel do zacieru a teraz też tak robią ale browarach restauracyjnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Anteks jest jak 'Lenin-wiecznie żywy' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) To teraz Anteks odda się na forum temu, co lubi najbardziej? Na innym ma dzięki temu rangę "upierdliwiec". Przyganiał kocioł garnkowi, ale doputy dzban wodę nosi ..... Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Wszedłem i liczyłem, że jakaś nowa warka opisana a tu nic Najlepsze pilsy wg przepisów anteksa mi wychodzą zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 to sobie na BB sprawdź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Były jakieś wydarzenia? Nie śledziłem forum tu już piwa się nie warzy, tylko wodę mineralną gazowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Były jakieś wydarzenia? Nie śledziłem forum tu już piwa się nie warzy, tylko wodę mineralną gazowaną Czyli nic tu po mnie Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dzisiaj mija 7 lat jak się zarejestrowałem na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoń Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dzisiaj mija 7 lat jak się zarejestrowałem na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dzisiaj mija 7 lat jak się zarejestrowałem na tym forum Ja na forum jestem 4 lata. Od tego czasu miałem wiele przemyśleń na temat piwowarstwa. Myślę, że po siedmiu latach jest ich dużo, dużo więcej i to niekoniecznie pozytywnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ja na forum jestem 4 lata. Od tego czasu miałem wiele przemyśleń na temat piwowarstwa. Myślę, że po siedmiu latach jest ich dużo, dużo więcej i to niekoniecznie pozytywnych. Warzę od 11 lat, to dopiero wq...a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 to dopiero wq...a jestem ciekawy, czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi