Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 334 - Jasne Mocne 14,5°Blg

z dnia 26 marzec 2013r.

 

Składniki:

- pilzeński 10 kg;

- monachijski 1 kg;

- chmiel mosaic 95 g;

- drożdże 2000.

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15;

- 72°C - i 40;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 65 g;

- 65' - 20 g;

- 70' - 10 g i chłodzenie.

I to tyla na dziś.

Edytowane przez Pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zostało mi 250l do rozlania na już a yno jeden keg pepsi mom wolny, katastrofa. :/

Znam ten ból, zrobiłem sobie szlaban na warzenie do połowy kwietnia, 350l do rozlania na szczęście jeszcze mam pokrycie w kegach. Ale kłopot w tym że sezonu nie chcę jeszcze kończyć. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

NO to uwarz sobie dubbla na Belgian Witbier Wyeasta. U mnie od warzenia do butelkowania 2,5 miesiąca :)

Chopie gdybyś dorzucił do pieca byłoby 3 razy szybciej ;)

Mi zostają do zrobienia właśnie witki, i saisony, ale w przypadku tych drugich mogę otworzyć warzelnię latem /będą już puste kegi, żadna wysoka temperatura nie będzie im straszna/.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 335 - Czorny cug 13°Blg

z dnia 27 marzec luty 2013r.

 

Składniki:

- monachijski 3 kg;

- pilzeński 9 kg;

- carared 1,3 kg;

- garść palonego (mała garść ;)

- chmiel tradition 140 g;

- drożdże 2001.

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 40

- 72°C - i 30;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 90 g;

- 60' - 40 g;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 336 - HameriKan Porter 21,2°Blg

z dnia 27 marzec 2013r.

 

Składniki:

- monachijski 3 kg;

- pilzeński 8 kg;

- barwiący żywiecki 0,5 kg;

- palone ziarna pszenicy 0,3 kg;

- carawhet 0,4 kg;

- chmiel mosaic 160g;

- drożdże 2001.

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 60;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 100g;

- 65' - 40g;

- 70' - 20 i chłodzenie.

Edytowane przez Pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 337 - Herkules Porter 22,4°Blg

z dnia 27 marzec 2013r.

 

Składniki:

- monachijski 3,2 kg;

- pilzeński 9 kg;

- barwiący żywiecki 1 kg;

- palone ziarna pszenicy 0,4 kg;

- carawhet 0,4 kg;

- chmiel herkules 1000g;

- drożdże 34/70.

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 60;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 700g;

- 65' - 200g;

- 70' - 100 i chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

DZIZAS, ADAM sie uzbroiłeś w te portery ;) strach sie bać.

Tak Krzysiu, tylko tym razem plan mam taki, że mają wytrwać trochę dłużej.

Tak więc zaraz po zabutelkowaniu wywożone są w oddalonym miejscu by nie kusiły.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.