Fidel Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Coś mnie nie otwiera.... Tego linkuWysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Warka 335 skład Pilzneński 5kg Amora Preta 50g Zacierane w Royalu 67'C 60min 78'C 10 min Gotowanie 60min Amora Preta 50g 20min wyszło 25l około 12blg zadane gętwą kvejków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 (edytowane) warka 336 Powstawała też w sobote, do późnej nocy skład Monachijski 2,5kg Steinbach wędzony 2kg ekstrakt jasny 1,2kg Biscut 0,25kg Melanoidowy 0,2kg Cararoma 0,2kg Marynka 20g Lubelski 30g Saaz 20g Zacieranie w Royalu wsypane do wody 55'C i grzanie 67'C 15min 72'C 45min 78'C 10min Gotowanie 60min Marynka 20g 60' Lubelski 30g 60' Ekstrakt słodowy 20' Saaz 10' wyszło 25l 16blg zagęstwione W34/70 Edytowane 7 Października 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 po miesiącu z przygodami udało sie rozlać warke 336 Rozlane przeciwcisnieniowo do kega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Panie, ale tam masz bajzel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 4 minuty temu, nike21 napisał: Panie, ale tam masz bajzel Jak to w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrST Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 2 godziny temu, anteks napisał: Jak to w garażu Najważniejsze, że jest co pić w tym garażu! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 zlegalizowane, posłuży kolejne 10 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 #czucpiwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Pumpki dotarły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 ta większa z allie z PL magazynu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 11 godzin temu, hopek napisał: ta większa z allie z PL magazynu? Tak ali, wysyłka z PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 2 miesiące przerwy ale w końcu się udało Pils 337 Pilzneński IREKS 5kg Marynka 25g Lubelski 50g Gęstwa W34/70 Zacieranie Royal 62'C 30min 72'C 30min 78'C 10min Gotowanie 90min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Testowe chłodzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Pils dwa tygodnie fermentacji. Piwo klarowne, nagazowane, jak tak dalej pójdzie to nie doczeka rozlewu Edytowane 18 Grudnia 2020 przez anteks darekvideo i punix 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Faktycznie schodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 warka 338 Pilzneński Ireks 1 wiaderko Marynka 50g Lubelski trochę z worka Zacieranie Royal 80 min 67'C 60min 78'C 10 min Gotowanie 90 min 60 Marynka 50g 5 Lubelski garśc podczas chłodzenia garść Lubelskiego Wyszło około 25l 12blg zagęstwione W34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 tak sie dzisiaj nudziłem w garażu, może coś z tego wyjdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 warka 339 APA Pilzneński 5kg maltodeksroza 0,5kg Oktawia 50g Zacieranie 60 min 67'C 10 min 78'C Gotowanie 60min Oktawia 50g 20' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 warka 340 Milk stout skład Pale Ale 4kg Special W 0,5kg Płatki Owsiane 0,5kg Pale chocolade 0,3kg carafa 0,3kg Laktoza 0,5kg Iunga 40g Zacieranie 68'C 40min 20'C 20min 78'C 10min Gotownie 60min Iunga 60' 40g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 W dniu 18.12.2020 o 21:47, anteks napisał: Pils dwa tygodnie fermentacji. Piwo klarowne, nagazowane, jak tak dalej pójdzie to nie doczeka rozlewu Można wiedzieć w jakiej temperaturze fermentowaleś i na jakim ciśnieniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Godzinę temu, witur napisał: Można wiedzieć w jakiej temperaturze fermentowaleś i na jakim ciśnieniu ? Patrząc na zegar to około 1 bar, a temp w grudniu jakieś 10'C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 11 godzin temu, anteks napisał: Patrząc na zegar to około 1 bar, a temp w grudniu jakieś 10'C A jak klarowałeś? W jakieś chłodniejsze miejsce przenosiłes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowek83 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 warka 340 Milk stout skład Pale Ale 4kg Special W 0,5kg Płatki Owsiane 0,5kg Pale chocolade 0,3kg carafa 0,3kg Laktoza 0,5kg Iunga 40g Zacieranie 68'C 40min 20'C 20min 78'C 10min Gotownie 60min Iunga 60' 40g Na ile litrów to zasyp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 W dniu 30.01.2021 o 07:34, witur napisał: A jak klarowałeś? W jakieś chłodniejsze miejsce przenosiłes? Samo się wyklarowało, ściągnąłem ubranko a do tego sie ochłodziło i było jakieś 2-4'C Piwo nie doczekało rozlewu, wypite z tanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się