elroy Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Szkoda, że kegi na premierę nie poleciały też do Krakowa oraz fajnych pubów w innych miastach. Ale jak widać chłopaki dali radę i też świętują https://scontent-a-c...452304465_n.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ciekawe czy szkło będzie można jeszcze jakoś dostać w późniejszych terminach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belze Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ciekawe czy szkło będzie można jeszcze jakoś dostać w późniejszych terminach. Szczerze powiedziawszy szkło nie zachwyca. Jest zrobione z bardzo cienkiego szkła.. Aczkolwiek w Warszawie - polecam Piwiarnie Warki na Wilczej - bez problemu dziś dostałem i chyba więcej chętnych dziś nie mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ja się pofatygowałem raz jeszcze do Tesco. Piwo stało już na półce. Z całego regału ostało się 5 sztuk Swoją drogą, ktoś pisał, że ta premiera to nie jest dla niego święto. Myślę, że to nie jest dobre podejście. Wulgaryzowanie Grand Championa nie przyniesie środowisku niczego dobrego. Cieszmy się tym piwem, twórzmy wokół niego jak najdonioślejszą atmosferę i sprawiajmy, że tytuł z roku na rok zyska jeszcze większą renomę, nie tylko w środowisku piwowarów. W końcu, ile mamy w marketach piw w stylu IIPA? Bo środowisko to pewnie ty. Piwa w sklepie nie kupuję. Nie po to urabiam ręce po łokcie, żeby wydawać takie pieniądze na coś, co sam robię. Dlatego mam gdzieś ile IPA można kupić w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ciekawe czy szkło będzie można jeszcze jakoś dostać w późniejszych terminach. Zapewne giełdy i allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Mi się udało 2 szkła wyhaczyć, aczkolwiek musiałem zadzwonić do sklepu żeby zarezerwować na wieczór. Osiedlowy monopol we Wrocławiu Bardzo fajne, w temp pokojowej czuć lekko alkohol ale na minimalnym poziomie. No i goryczka dla mnie mogłaby być większa. Ale to akurat taka moja przypadłość. Szkło jak ktoś już wcześniej pisał faktycznie troszkę za "lekkie". Dagome, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Nie no żarty jakieś. Gratulacje, ale za GrandPrixa, jest wyśmienity, lekka, orzeźwiająca pijalna AIPA. Żywiec to tragedia. Śmierdzi mi plastikiem, zero chmieli, w smaku tylko alko, goryczka słabiuśka. To jakieś nieporozumienie jest, to ma być Champion? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Nie no żarty jakieś. Gratulacje, ale za GrandPrixa, jest wyśmienity, lekka, orzeźwiająca pijalna AIPA. Żywiec to tragedia. Śmierdzi mi plastikiem, zero chmieli, w smaku tylko alko, goryczka słabiuśka. To jakieś nieporozumienie jest, to ma być Champion? Jeśli nie wyczułeś w tym piwie chmielu, to smutne... bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Nie no żarty jakieś. Gratulacje, ale za GrandPrixa, jest wyśmienity, lekka, orzeźwiająca pijalna AIPA. Żywiec to tragedia. Śmierdzi mi plastikiem, zero chmieli, w smaku tylko alko, goryczka słabiuśka. To jakieś nieporozumienie jest, to ma być Champion? Stary, przesada, to nie jest z pewnością najlepsze piwo jakie piłem w życiu, ale na pewno nie jest to piwo kiepskie. Oczywiście kwestia gustu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kupiłem wczoraj w tesco, przedwczoraj Grand Prix w almie kupilem. Chyba aromat pasował mi bardziej. Przy całym tym hajpie na Grand Championa spodziewalem się czegoś co mi urwie zadek - nie urwalo :-D Dobre piwo, ale go nie zapamiętam na długo. Do tego zamieszanie ze sprzedażą dodaje swój minus do wizerunku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Właśnie pytałem Taty jak mu smakowało i stwierdził, że dobre, ale przechmielone, podczas gdy ja osobiście aż tak wielkiego chmielenia nie wyczułem. Myślę, że zależy to od temperatury, gdzie kupione-może są różne partie, kto ich tam wie?, etc. Np. porównując z takim King of Hop czy Rowing Jack, to to IIPA wygrywa z nimi w cuglach; chmielenie jest wyraźne, ale stonowane, a nie rozbuchane. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zrobię dzisiaj jeszcze jedno podejście, z samym nim, wczoraj je piłem po Prixie i była TRA-GE-DIA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kolejność jak najbardziej trafna, ale może rzeczywiście jak spróbujesz saute, bez porównań, to wyjdzie inna opinia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Może być, wczoraj tak się podnieciłem zajebistym Prixem, że aż se ubzdurałem, że Imperial musi być jeszcze lepszy..i się srogo rozczarowałem. Wieczorem rewanż, dam mu drugą szanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 De facto, powinien być lepszy, tak wynikałoby z klasyfikacji, ale weź pod uwagę, że Grand Prix jest piwem bardziej rasowym (osad, aromat), a Champion wydaje się troszkę ugrzeczniony-w końcu większy browar itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Taa, dam mu fory tym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Jeżeli ktoś przypadkiem wybiera się po piwo do Tesco w Koźlu, niech nie robi tego błędu, który ja popełniłem już dwókrotnie, niech nie traci nadaremno paliwa, bo piwa nie było, nie ma i znając życie nie będzie - choć powoli mam to gdzieś. Poszerzenie dostępności Grand Championa poprez wprowadzenie go do sieci Tesco to chyba jakiś pieprzony czarny humor grupy żywiec. A skoro jesteśmy już przy poczuciu humoru, to ja też lubię się pośmiać z dobrego dowcipu [media] [/media] Mariusz_CH i Serpiente 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 hhehehee :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 GŻ poszła na komercjalizację-żenada! W Tesco nic nikt nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celdur Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 W Tesco w Krapkowicach rano przed 10 jeszcze były 24szt. na półce. Dwie butelki do degustacji kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 W rybnickim tesco na półkach z piwami GCh brak. Dopiero, kiedy zaczepiłem panią z obsługi, zaprowadziła mnie na osobne stanowisko z promocjami, gdzie IIPA tkwiła sobie przyczajona pomiędzy piwami z Rebela. Kupiłem, zdegustuję wieczorem... Osobiście jestem zniesmaczony tegoroczną premierą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serpiente Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Jeżeli ktoś przypadkiem wybiera się po piwo do Tesco w Koźlu, niech nie robi tego błędu, który ja popełniłem już dwókrotnie, niech nie traci nadaremno paliwa, bo piwa nie było, nie ma i znając życie nie będzie - choć powoli mam to gdzieś. Poszerzenie dostępności Grand Championa poprez wprowadzenie go do sieci Tesco to chyba jakiś pieprzony czarny humor grupy żywiec. A skoro jesteśmy już przy poczuciu humoru, to ja też lubię się pośmiać z dobrego dowcipu [media] [/media] za ten klip masz u mnie + Za każdym razem gdy słucham to uśmiech jest...i będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Porter, a na Grand Prixa się w Rybniku natknąłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Nie, w almie nie mieli o tym piwie pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Wysłannik do "Piwa regionalne" po zestawy 3+szklanka uzyskał odpowiedź że ta promocja z shakerem obowiązywała tylko wczoraj. Czy ktoś spotkał się z takim "zjawiskiem" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi