Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Do flaszek? Prezecież opróżniliśmy Ci kilka kegów. :)

Takie siekiery to kieruję do flaszek' date=' a sikacze w kegi. :)[/quote']

No to ładnie. W koniakowie lałeś nam sikacze. :D

Porównując z tym co rozlałem wczoraj to sikacze (same 13 tki). Jak by były dziesiątki to by były cianiasy :)

My tu gadu gadu a drugie piwo kończy się warzyć- opiszę później.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 198 - Maliniak Klasztorny 14,8°Blg

z dnia 17 stycznia 2011r.

 

Składniki:

- pilzeński 9 kg;

- caramunich 0,5 kg;

- monachijki 1,5 kg;

- biscuit malt 0,5 kg;

- chmiel Tradition granulat 40 g;

- chmiel Zatecki Polarny (3,2%) granulat 100 g;

- sok malinowy 1,2 l;

- 2124 Bohemian Lagier.

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 60;

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 15' - Zatecki;

- 60' - Tradition;

- 70' - sok;

- 75' - chłodzenie.

Drożdże zadane w temp: 11°C.

Miał być klasztorny i jest ale rozwodniony :)

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 199 - św. Patryk 11,9°Blg

Schwarzbier (black beer)

z dnia 17 stycznia 2011r.

 

Składniki:

- pilzeński 5 kg;

- pszeniczny 0,6 kg;

- monachijki 3 kg;

- barwiący żywiecki 0,5 kg;

- chocolate malt 0,3 kg;

- coffe light 0,3 kg;

- carafa I 0,3 kg;

- chmiel Tradition granulat 90 g;

- 2124 Bohemian Lagier.

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 60;

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 0' - 60 g;

- 45' - 90g;

- 60' - chłodzenie.

 

Drożdże zadane w temp: 11°C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 198 - Maliniak Klasztorny 14,8°Blg

z dnia 17 stycznia 2011r.

 

Składniki:

- pilzeński 9 kg;

- caramunich 0,5 kg;

- monachijki 1,5 kg;

- biscuit malt 0,5 kg;

- chmiel Tradition granulat 40 g;

- chmiel Zatecki Polarny (3,2%) granulat 100 g;

- 2124 Bohemian Lagier.

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 60;

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 0' - Zatecki;

- 45' - Tradition;

- 60' - chłodzenie.

Drożdże zadane w temp: 11°C.

Miał być klasztorny i jest ale rozwodniony :)

A dlaczego Maliniak ?

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 194 - Porter Bałtycki 19°Blg

z dnia 22 grudnia 2010

 

Tu podobnie. Zeszło na 6,8°Blg. W niedzielę dodałem bohemian lagier - czyli mamy już 3 rodzaje drożdży (będzie na pewno niepowtaralne).

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 196 - Weselne 13°Blg

z dnia 31 grudnia 2010

Piwo marcowe, kurde, drożdże nie potrafią odfermentować. Zeszło na 5,6°Blg i ma 4,2% alk. Nie wiem czy przelewać czy co?

nie przelewaj. Będzie tylko jeszcze mniej drożdży. Najlepiej trochę podnieś temperaturę. Może płaszczem grzejnym a'la Bielok...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to dziś po robocie:

Warka 200 - KOZIOŁ Pieroński

z dnia 25 stycznia 2011r.

piwo w stylu: Eisbook (5D)

 

Składniki:

- pilzeński 6 kg;

- wiedeński 2 kg;

- monachijki 4,5 kg;

- caraaroma 0,5 kg;

- chmiel Tradition granulat 80 g;

- 2124 Bohemian Lagier.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a'la Bielok ?

czytałem o zacieraniu o chmieleniu a teraz jeszcze fermentacja a'la Bielok

No się synek rozwija :). Ostatnio wymyślił takie coś: http://www.piwo.org/forum/p83702-Wczoraj-07-42-11.html#p83702

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć :)

 

Czepcie się kogoś innego :)

Ja zawsze robiłem prowizorki i sam przyznaje że w życiu nie zrobiłem nic porządnie.

http://www.piwo.org/forum/p83844-Dzisiaj-10-45-58.html#p83844

 

 

Edit:

Pieron sorry za offtopic

Edytowane przez bielok
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć :)

 

Czepcie się kogoś innego :)

Ja zawsze robiłem prowizorki i sam przyznaje że w życiu nie zrobiłem nic porządnie.

http://www.piwo.org/forum/p83844-Dzisiaj-10-45-58.html#p83844

 

 

Edit:

Pieron sorry za offtopic

pomysł superowy prosty i skuteczny plus dla Ciebie zamiast czepiania się :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.