Pieron Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Kule, na Patryka to jeszcze jest czas. A jak uwarza to mom Ci dać znać? przyjedziesz na kontrola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 A ostatnio właśnie takie "patrykowe" sprzed dwóch lat piłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Kule, na Patryka to jeszcze jest czas. A jak uwarza to mom Ci dać znać? przyjedziesz na kontrola? Oczywiście razem z Renią. Fachową siłę trzeba zabrać ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Warka 300 Gratulacje! W moim tempie to taka liczba dopiero na emeryturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Warka 300 Gratulacje! W moim tempie to taka liczba dopiero na emeryturze Po prostu musisz się więcej starać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Mie sie starać jakoś nie chce. A co do wizyty to ostatnio mam to co u Ciebie, jakiś wirus się znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Warka 301 - Jasne z dnia 27 grudnia 2012r. Składniki: - pilzeński 9 kg; - monachijski 1 kg; - chmiel Marynka 100g; - chmiel Lubelski 100g; - drożdże 2001 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 30; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - Marynka; - 60' - Lubelski; - 70' - chłodzenie. Nawet nie wiem jaki był ekstrakt początkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Warka 302 - Blond Ale z dnia 30 grudnia 2012r. Składniki: - pilzeński 9 kg; - abby malt0,5 kg; - chmiel Sybilia 95g; - drożdże 1098 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 30; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 50g; - 60' - 45g; - 70' - chłodzenie. Nawet nie wiem jaki był ekstrakt początkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Warka 303 - Jasne Ale 12°Blg z dnia 31 grudnia 2012r. Składniki: - pilzeński 8 kg; - monachjski 2 kg; - chmiel Sybilia 2205g; - drożdże S-04 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 30; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 120g; - 60' - 100g; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 ADAŚ kończysz rok pracowicie podobnie jak ja, ale strasznie się znowu ostarzałeś - no tak stary rok też jest stary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Co zrobić, nie można cały czas pokazywać starego foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Warka 297 - IPA 14,5°Blg z dnia 7 listopada 2012r. Dziś rozlano do flaszek i kega. Zeszło do 2°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Warka 304 - Pszeniczne 13°Blg z dnia 3 stycznia 2013r. Składniki: - pilzeński 3,5 kg; - pszeniczny 6 kg; - zakwaszający 0,2 kg; - chmiel sybilia 50 g; - drożdże Mauribrew Weiss Y1433 Zacieranie: 38°C - 60' 44°C - 40' 52°C - 10' 62°C - 15' 72°C - 20' 100°C - 10' i filtracja Chmielenie: - 10' - całość chmielu; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Ten sposób zacierania bardzo interesujący i jestem ciekawy co z tego wyjdzie może będe miał okazje sprobować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Warka 304 - Pszeniczne 13°Blg z dnia 3 stycznia 2013r. Wczoraj przelane na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Warka 300 - RIS Dziad Mróz 28°Blg z dnia 22 grudnia 2012r. Również wczoraj poszło na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Warka 302 - Blond Ale z dnia 30 grudnia 2012r. To dyć tyż poszło wczoraj na cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Warka 299 - Belgian Dark Strong Ale 23,5°Blg z dnia 19 listopada 2012r. 1-go stycznia poszło w flaszki i mo 9 voltów. Edytowane 8 Stycznia 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Coś plik mi zżarło na kompie z przepisami - masakra jakaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Nauczysz się używać Dropboxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Tak, tylko ja mam niepodłączonego do sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Warka 305 - Herkulesik 15,8°Blg z dnia 8 stycznia 2013r. Składniki: - pilzeński 10 kg; - monachijski 3 kg; - chmiel Herkules 200 g; - drożdże 1968 Zacieranie: - 52°C - 30'; - 66°C - 60'; - 72°C - 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 100g; - 65' - reszta; - 70' - chłodzenie. Edytowane 21 Stycznia 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Warka 306 - Belgian Dark Strong Ale 19,7°Blg z dnia 10 stycznia 2013r. Składniki: - pilzeński 7 kg; - monachijski 3,5 kg; - specjal B 0,5 kg; - abbey malt 3,2 kg; - cukier kandyzowany 1,4 kg; - chmiel tradition 50 g; - chmiel marynka 40 g; - drożdże 1762 Zacieranie: 52°C - 10' 66°C - 60' 72°C - 60' 77°C - filtracja Chmielenie: - 10' - marynka i 30g tradition - 60' - reszta; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Warka 307 - Blond Ale z dnia 10 stycznia 2013r. Składniki: - pilzeński 9 kg; - abby malt0,5 kg; - chmiel Sybilia 95g; - drożdże 1098 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 50g; - 60' - 45g; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Warka 301 - Jasne z dnia 27 grudnia 2012r. Bez cichej poszło w dwa kegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się