blk Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Witam. Dostałem w prezencie z Anglii brew-kita Muntons Connoisseurs Continental Lager na 23 litry piwa. Nie wiem jak się za to zabrać i znalazłem taki przepis http://www.piwopiweczko.pl/p,21,Jak-Zrobic-piwo-z-brew-kita.html . Niestety nie jest napisane ile konkretnie cukru trzeba dać. 1 kg?. A może do tego brew-kita cukru nie trzeba dodać. Prosze o rady. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Skorzystaj z tego poradnika http://www.wiki.piwo.org/Moje_pierwsze_piwo_z_brewkita Jeżeli nie masz innego surowca, to skazany jesteś na 1kg cukru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek1k Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 (edited) Cześć, w poniższym linku znajdziesz odpowiedzi http://www.wiki.piwo...piwo_z_brewkita edit za wolno piszę więc do usunięcia Edited May 30, 2013 by slawek1k Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Poza powyższymi, dobre opracowanie dostępne jest po założeniu konta w sklepie Browamatora: http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Warzenie_piwa_z_brew-kitow_-_porady_i_wskazowki&przedm=11323928&grupa_p=15&sess_id=26236313520 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blk Posted May 30, 2013 Author Share Posted May 30, 2013 Dzięki Panowie. Jutro zabieram się za robotę. O wynikach poinformuję Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now