josefik Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 zacier miał jeszcze potencjał ale mało miejsca w garze i tak wydajność wyszła ok. 66% dorzuciłem jeszcze 1,5 cukru dzisiaj coby wyrównać. blg początkowe 18,3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Kolejne warzenie online prawdopodobnie jutro wieczorem po start między 20.00 a 22.00 jak tylko obrobię chłopaków z Dolnego i Górnego Śląska Spróbuję odtworzyć mojego Witbiera z konkursu WWP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 warka 108 Witbier skład: pilzneński - 3,5kg pszeniczny-2,5 abbey - 0,1kg owsiany - 0,4kg pszenica niesłodowana - 0,5kg płatki orkiszowe błysk. - 1,2 płatki jęczmienne błysk.- 0,4kg Zacieranie zasyo 53°C 65°C - 30 min. 71°C - 30 min. chmielenie/dodatki hallertau spalt select - 30g 60 min. hallertau spalt select - 30g 30 min. hallertau spalt select - 10g 10 min. kolendra 15g - 10min curacao - 30g - 10min suszona skórka pomarańczy 20g - 10 min. drożdże Wyeast Abbey 1214 startujemy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Cześć Józek pogięło cię Już dojechałeś do domu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Cześć Józek pogięło cię Już dojechałeś do domu ? Krzysiek gdzie Ty obrabiałeś tych chłopaków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Ja jestem ponadczasowy wraz z otwieraną bramą na pilota uruchamia mi się sterownik zacierana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Jak się zalogować bo nic nie widzę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Jak się zalogować bo nic nie widzę ? W podpisie Krzyśka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Nie autoryzuje mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Wpisz user / user Autoryzuje bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Nie autoryzuje mnie użyj IE oraz ustawień podanych przez Krzyśka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Zgadza się działa pod IE i trzeba zmienić w poziomie zabezpieczeń. Już działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Może ten słód odebrał bym w Ostrowie w połączeniu ze zwiedzaniem Browaru ? ( + jakiś Maryjan ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 no nie ma sprawy, jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Kurcze, mi nie dziala z IE. Ustawienia takie jak polecane.... nie wyskakuje pytanie o ActiveX i mam tylko czarna ramke "Video for other Platform / OS"... :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 http://www.piwo.org/forum/p28664-Dzisiaj-18-50-32.html#p28664 zmienić poziom zabezpieczeń w "wyskakującym" pasku narzędzi u góry przeglądarki zezwolić na na to o co prosi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 (edytowane) No wlasnie to zrobilem i nic nie wyskakuje, oprocz info ze poziom ustawien jest niebezpieczniy :-/ Moze cos zle rozumiem z tymi ustawieniami? IE mam po angielsku... Edit: Noooo, poszlo! :-) Edytowane 23 Października 2010 przez alkos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 No wlasnie to zrobilem i nic nie wyskakuje, oprocz info ze poziom ustawien jest niebezpieczniy :-/ Moze cos zle rozumiem z tymi ustawieniami? IE mam po angielsku... Edit: Noooo, poszlo! :-) jeśli był jakiś problem nie ujęty w wątku to opisz, proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Szczerze, to nie wiem - dwa razy resetowałem ustawienia, ustawiałem na nowo tłumacząc sobie pl-en i za trzecim razem poszło :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 ja też musiałem parę razy poprzestawiać zanim ruszyło, ale teraz śmiga i to jest świetna sprawa muszę powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 (edytowane) mała korekta receptury okazało się /troche późno/ że mam tylko 5g kolendry /lepsza połowa do obiadu zużyła/, wiec 5g kolendry rozgniecione w moździerzu i gotowanie przez 35 min. blg 12.0 drożdże zadane w temp. 22°C Edytowane 24 Października 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 warka 107 - trippel - rozpoczyna cichą fermentację - zeszło do 3blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Drożdze Weast Season i Strong Golden Ale "startują" w kolbach. Na weekend przewidziane 2 warki w stylach jak nazwy drożdży wskazują. prawdopodobny start: sobota popołudnie/wieczór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 butelkowanie warka 104 dubbel ignacowy - 6 blg 2,5l dodano brzeczki do refermentacji warka 105 belgian pale ale - 2,5 blg dodano 202g cukru do refermentacji warka 106 blonde - 3,8 blg dodano 220g cukru do refermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 warka 108 witbier już na cichej blg spadło do 2,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się