Skocz do zawartości

Józek warzy - offline


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne warzenie online prawdopodobnie jutro wieczorem po start między 20.00 a 22.00 jak tylko obrobię chłopaków z Dolnego i Górnego Śląska :(

 

Spróbuję odtworzyć mojego Witbiera z konkursu WWP.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 108

Witbier

 

skład:

 

pilzneński - 3,5kg

pszeniczny-2,5

abbey - 0,1kg

owsiany - 0,4kg

pszenica niesłodowana - 0,5kg

płatki orkiszowe błysk. - 1,2

płatki jęczmienne błysk.- 0,4kg

 

Zacieranie

zasyo 53°C

65°C - 30 min.

71°C - 30 min.

 

 

chmielenie/dodatki

hallertau spalt select - 30g 60 min.

hallertau spalt select - 30g 30 min.

hallertau spalt select - 10g 10 min.

kolendra 15g - 10min

curacao - 30g - 10min

suszona skórka pomarańczy 20g - 10 min.

drożdże

Wyeast Abbey 1214

 

startujemy ...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No wlasnie to zrobilem i nic nie wyskakuje, oprocz info ze poziom ustawien jest niebezpieczniy :-/ Moze cos zle rozumiem z tymi ustawieniami? IE mam po angielsku...

 

 

Edit: Noooo, poszlo! :-)

jeśli był jakiś problem nie ujęty w wątku to opisz, proszę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mała korekta receptury okazało się /troche późno/ że mam tylko 5g kolendry ;) /lepsza połowa do obiadu zużyła/, wiec 5g kolendry rozgniecione w moździerzu i gotowanie przez 35 min.

blg 12.0 drożdże zadane w temp. 22°C

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Drożdze Weast Season i Strong Golden Ale "startują" w kolbach. Na weekend przewidziane 2 warki w stylach jak nazwy drożdży wskazują.

 

prawdopodobny start: sobota popołudnie/wieczór.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

butelkowanie

 

warka 104 dubbel ignacowy - 6 blg 2,5l dodano brzeczki do refermentacji

warka 105 belgian pale ale - 2,5 blg dodano 202g cukru do refermentacji

warka 106 blonde - 3,8 blg dodano 220g cukru do refermentacji

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.