Pieron Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) Warka 334 - Jasne Mocne 14,5°Blg z dnia 26 marzec 2013r. Składniki: - pilzeński 10 kg; - monachijski 1 kg; - chmiel mosaic 95 g; - drożdże 2000. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 65 g; - 65' - 20 g; - 70' - 10 g i chłodzenie. I to tyla na dziś. Edytowane 27 Marca 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Zostało mi 250l do rozlania na już a yno jeden keg pepsi mom wolny, katastrofa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Zostało mi 250l do rozlania na już a yno jeden keg pepsi mom wolny, katastrofa. Znam ten ból, zrobiłem sobie szlaban na warzenie do połowy kwietnia, 350l do rozlania na szczęście jeszcze mam pokrycie w kegach. Ale kłopot w tym że sezonu nie chcę jeszcze kończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 NO to uwarz sobie dubbla na Belgian Witbier Wyeasta. U mnie od warzenia do butelkowania 2,5 miesiąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 NO to uwarz sobie dubbla na Belgian Witbier Wyeasta. U mnie od warzenia do butelkowania 2,5 miesiąca Chopie gdybyś dorzucił do pieca byłoby 3 razy szybciej Mi zostają do zrobienia właśnie witki, i saisony, ale w przypadku tych drugich mogę otworzyć warzelnię latem /będą już puste kegi, żadna wysoka temperatura nie będzie im straszna/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 W 23°C siedziały. Lenie Ale już nie śmiećmy Pieronowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Warka 330 - Pieroński Porter 22°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Dziś poszedł na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Warka 331 - Porter Pierona 20°Blg z dnia 12 marzec 2013r. Też poszedł na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Warka 332 - Konklawe Porter 21°Blg z dnia 12 marzec 2013r. Również jest na cichej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Warka 333 - Czerwono Bana 13,8°Blg z dnia 12 marzec 2013r. Też jest na cichej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 (edytowane) ... Edytowane 27 Marca 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Warka 323 - Porter Bałtycki 23°Blg z dnia 18 luty 2013r. miało iść w kanał ale poszło w flaszki. Zeszło na 7,8°Blg i mo 8,9% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Warka 329 - Dymione 13°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Dymione poszło w flaszki. Mo yno 4,5% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Kurde, zaś flaszek brakuje. Ale właśnie kolejne się czyszczą, ale nie koniecznie na jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Właśnie degustuję 291 warkę i wyszła trochę przegazowana, ale w miarę smaczna. Trza było jednak dać więcej chmielu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Warka 335 - Czorny cug 13°Blg z dnia 27 marzec luty 2013r. Składniki: - monachijski 3 kg; - pilzeński 9 kg; - carared 1,3 kg; - garść palonego (mała garść - chmiel tradition 140 g; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 40 - 72°C - i 30; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 90 g; - 60' - 40 g; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 (edytowane) Warka 336 - HameriKan Porter 21,2°Blg z dnia 27 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 3 kg; - pilzeński 8 kg; - barwiący żywiecki 0,5 kg; - palone ziarna pszenicy 0,3 kg; - carawhet 0,4 kg; - chmiel mosaic 160g; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 100g; - 65' - 40g; - 70' - 20 i chłodzenie. Edytowane 27 Marca 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Zaroski kończa kolejno warka. Tym razem jest to Herkules Porter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Warka 337 - Herkules Porter 22,4°Blg z dnia 27 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 3,2 kg; - pilzeński 9 kg; - barwiący żywiecki 1 kg; - palone ziarna pszenicy 0,4 kg; - carawhet 0,4 kg; - chmiel herkules 1000g; - drożdże 34/70. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 700g; - 65' - 200g; - 70' - 100 i chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 No to kończa sezon lagierowy. Czas robić gęstwy na górniaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 DZIZAS, ADAM sie uzbroiłeś w te portery strach sie bać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 DZIZAS, ADAM sie uzbroiłeś w te portery strach sie bać. Tak Krzysiu, tylko tym razem plan mam taki, że mają wytrwać trochę dłużej.Tak więc zaraz po zabutelkowaniu wywożone są w oddalonym miejscu by nie kusiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Czyli trza szukać świeżych wykopów,pewnie tam będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Kurde, zaś flaszek brakuje. Kule, musza Ci przywieźć te co zalegają u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Kurde, zaś flaszek brakuje. Kule, musza Ci przywieźć te co zalegają u mnie. Jo nie mom czasu niestety, dużo zadań jeszcze przedemną. Jak byś znolozł trocha czasu to zapraszom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się