Pieron Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Do flaszek? Prezecież opróżniliśmy Ci kilka kegów. Takie siekiery to kieruję do flaszek, a sikacze w kegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Do flaszek? Prezecież opróżniliśmy Ci kilka kegów. Takie siekiery to kieruję do flaszek' date=' a sikacze w kegi. [/quote'] No to ładnie. W koniakowie lałeś nam sikacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Do flaszek? Prezecież opróżniliśmy Ci kilka kegów. Takie siekiery to kieruję do flaszek' date=' a sikacze w kegi. [/quote'] No to ładnie. W koniakowie lałeś nam sikacze. Porównując z tym co rozlałem wczoraj to sikacze (same 13 tki). Jak by były dziesiątki to by były cianiasy My tu gadu gadu a drugie piwo kończy się warzyć- opiszę później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Warka 198 - Maliniak Klasztorny 14,8°Blg z dnia 17 stycznia 2011r. Składniki: - pilzeński 9 kg; - caramunich 0,5 kg; - monachijki 1,5 kg; - biscuit malt 0,5 kg; - chmiel Tradition granulat 40 g; - chmiel Zatecki Polarny (3,2%) granulat 100 g; - sok malinowy 1,2 l; - 2124 Bohemian Lagier. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' - Zatecki; - 60' - Tradition; - 70' - sok; - 75' - chłodzenie. Drożdże zadane w temp: 11°C. Miał być klasztorny i jest ale rozwodniony Edytowane 19 Stycznia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Warka 199 - św. Patryk 11,9°Blg Schwarzbier (black beer) z dnia 17 stycznia 2011r. Składniki: - pilzeński 5 kg; - pszeniczny 0,6 kg; - monachijki 3 kg; - barwiący żywiecki 0,5 kg; - chocolate malt 0,3 kg; - coffe light 0,3 kg; - carafa I 0,3 kg; - chmiel Tradition granulat 90 g; - 2124 Bohemian Lagier. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 0' - 60 g; - 45' - 90g; - 60' - chłodzenie. Drożdże zadane w temp: 11°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Pieron'ku no to się dzisiaj napracowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Trochę tak, ale jestem zadowolony, bo kolejna warka to ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Warka 198 - Maliniak Klasztorny 14,8°Blgz dnia 17 stycznia 2011r. Składniki: - pilzeński 9 kg; - caramunich 0,5 kg; - monachijki 1,5 kg; - biscuit malt 0,5 kg; - chmiel Tradition granulat 40 g; - chmiel Zatecki Polarny (3,2%) granulat 100 g; - 2124 Bohemian Lagier. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 0' - Zatecki; - 45' - Tradition; - 60' - chłodzenie. Drożdże zadane w temp: 11°C. Miał być klasztorny i jest ale rozwodniony A dlaczego Maliniak ? Edytowane 18 Stycznia 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 200 to okrągła sumka Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 200 to okrągła sumka Gratulacje. 200 dopiero będzie wiec jeszcze moment.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 A dlaczego Maliniak ? Bo uzupełniłem brakujące informacje. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Warka 196 - Weselne 13°Blg z dnia 31 grudnia 2010 Piwo marcowe, kurde, drożdże nie potrafią odfermentować. Zeszło na 5,6°Blg i ma 4,2% alk. Nie wiem czy przelewać czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Warka 194 - Porter Bałtycki 19°Blg z dnia 22 grudnia 2010 Tu podobnie. Zeszło na 6,8°Blg. W niedzielę dodałem bohemian lagier - czyli mamy już 3 rodzaje drożdży (będzie na pewno niepowtaralne). Edytowane 25 Stycznia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Warka 196 - Weselne 13°Blgz dnia 31 grudnia 2010 Piwo marcowe, kurde, drożdże nie potrafią odfermentować. Zeszło na 5,6°Blg i ma 4,2% alk. Nie wiem czy przelewać czy co? nie przelewaj. Będzie tylko jeszcze mniej drożdży. Najlepiej trochę podnieś temperaturę. Może płaszczem grzejnym a'la Bielok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 a'la Bielok ? czytałem o zacieraniu o chmieleniu a teraz jeszcze fermentacja a'la Bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 No to dziś po robocie: Warka 200 - KOZIOŁ Pieroński z dnia 25 stycznia 2011r. piwo w stylu: Eisbook (5D) Składniki: - pilzeński 6 kg; - wiedeński 2 kg; - monachijki 4,5 kg; - caraaroma 0,5 kg; - chmiel Tradition granulat 80 g; - 2124 Bohemian Lagier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 a'la Bielok ?czytałem o zacieraniu o chmieleniu a teraz jeszcze fermentacja a'la Bielok No się synek rozwija . Ostatnio wymyślił takie coś: http://www.piwo.org/forum/p83702-Wczoraj-07-42-11.html#p83702 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 a'la Bielok ?czytałem o zacieraniu o chmieleniu a teraz jeszcze fermentacja a'la Bielok Grzesiu stworzył nową jakość i markę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Cześć Czepcie się kogoś innego Ja zawsze robiłem prowizorki i sam przyznaje że w życiu nie zrobiłem nic porządnie. http://www.piwo.org/forum/p83844-Dzisiaj-10-45-58.html#p83844 Edit: Pieron sorry za offtopic Edytowane 25 Stycznia 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Prowizorki to najtrwalsze rozwiązania. ( chodzi o psychiczne zmęczenie materiału ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Cześć Czepcie się kogoś innego Ja zawsze robiłem prowizorki i sam przyznaje że w życiu nie zrobiłem nic porządnie. http://www.piwo.org/forum/p83844-Dzisiaj-10-45-58.html#p83844 Edit: Pieron sorry za offtopic pomysł superowy prosty i skuteczny plus dla Ciebie zamiast czepiania się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_ia4 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Pieron gratulacje 200 warki, oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Adam gratuluję 200 warki. No i piwo odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Adaś gratulacje 200 Wareczka to jest coś Może uda mi się jej skosztować jedną butelczynę przytrzymaj dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Piwa będzie 20 litró więc będzie to naprawdę limitowana edycja.:cool2: Tylko byle jeszcze się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się